Attn! Always use a VPN when RSSing!
Your IP adress is . Country:
Your ISP blocks content and issues fines based on your location. Hide your IP address with a VPN!
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


older | 1 | .... | 21 | 22 | (Page 23) | 24 | 25 | .... | 129 | newer

  0 0
 • 11/23/10--13:38: Ultima sfidare
 • În ultimii 20 de ani, sub regie UDMR-istă şi cu complicitatea politicianismului românesc, pentru a demonstra cine sunt proprietarii legitimi, adevăraţii creatori şi eroi ai Ardealului, acesta a fost invadat de o armată de statui, monumente, case memoriale, steme, steaguri, denumiri de străzi, pieţe, parcuri, şcoli, instituţii etc., multe închinate unor rasişti, iredentişti sau chiar criminali notorii.
  Ca preludiu al sărbătoririi (cu acordul autorităţilor locale) la Miercurea-Ciuc, judeţul Harghita, a lui Horthy şi a reocupării Ardealului de Nord, prin Dictatul de la Viena, în 1940, s-a reinstalat, la sfârşitul lui august 2010, lângă Sfântu-Gheorghe, judeţul Covasna, la Reci, o statuie a „honvedului” maghiar, ridicată în 1941 şi dărâmată de Armata Română în 1944.

  citiţi mai departe


  0 0

  Te temi de sărăcie, dar, mai bine spus, nu numai de sărăcie, ci şi de cea mai mică pagubă. Dacă pierzi un lucru cât de mic, te supără şi te tulbură mai mult decât cei care sunt lipsiţi de hrana cea de toate zilele?

  Ştii poruncile: Să nu săvârşeşti adulter, să nu ucizi, să nu furi, să nu mărturiseşti strâmb, cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta.
  Iar el a zis: Toate acestea le-am păzit din tinereţile mele.
  Auzind Iisus i-a zis: Încă una îţi lipseşte: Vinde toate câte ai şi le împarte săracilor şi vei avea comoară în ceruri; şi vino de urmează Mie.
  Iar el, auzind acestea, s-a întristat, căci era foarte bogat.
  Şi văzându-l întristat, Iisus a zis: Cât de greu vor intra cei ce au averi în împărăţia lui Dumnezeu!
  Că mai lesne este a trece cămila prin urechile acului decât să intre bogatul în împărăţia lui Dumnezeu.
  Zis-au cei ce ascultau: Şi cine poate să se mântuiască?
  Iar El a zis: Cele ce sunt cu neputinţă la oameni sunt cu putinţă la Dumnezeu.

  citiţi mai departe


  0 0
 • 11/30/10--13:33: PĂZIREA PORUNCILOR DIVINE
 • În credinţa strămoşească şi-n Biserica străbună,
  Iisus Hristos vrea să-I cunoaştem sacra Sa învăţătură.
  Dându-ne adesea seama cât de importantă-i viaţa,
  Cu smerită umilinţă, Îi vom asculta povaţa.

  O istorie mai sfântă nimeni pe lume nu are,
  Iisus, Mântuitorul unic, este al veacurilor Soare.
  Dumnezeu cu fi ecare dintre oameni e la fel,
  După cum este voinţa şi purtarea lor cu El.

  citiţi mai departe


  0 0

  Arborarea drapelului românesc pe Casa cu Arcade a generat o nouă dispută la Sfântu-Gheorghe, dat fi ind faptul că drapelul - arborat fără autorizaţie de tinerii români - a fost îndepărtat de către primar.

  citiţi mai departe


  0 0

  Pe ordinea de zi a şedinţei de joi a autoguvernării Sfântu-Gheorghe a figurat scandalul legat de drapelul din Sfântu- Gheorghe.

  citiţi mai departe


  0 0

  - S-a spus că avem un partid care este răul mai mare şi un partid care este răul mai mic. De câtă credinţă avem nevoie pentru ca după două încercări nereuşite, o a treia să fi e mai bună?

  citiţi mai departe


  0 0

  După denumirile localităţilor Târgu-Secuiesc, Sfântu-Gheorghe şi Breţcu, şi denumirea localităţii Sânzieni a fost mâzgălită cu roşu. Peste ea a fost scris cuvântul bozgor.
  Autori necunoscuţi au batjocorit în zorii zilei de joi indicatorul rutier. Motivul este, deocamdată, necunoscut. Săptămânile trecute însă, persoane necunoscute au lipit pe indicator un autocolant cu harta Ungariei Mari şi probabil că acest lucru a lezat sentimentele cuiva.

