Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


older | 1 | .... | 15 | 16 | (Page 17) | 18 | 19 | .... | 130 | newer

  0 0

  Planurile secrete ale şoviniştilor

  „Adepţii maghiarizării forţate erau cu totul nemulţumiţi de rezultatele pe care le realizaseră ungurii în Transilvania în cursul celor patru decenii de guvernare despotică.
  Românii se menţineau ferm pe poziţii în ciuda înăspririi măsurilor de deznaţionalizare. Guvernele de la Budapesta începuseră a fi îngrijorate. Se părea că scriitorul Gusztav Beksics avusese dreptate când scria, în 1883, că minoritatea maghiară din Transilvania este în aşa inferioritate faţă de elementul românesc „încât este incapabilă să spargă zidul de neînvins al românilor”.

  citiţi mai departe


  0 0

  Din declaraţia lui P.A. primim mai multe informaţii, decât din cea prezentată în episodul anterior, referitoare la maltratarea preotului român I.C.:
  „La câteva zile după venirea armatelor maghiare, locuitorul B.A. a mers la preotul român I.C. şi i-a spus că îl cheamă la primărie, maiorul ungur momindu-l astfel să iasă din casă, iar în grădina Mikes i-a ieşit o ceată înainte împreună cu B.A. şi l-au bătut vroind să-l omoare. A scăpat cu viaţă numai mulţumită a două unguroaice care au început să strige. Preotul a rămas în nesimţire câtva timp, după care, cu mare greutate, a mers acasă. În urma cestei bătăi, a zăcut în pat cam două săptămâni, după care, cu ajutorul unui român care l-a pus într-un car iar peste el fân, a trecut graniţa. În cazul că rămânea mai departe în comună sigur ar fi fost omorât...

  citiţi mai departe


  0 0

  Să-i dăm cuvântul şi unuia din cei mai îndrăgiţi şi citiţi scriitori maghiari în România - Gardonyi Geza, pe adevăratul său nume Ziegler: „Căpăţoşenia nemţească este caracterizată şi de literele pe care le folosesc. Scrierea germană şi tiparul german arată de parcă ar fi fost concepute de un oftalmolog nemernic, care nu s-a gândit decât la câştigul său. 99 din o sută de nemţi sunt ochelarişti. Oare neamţul orbeşte din patriotism sau din prostie?”.

  citiţi mai departe


  0 0

  Era în 2002, prin iarnă, când Băse, în stilul caracteristic, ţipa că vrea să muncească, dar nu-l lasă corupţii de consilieri. Adrian Năstase a mutat şi el pe tabla de şah cu „nebunul”, respectiv cu mine - tânăr şi dornic de afi rmare şef la Departamentul de Control al Guvernului! Am făcut o lună şi jumătate de muncă pe brânci în cotloanele Primăriei şi am pus toată mizeria de acolo în faimosul Raport care a produs, probabil, scandalul anului (se pare că am ceva talent la chestia asta!).

  citiţi mai departe


  0 0

  Partiful Conservator Biroul de PresăDaniel Constantin, preşedinte PC:

  Domnule Boc, nu vă contrazic deloc. Anul 2012 va fi anul PD-L! Va fi anul în care veţi intra în cărţile de istorie ca primul partid care, după ce a dat un candidat la preşedinţie timp de două mandate şi a condus Guvernul vreme de cel puţin trei ani, va dispărea. Veţi avea cel mai slab scor din istoria PD-L, aşa că vă sugerez să nu vă mai faceţi prea mari iluzii.

  citiţi mai departe


  0 0

  Astăzi, 5 octombrie 2010, la ora 13.03, plenul Camerei Deputaţilor a votat proiectul de lege 389/2010 privind modificarea şi completarea OG 85/2004 referitoare la protecţia consumatorului la încheierea şi executarea contractelor la distanţă privind serviciile financiare. La ora 13.11 au fost afişate rezultatele votului. Pe lista de vot a grupului PD-L apare la poziţia numărul 3 deputatul Anastase Roberta Alma, deşi aceasta nu se afla în sală la momentul exercitării votului.

