Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


older | 1 | .... | 9 | 10 | (Page 11) | 12 | 13 | .... | 130 | newer

  0 0

  Mijlocul lunii lui Cuptor a fost, mereu în ultimii douăzeci de ani, un prilej de împlinire pentru locuitorii Topliţei Române şi pentru toţi cei care, veniţi în această vatră de cultură şi spiritualitate, se găsesc mereu acasă, indiferent de zona, ţinutul din care au plecat.

  citiţi mai departe


  0 0

  În perioada 16-18 iulie 2010, în centrul municipiului Topliţa, judeţul Harghita, s-au desfăşurat, pentru marele public, activităţile devenite tradiţionale „Zilele Topliţene”, constând din recitaluri de muzică uşoară şi populară, dansuri moderne şi tradiţionale, târg de mărfuri artizanale şi manufacturate, instalaţii pentru distracţia şi joaca copiilor, grătare şi bere pentru cei mai în vârstă, focuri de artificii, în genere tot ce se poate ca oamenii să uite pentru câteva zile de apăsătoarele griji cotidiene pe vremuri de criză.

  citiţi mai departe


  0 0

  (Vindecarea lunaticului)

  „Ştii tu ce mare dar ne-a făcut Dumnezeu dându-ne dreptul să-I vorbim în orice oră, în orice moment şi oriunde ne-am găsi?” (Bătrânul Porfirie)

  „Şi mergând ei spre mulţime, s-a apropiat de El un om, căzându- I în genunchi,
  Şi zicând: Doamne, miluieşte pe fiul meu că este lunatic şi pătimeşte rău, căci adesea cade în foc şi adesea în apă.

  citiţi mai departe


  0 0
 • 08/02/10--13:33: MAICA DOMNULUI
 • Pe bolta bisericii străluceşte-o mândră stea,
  Este cea plină de har, Sfânta Fecioară Maria.
  Maica Solului ceresc, nădejdea creştinilor,
  Uneşte cerul cu pământul în curgerea veacurilor.

  Cuvântul lui Dumnezeu chip omenesc a primit,
  Din preacuratul său trup cu vrerea Duhului Sfânt.
  Fiind lauda fecioarelor şi altar duhovnicesc,
  Îngerii-o slăvesc în cer, oamenii o fericesc.

  Bolnavilor e alinare, săracilor ocrotitoare,
  Model demn de vieţuire, tuturor sprijinitoare.
  Prin rugăciuni stăruitoare s-o preamărim cu dragoste,

  citiţi mai departe


  0 0

  Întru naştere fecioria ai păzit, întru adormire lumea nu o ai părăsit, de Dumnezeu Născătoare. Mutatu-te-ai la viaţă, fi ind Maica vieţii, şi cu rugăciunile tale izbăveşti din moarte sufl etele noastre.
  (Troparul Adormirii Maicii Domnului)

  Începând de Duminică, 1 august, şi până la 15 august, creştinii ortodocşi se vor afl a în Postul Adormirii Maicii Domnului (popular Postul Sânta Mariei), care precede praznicul Adormirii Maicii Domnului din ziua de 15 august.

  citiţi mai departe


  0 0

  În data de 11 iulie, la Sângeru de Pădure va fi dezvelit un monument în memoria celor 100 de martiri români executaţi (de bună seamă de către maghiari) la 1848, în localitatea menţionată. Informaţii mai detaliate puteţi citi pe site-ul bisericii ortodoxe din Sângeru de Pădure.
  Singura problemă este că din câte ştiu, Sângeru de Pădure nu a fost atins nici măcar de adierea vântului revoluţiei de la 1848.

  citiţi mai departe


  0 0

  Consiliului Naţional Secuiesc (CNS) - este pentru prima oară când guvernul ungar a vorbit public despre această formaţiune ca despre un partener în înfăptuirea autonomiei - a menţionat Izsak Balazs, preşedintele CNS, în cadrul conferinţei de presă de la Sfântu-Gheorghe, referindu-se la principalul rezultat al ultimei vizite efectuate în Ungaria.

