Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


older | 1 | .... | 10 | 11 | (Page 12) | 13 | 14 | .... | 129 | newer

  0 0

  De-a lungul timpului, autorităţile voievodatului şi apoi ale principatului au dat legi şi au luat măsuri drastice împotriva „schismaticilor” ortodocşi, interzicând legăturile cu fraţii lor de peste munţi.

  citiţi mai departe


  0 0

  Dacă acela e preţul păcii europene, ca să fi e o ordine europeană, şi dacă acela e preţul bunăstării, al securităţii, ca - s-o spunem cu sinceritate - din „cele furate” (teritoriile - nota trad.) ceva trebuie restituit, atunci el (românul - nota trad.) ar fi dispus să o facă. Din păcate, sunt foarte puţini din aceştia. În privinţa poziţiei noastre europene, aceasta e în mod deosebit valabil, pentru că trebuie să fi e la sfârşitul unui foarte, foarte dur proces de învăţare.

  citiţi mai departe


  0 0

  Preşedintele PRM Mureş, Mărgărit Constantin Amza, a luat atitudine, luni, faţă de declaraţiile europarlamentarului Laszlo Tokes de la Tuşnad, condamnând lipsa de reacţie a şefului statului şi a premierului.
  „Filiala Judeţeană Mureş a Partidului România Mare condamnă atitudinea conducătorilor vremelnici ai României, care nu au forţa de a acţiona decisiv împotriva fantasmagoriilor puse la cale de Laszlo Tokes & compania.

  citiţi mai departe


  0 0

  Partidul Conservator -Biroul de presă - Comunicat de presă

  Manifestarea de la Băile-Tuşnad, judeţul Harghita, ce a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, în opinia Filialei Judeţene Covasna a Partidului Conservator, se constituie într-o nouă provocare la adresa integrităţii şi suveranităţii României.

  citiţi mai departe


  0 0

  Asociaţia „ Noi Românii” Comunicat de presă

  Asociaţia „Noi Românii” solicită Statului Ungar, cât şi conducătorilor minorităţii maghiare din România, să-şi ceară scuze public pentru genocidul practicat împotriva românilor din Ardealul ocupat prin aplicarea Dictatului de la Viena, din 30 august 1940. Luna august 2010, adică la împlinirea a 70 de ani de la atrocităţile săvârşite, este un bun prilej pentru dumneavoastră de a cere scuze românilor pentru crimele abominabile săvârşite la Ip, Trăznea, Moisei şi nu numai.
  Este vie încă în memoria tuturor teroarea la care înaintaşii dumneavoastră i-au supus pe români, omorându-i bestial, obligându-i să-şi părăsească credinţa creştin ortodoxă, să-şi maghiarizeze numele ori să meargă în bejenie la fraţii lor, dincolo de frontiera artifi cial creată.

  citiţi mai departe


  0 0

  Autor: 
  Lazăr Lădariu

  „Sunt convins că vom reuşi să ne suportăm punctele de vedere!” - declara domnul Traian Băsescu, la începutul cuvântării sale de la Tuşnad, unde a fost invitat să participe, ca şi în anii anteriori. Nu ştiu dacă şi-a ţinut la spate degetele în formă de „x” sau dacă şi-a făcut cruce cu limba în gură. I-am urmărit doar obişnuitul zâmbet, şiret, din colţul buzelor.

  citiţi mai departe


  0 0

  Primarul Braşovului, vicepreşedinte al PD-L, George Scripcaru, negociază cu PSD o plecare spectaculoasă din partidul lui Băsescu. Miercuri a avut loc la Braşov, la restaurantul italian „La Trattoria del Chianti”, o întâlnire între Scripcaru şi secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, unde s-a discutat trecerea unor organizaţii ale PD-L din Ardeal, cu tot cu parlamentari, la PSD.

  citiţi mai departe


  0 0

  (Pilda datornicului nemilostiv)