  citiţi mai departe


  0 0

  Autor: 
  Ilie Şandru

  Topliţa s-a schimbat radical în ultima vreme, în mod deosebit în ultimii doi ani, de când inginerul Stelu Platon a fost ales primar. După finalizarea lucrărilor la impunătorul edifi ciu, început încă prin anii ’80, devenit acum un adevărat palat culturaladministrativ, în care şi-au găsit locul mai multe instituţii - Primăria, Biblioteca, Casa de Cultură, cu o sală de spectacole având 500 de locuri etc. - (foto), era nevoie şi de o amenajare corespunzătoare a zonei centrale a oraşului.

  citiţi mai departe


  0 0

  Autor: 
  Lazăr Lădariu

  Haideţi să recapitulăm împreună isprăvile din ultimul timp ale celor care dau vârtos cu târnăcopul la temelia Statului Român naţional şi unitar, însoţiţi de singurul gând: demolarea lui!
  După ce scăunaşii, îndemnaţi de Iude din interior şi din afară, declară, cu de la sine putere, autonomia teritorială, pe criterii etnice, a aşa-zisului ţinut secuiesc, pentru cei vreo 265 de secui, după cum reiese din recensământul populaţiei din anul 2002, iată că o altă Iudă, mai mare, Tokes Laszlo, are ambiţia, mărturisită, să audă şi guvernanţii de la Bucureşti, de a include în aceeaşi oală a planurilor autonomiste de viitor, şi Bihorul, şi Satu Mare, că aşa i-ar fi şoptit lui Istenul separatist al şovinilor, iredentiştilor şi extremiştilor fără frontiere.

  citiţi mai departe


  0 0

  Îl mai ţineţi minte, de-acum două săptămâni, pe... „Trebuie să recunoaştem realitatea: în Secuime, în afară de poliţişti, nimeni nu e român.”? Primarul de Sfântu-Gheorghe. Acelaşi care ne spunea cu ceva vreme în urmă că, dacă nu suntem cuminţi, şi lingăi, şi slugarnici, e foarte posibil ca noi, românii, să avem parte de soarta sârbilor din Kosovo!

  citiţi mai departe


  0 0

  Denumirea în limba română a localităţii Miercurea-Ciuc de pe panourile de intrare şi de ieşire în/din oraş a fost acoperită, în noaptea de marţi spre miercuri, cu autocolante reflectorizante inscripţionate în scrierea runică secuiască, potrivit Mediafax.

  citiţi mai departe


  0 0

  În urma deznaţionalizării fireşti şi a celei forţate, trei sferturi din maghiarii din Moldova s-au românizat. Se estimează că doar un sfert mai ştiu de originile lor maghiare şi mai vorbesc limba maternă, maghiara. Deoarece în tipul dictaturii, până în anul 1989, nu a putut fi evaluat ştiinţific numărul ceangăilor din Moldova, nu dispunem de date corespunzătoare. Recensămintele oficiale pot fi analizate doar în baza apartenenţei religioase şi a altor indici demografici. Motivele sunt multe.

  citiţi mai departe


  0 0

  Aşezările şi comunităţile bisericeşti maghiare din secolul al XVII-lea, înfl oritoare, au început treptat să se atrofi eze. În anul 1622, papa a declarat Moldova şi Muntenia teritorii misionare.
  Niciunul dintre cei 54 de prefecţi misionari numiţi între anii 1622-1812 nu era maghiar. Constrângerea în plan secund a maghiarimii moldovene a continuat şi în secolul al XIX-lea. Până şi politicienii români au observat privarea lor de drepturi. În anul 1857, Mihail Kogălniceanu a făcut 52 de propuneri pentru asigurarea drepturilor cetăţenilor neortodocşi.

  citiţi mai departe


  0 0

  Numărul honvezilor noştri care şi-au sacrifi cat odinioară viaţa pentru patria lor ungară este într-o permanentă scădere: la prima ediţie a întâlnirii camarazilor, organizată în urmă cu zece ani la Baraolt, au participat peste 300 de persoane, iar acum, doar 30 - a declarat Krizbai Imre, preot reformat, organizatorul celei de-a XIII-a ediţii a întâlnirii.