  citiţi mai departe


  0 0

  Hotărârea privind stema satului meu natal, Ilieni, a apărut în Monitorul Ofi cial din 11 mai. În descrierea stemei putem citi că borna de hotar, argintie, reprezintă graniţa dintre Ţinutul Secuiesc şi Ţara Bârsei. După publicarea hotărârii, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna a constatat cu bucurie că textul hotărârii de guvern este important deoarece până acum, autorităţile române au contestat existenţa regiunii istorice cu populaţie majoritar maghiară, pomenite cu consecvenţă de presa română drept aşa-numitul Pământ Secuiesc.

  citiţi mai departe


  0 0

  Un vechi și bun prieten al redacţiei noastre, de loc din orașul-staţiune Covasna, ne-a căutat, deunăzi, la sediu. Trist, dar și revoltat, în același timp. „Fraţilor, am trăit s-o văd și peasta. Am trecut în urmă cu ceva vreme pe la Sfântu-Gheorghe, am parcat mașina în centru și, după ce am scos biletul de parcare, în clipa următoare m-am simţit străin în ţara mea”, ne-a spus prietenul.

  citiţi mai departe


  0 0

  În perioada 15 - 23 iulie 2010, la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila, s-a desfăşurat cea de-a treia ediţie a Turneului Internaţional Feminin de Şah, Memorialul „Maria Albuleţ”.
  Meritul indiscutabil al organizării acestui important turneu, chiar şi în condiţii de criză, revine Primăriei municipiului Brăila.
  „Mă bucur că am reuşit să realizăm şi în acest an o nouă ediţie a turneului internaţional de şah şi sperăm că vom reuşi să menţinem acest concurs cu sprijinul federaţiei şi cu sprijinul acestor minunate şi minunaţi competitori în ale şahului. Brăila vă aşteaptă cu drag la a patra ediţie”, a spus primarul municipiului Brăila, Aurel Gabriel Simionescu.

  citiţi mai departe


  0 0


  Albul mută şi dă mat în două mutări (#2)


  O problemă relativ uşoară, care mai mult ca sigur nu va da bătăi de cap cititorilor. «Cheia» este doar aparent surprinzătoare.

  Soluţia, în ediţia viitoare.

  Soluţia problemei din numărul trecut:

  VON GOTTSCHALL H.
  Deutsche Schachzeitung 1892

  citiţi mai departe


  0 0

  Rapid Bucureşti este primul lider al sezonului 2010 - 2011

  Granzii Capitalei - Steaua, Dinamo şi Rapid - au pornit cu dreptul în sezonul 2010 - 2011 al campionatului autohton. Poate că era şi timpul, ar spune unii, după ce de mai bine de trei ani de zile supremaţia le-a fost răpită de CFR Cluj şi Unirea Urziceni. Steaua şi Dinamo au învins în deplasare, la Cluj, pe terenul nou promovatei Universitatea, şi respectiv la Ploieşti, în timp ce Rapidul a câştigat acasă, surprinzător de clar, în dauna Vasluiului.

  citiţi mai departe


  0 0

  Doamne ajută! Vă transmitem răspunsul nostru de susţinere apărut în numărul 42 al publicaţiei AXA, din 1-15 iulie 2010:

  Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş - axa românismului din Ardeal

  Redacţia revistei AXA - revistă de oceanografi e ortodoxă se solidarizează întru totul cu demersurile întreprinse de Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş pentru modifi carea articolelor din proiectul Legii Educaţiei Naţionale referitoare la predarea Istoriei Românilor şi Geografi ei României în limba minorităţilor, schimbarea unor denumiri de străzi din Sfântu-Gheorghe, stoparea tendinţelor separatiste şi de enclavizare etnică a Arcului Intracarpatic.

  citiţi mai departe


  0 0

  FORUMUL CIVIC AL ROMÂNILOR DIN COVASNA, HARGHITA ŞI MUREŞ

  Faţă de noile declaraţii iresponsabile şi provocatoare, de incitare a populaţiei de etnie maghiară din Arcul Intracarpatic de a obţine prin forţă autonomia teritorială a aşa-zisului „ţinut secuiesc”, formulate recent de pastorul Laszlo Tokes la Tuşnad, Consiliul Director al Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş îi transmite europarlamentarului „român” următorul răspuns:
  Situaţia din zona Covasna, Harghita şi Mureş nu are nimic comun cu cea din Kosovo, nici din punct de vedere istoric, nici al poziţiei geografi ce sau al implicaţiilor geopolitice, nici al structurii etnice şi confesionale a locuitorilor, ca să nu mai vorbim de cadrul legislativ şi instituţional al asigurării drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale.