  „Pentru păcatele noastre suntem orbi, însă pentru cele ale aproapelui nostru avem vedere ascuţită.”
  (Sfântul Cuvios Isidor Pelusiotul)
  „Cel ce judecă înainte de venirea lui Hristos este antihrist, pentru că răpeşte dreptul lui Hristos.”
  (Sfântul Cuvios Atanasie Sinaitul)
  „Cel ce varsă lacrimi cu căldură pentru păcatele aproapelui, se tămăduieşte pe sine de toate acelea ce le-a plâns la fratele său.”
  (Sfântul Simeon Metafrastul)
  „De aceea, asemănatu-s-a împărăţia cerurilor omului împărat care a voit să se socotească cu slugile sale.

  citiţi mai departe


  0 0

  Autor: 
  Pr. Nicolae Bota

  Înainte de Patimile Sale, Hristos a luat cu Sine pe trei dintre ucenicii Săi şi S-a urcat cu ei pe Muntele Tabor. Cei trei apostoli care s-au urcat cu Domnul nostru Iisus Hristos pe munte erau: Petru - pentru că tocmai mărturisise adevărul în dumnezeirea Sa; Iacov - căci a fost primul care a murit pentru Hristos; Ioan - care a făcut să răsune, ca „fi ul al tunetului”, teologia Cuvântului întrupat.

  citiţi mai departe


  0 0
 • 08/09/10--07:07: LUMINA TABORULUI
 • Prin credinţă, fapte bune şi duioasă rugăciune,
  Vedem lucruri minunate, luminate de-o minune.
  Mântuitorul Iisus Hristos, Soarele veacurilor,
  La faţă S-a schimbat, mergând într-un munte înalt.

  Proorocii Moise şi Ilie concomitent au apărut,
  Fiind mărturie vie a Vechiului Legământ.
  Petru, Iacob şi Ioan, stând cu faţa la pământ,
  Cu dragoste nesfârşită pe Domnul L-au preamărit.

  Glasul Tatălui ceresc printre nori s-a auzit,
  Binevoind a vesti pe Fiul Său Cel iubit.
  Să fi m oneşti şi iertători, sorbind raze din Tabor,

  citiţi mai departe


  0 0

  În trecutul apropiat, în urma intervenţiei senatorului Frunda Gyorgy, un proiect de lege semnifi cativ a trecut forţat prin parlamentul român. Datorită acestuia, viaţa ţării va lua un avânt deosebit - în special a maghiarimii minoritare. Nepoţii noştri vor pomeni de Frunda ca de un binefăcător şi, mai mult ca sigur, îi vor dedica lui Gigi şi o statuie!

  citiţi mai departe


  0 0

  Mişcarea de Tineret 64 de Comitate (HVIM) organizează a doua ediţie din Transilvania a manifestării intitulate Insula Secuiască. Prima ediţie a avut loc la digul de la Zetea, eveniment la care au participat peste 1.700 de persoane. Anul acesta, Băile Fortyogo vor fi Insula Secuiască.
  Am discutat despre manifestare cu Szocs Zoltan, preşedintele fi lialei din Trei Scaune a HVIM.
  Thot: - De unde ideea de a organiza festivalul Insula şi în Transilvania?

  citiţi mai departe


  0 0

  Din ciclul „N-avem drumuri, dar bine c-avem borduri“... Zilele acestea, în miez de vară, dar şi de criză, a reînceput borduriada udemeristă de „tip Videanu“ la Sfântu-Gheorghe, în judeţul Covasna.


  0 0
 • 08/09/10--07:59: UN ATAC CA LA CARTE
 • Scriam, în ediţia trecută, despre calitatea jocului poziţional al învingătoarei turneului de la Brăila, marea maestră internaţională Luminiţa Cosma (foto).
  Asta nu înseamnă că atunci când are prilejul să-şi arate colţii, nu o face, dovadă prezenta miniatură încheiată printr-un splendid sacrificiu de cal.

  citiţi mai departe


  0 0


  Albul mută şi dă mat în două mutări (#2)


  Simpatica problemă a compozitorului olandez are, totuşi, o „cheie” destul de dificilă.