  citiţi mai departe


  0 0

  Sâmbătă s-a auzit refrenul marşului Jurăm, noi, secuii, în deschiderea celei de-a XIII-a ediţii a întâlnirii honvezilor din Bazinul Baraolt. Veteranii honvezi au fost întâmpinaţi în faţa bisericii reformate din Baraolt de tineri îmbrăcaţi în uniforme de honvezi.
  Festivităţile au fost deschise de corul grof Tisza Istvan din Bekescsaba. După slujba festivă, preotul reformat Krizbai Imre li s-a adresat celor prezenţi.

  citiţi mai departe


  0 0
 • 10/18/10--11:50: TEORIA LA ZI
 • Prezentăm, în această săptămână, o partidă deosebit de importantă pentru teoria variantei schimbului din Partida Spaniolă.


  Jakovenko, Dmitry (2725) - Inarkiev, Ernesto (2669) [C68]
  4th ACP World Rapid Cup Odessa UKR (1.1), 27.05.2010


  1.e4 e5 2.Cf3 Cc6 3.Nb5 a6 4.Nxc6 dxc6 5.0–0 Df6 6.d4 exd4 7.Ng5 Dd6 8.Cxd4 Nd7 Negrul se pregăteşte să facă rocada mare. Mai bine este totuşi 8...Ne7 9.Nxe7 Cxe7 10.Cc3 Nd7 11.Cb3 Dxd1 12.Taxd1 b6 13.Td2 0–0–0 14.Tfd1 c5 cu poziţie aproximativ egală, ca în partida Leko, P (2755) - Carlsen, M (2714) / Moscova 2007.

  citiţi mai departe


  0 0


  Albul mută şi dă mat în două mutări (#2)


  O problemă cu o construcţie de o simplitate dezarmantă a celebrului problemist. Găsirea „cheii” nu este, însă, chiar floare la ureche.

  Soluţia problemei:

  citiţi mai departe


  0 0

  Se întâmplă la Sfântu-Gheorghe, judeţul Covasna. Cam ca în fi ecare an. Dacă a venit toamna, şi deci frigul, era normal şi fi resc să-i apuce dragul de muncă pe udemerişti. Podul de peste Râul Olt, care desparte cartierul Gării de restul oraşului, a intrat într-o oarecare reparaţie, de suprafaţă după cum se vede. Asta după ce primarul Antal Arpad Andras ne spusese, mai prin primăvară, că lucrările vor începe în luna mai 2010...


  0 0

  Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Borboly Csaba (foto sus), va depune o plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva fostului tenisman Ilie Năstase (foto jos), care a declarat că dacă era preşedinte îi trimitea pe romii din Franţa în Harghita.
  Într-un comunicat remis presei, Borboly Csaba critică dur afirmaţiile lui Ilie Năstase legate de romi şi de modul în care el vede rezolvarea problemei. ,,Dacă domnului Ilie Năstase nu-i place şirul cerşetorilor de etnie romă de pe bulevardul Champs Elysee, îi propunem să aleagă o altă stradă pentru cumpărături, cum ar fi de exemplu strada Petofi Sandor din Miercurea-Ciuc,

  citiţi mai departe


  0 0

  În decurs de doi ani de la apariţia volumului „Cusături artistice din Subcetate-Mureş, Harghita”, profesoara Doina Dobreanu a adus la lumina tiparului o nouă carte, care are menirea de a completa imaginea despre tezaurul de artă populară existent în zona Subcetate din judeţul Harghita, locul în care autoarea s-a născut şi a copilărit, formându-se în matricea spirituală asigurată de satul românesc autentic, nealterat de imixtiunile vieţii moderne, ori de infl uenţe străine.

  citiţi mai departe


  0 0

  Meşterilor maramureşeni

  Pe locul unde se luptară
  să-şi apere moştenitul tărâm
  o ctitoriră iubitorii de ţară,
  de pravili şi de graiul de la Râm.

  Lângă altar sunt urme de genunchi,
  de buze vii pe crucifix de-argint
  şi sfi nţii pictaţi de omenescul unghi,
  semne de viaţă ce în veci nu mint.

  citiţi mai departe


older | 1 | .... | 15 | 16 | (Page 17) | 18 | 19 | .... | 130 | newer