  citiţi mai departe


  0 0

  În data de 29 iulie 2010, de ziua României la Expoziţia Mondială de la Shanghai, lumea întreagă se va minuna de brandul turistic al României, „Explore the Carpathian garden” (Explorează grădina Carpaţilor), lansat de ministreasa Elena Udrea (foto). România se prezintă, aşadar, în faţa mapamondului cu o ofertă turistică despre care se afi rmă că ar fi un „brand”, adică o marcă după care serviciul turistic românesc va fi recunoscut imediat de către simplul muritor, la fel cum este recunoscută sigla autoturismelor Mercedes sau cea a băuturilor Coca Cola. Stop!

  citiţi mai departe


  0 0
 • 08/02/10--23:55: PSD la guvernare, via PNL!?
 • Deputatul de Covasna, Horia Grama, vrea alegeri anticipate
  Autor: 
  Violeta Caţa

  Unul din obiectivele PSD Covasna la alegerile locale din 2012 este obţinerea unui post de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean, dar şi a unui post de viceprimar la Sfântu-Gheorghe şi unul de viceprimar la Covasna, pe principiul reciprocităţii, conform declaraţiilor liderului Filialei, deputatul Horia Grama (foto).

  citiţi mai departe


  0 0

  Gheorghe Tatu - medic veterinar, născut la 11 martie 1941, în Sebeşul de Sus, judeţul Sibiu. Tatăl, Tatu Gheorghe, preot ortodox, deţinut politic 10 ani, în perioada 1953- 1964, decedat; mama Tatu Eudochia, învăţătoare - disponibilizată din învăţământ pe motive politice, decedată. Între anii 1947-1953, a urmat Şcoala Generală Avrig, judeţul Sibiu, în perioada 1953-1957, Liceul din Sighişoara, iar între 1957-1959 - Universitatea „Babeş” Cluj, Secţia Filosofi e, fiind exmatriculat din motive politice.

  citiţi mai departe


  0 0
 • 08/03/10--00:06: Mamă
 • Inginerului Ioan Bâgiu, din Vâlcele, judeţul Covasna

  Mamă, te văd cu ochi de fântână adânci,
  Te văd mereu prin desiş de ani ca atunci
  Când copil, ca un nufăr, la sân m-alintai
  Şi-mi puneai în priviri cer albastru de mai.

  Mamă, perdele de liliac înfl orit
  Îţi acoperă chipul senin, fericit,
  Chipul tău aplecat peste leagăn şi pat
  De la care am luat gând şi sufl et curat.

  Sub sprânceana de timp primăvara ţi-a-ntins
  O livadă de meri peste părul tău nins
  Dar anii duc zorile tale pe umeri
  Şi-n tot ce e bun în viaţă te numeri.


  0 0

  Din această perspectivă, este mai greu să fi e imaginat chipul lui Mihai Eminescu (foto) decât a multor altor personalităţi, chiar dacă avem cele câteva fotografi i şi mărturiile contemporanilor. Chipul lui Eminescu se recreează continuu „în câteva feluri sunt ca înfăţişare cei care-i înţeleg opera, cei care-i adaugă monada cu propria lor monadă […]. El nu putea să fi e nici înalt şi nici scund, nici gras şi nici slab, nici brunet şi nici blond, pentru că partea lui de timp sunt cuvintele lui, cuvintele lui scrise şi rămase nouă”.

  citiţi mai departe


  0 0

  Guvernarea lui Desider Banffy „Sub guvernarea baronului Desider Banffy, care a prezidat Consiliul de Miniştri timp de patru ani, din ianuarie 1895 până în februarie 1889, politica de maghiarizare prin violenţă a atins apogeul. Banffy nu făcea niciun secret din principiile sale ultraşovine.
  „Politica mea şovină, clama el, este o năzuinţă irezistibilă către un scop determinat şi către atingerea lui cu orice preţ. Acest scop este crearea unui stat unguresc unitar şi cu o singură limbă (Das Aufau des einheitlichen, einsprachigen ungarischen Staates).”

  citiţi mai departe


older | 1 | .... | 9 | 10 | (Page 11) | 12 | 13 | .... | 130 | newer