  Soluţia problemei din numărul trecut:

  MYHRE Gunnar Frode - #2 - 1999


  1.Na3!! (cu ameninţarea 2.Db2#) 1…Rxa3
  [Sau a)1...Rb1 2.Dxb2#; b)1...Ra1 2.Dxb2#; c)1...f5 2.Dxb2#]
  2.Da8# 1–0

  Soluţia problemei din numărul curent:

  citiţi mai departe


  0 0
 • 08/09/10--08:11: Adormirea Maicii Domnului
 • 15 august
  Autor: 
  Pr. Nicolae Bota

  Maica Domnului este cea mai înaltă sfântă dintre toţi sfi nţii Bisericii Ortodoxe, iar Adormirea Maicii Domnului este cea mai de seamă dintre sărbătorile ei. Este o sărbătoare spre care ne pregătim cu post de două săptămâni.
  Când a binevoit Hristos Dumnezeu să o mute din viaţa aceasta trecătoare la bucuria veşnică, a înştiinţat-o cu trei zile înainte prin înger. Maica Domnului a primit cu bucurie această veste şi s-a dus în Muntele Măslinilor pentru a se ruga.

  citiţi mai departe


  0 0

  Autor: 
  Pr. Nicolae Bota

  Însuşi Hristos l-a numit pe Sfântul Ioan Botezătorul ca fi ind cel mai mare dintre toţi oamenii născuţi din femeie şi cel dintâi dintre profeţi. Sfânta Scriptură ne relatează că s-a născut în chip minunat din părinţi înaintaţi în vârstă, respectiv Zaharia şi Elisabeta. După ce s-a zămislit în pântece, Maica Domnului, care avea şi ea în pântece pe Fiul lui Dumnezeu, i-a făcut o vizită Elisabetei.

  citiţi mai departe


  0 0
 • 08/09/10--08:20: Naşterea Maicii Domnului
 • Prima mare sărbătoare religioasă din anul bisericesc, care începe la 1 septembrie, este Naşterea Maicii Domnului, numită în popor şi Sfânta Maria Mică - 8 septembrie, pentru a fi deosebită de Adormirea Maicii Domnului, de la 15 august, sau Sfânta Maria Mare. Începem anul bisericesc împreună cu Maica Domnului şi-l sfârşim cu Maica Domnului. Suntem, an de an, sub acoperământul şi ocrotirea Sfi ntei Fecioare Maria.

  citiţi mai departe


  0 0
 • 08/09/10--08:26: Înălţarea Sfintei Cruci
 • Cea mai veche şi mai importantă dintre sărbătorile ortodoxe închinate cinstirii Sfintei Cruci este Înălţarea Sfintei Cruci, la 14 septembrie, numărându-se între praznicele împărăteşti. În această zi sărbătorim, de fapt, amintirea a două evenimente deosebite din istoria lemnului Sfintei Cruci, şi anume:
  1. aflarea Crucii pe care a fost răstignit Mântuitorul şi înălţarea ei solemnă în văzul poporului, de către episcopul Macarie al Ierusalimului, în ziua de 14 septembrie din anul 335;

  citiţi mai departe


  0 0

  Două runde s-au scurs pe nesimţite, în acest miez de vară, din Liga I a fotbalului autohton. Rezultatele surpriză au lipsit, însă, deocamdată. Dinamo şi Steaua au obţinut punctaj maxim, dar Rapid şi CFR Cluj le suflă în ceafă, având câte patru puncte la activ. Dintre candidatele serioase la titlu, Timişoara şi Urziceniul sunt cele care au început ezitant, având acumulate câte două remize.

  citiţi mai departe


older | 1 | .... | 10 | 11 | (Page 12) | 13 | 14 | .... | 129 | newer