  citiţi mai departe


  0 0

  În opinia preşedintelui filialei UDMR Sfântu-Gheorghe, Antal Arpad Andras, UDMR ar trebui să reprezinte mai accentuat cauza autonomiei. „Ar fi necesară reanalizarea structurii UDMR în aşa fel încât să se creeze o structură pe Pământul Secuiesc, care să aibă ca şi sarcină primordială soluţionarea problemelor legate de autonomie şi de Pământul Secuiesc.” În opinia lui Antal, platforma de pe Pământul Secuiesc a Consiliului Reprezentanţilor Uniunii nu are ponderea şi însemnătatea de care ar merita să benefi cieze regiunea.

  citiţi mai departe


  0 0

  Aş dori să fac câteva precizări legate de disputa generată de drapelul oraşului. În ceea ce priveşte simbolurile stemei, acestea sunt simboluri universale. Cele trei culori ale drapelului românesc, roşu, galben şi albastru, sunt preluate din stema Transilvaniei şi nu sunt româneşti. Elementul străin este prezent şi este parte organică a drapelului românesc. De ce a fost nevoie atunci de circ în privinţa stemei oraşului Covasna?

  citiţi mai departe


  0 0

  Iată că ceea ce am prevăzut, în urmă cu mulţi ani, că se va întâmpla, s-a întâmplat. După modelul prin care este îngrădită (cu fel şi fel de clădiri) Catedrala Ortodoxă Română din municipiul Sfântu-Gheorghe, judeţul Covasna, şi sediul Jandarmeriei Covasna, cel mai modern din România, a fost „acoperit” încet, încet, dar cu foarte mare grijă de către autorităţile udemeriste ale urbei. Demarat la începutul anilor ’90, proiectul construirii la Sfântu-Gheorghe, în inima României, a celei mai moderne Jandarmerii s-a realizat, până la urmă, cu multă trudă.

  citiţi mai departe


  0 0

  De obicei, atacul asupra regelui rămas în centru apare atunci când una din părţi rămâne în urmă cu dezvoltarea şi nu efectuează la timp rocada.
  Principalele „arme” ale părţii care atacă sunt:
  a) avantajul de dezvoltare;
  b) avantajul de spaţiu;
  c) apariţia câmpurilor slabe şi, ca o consecinţă, favorizarea unor lovituri tactice surprinzătoare.

  citiţi mai departe


  0 0


  Albul mută şi dă mat în două mutări (#2)

  O simpatică problemă a cunoscutului compozitor sârb, în care matul se obţine prin mutarea regelui alb în absolut toate variantele!
  Rămâne să găsiţi doar „cheia“!

  Soluţia problemei:

  citiţi mai departe


  0 0

  În zilele de 20-21 noiembrie a.c., la Bazinul Olimpic din municipiul Reşiţa, au avut loc Campionatele Naţionale de Înot, categoria copii 10- 11 ani. La această competiţie s-au prezentat 363 participanţi, 115 fete şi 248 băieţi, care au reprezentat 40 de cluburi din toată ţara.

  citiţi mai departe


  0 0

  Autor: 
  Pr. Nicolae Bota

  Sfântul Apostol Andrei a fost din Betsaida, orăşel pe malul lacului Ghenizaret, fiul lui Iona, din Galileea, şi fratele lui Petru, fiind primul dintre ucenicii Domnului nostru Iisus Hristos. Numele său era de origine greacă, deşi se trăgea din părinţi evrei. Numele său s-ar traduce prin viteaz, bărbătesc, provenind din grecescul Andreas. Înainte de a fi apostol al Domnului, a fost ucenic al Sfântului Ioan Botezătorul. După ce Domnul nostru Iisus Hristos a fost botezat în râul Iordan de către Sfântul Ioan Botezătorul, Sfântul Andrei, la auzul cuvintelor: „Iată Mielul lui Dumnezeu Cel ce ridică păcatul lumii!”

  citiţi mai departe


  0 0

  Capitolul al III-lea, intitulat „Dispariţia Camarilei Regale”, debutează cu un scurt istoric al relaţiilor, de adversitate de altfel, care s-au stabilit între Carol al II-lea, Camarilă şi generalul Ion Antonescu, „om cu principii ferme, aspru, cinstit şi patriot”, cu „prestigiul unui militar foarte priceput”, datorat succeselor obţinute de Armata Română pe teatrele de operaţiuni militare ale Marelui Război de Întregire Naţională.

  citiţi mai departe


  0 0
 • 12/01/10--06:34: Decebal
 • Colonelului Ovidiu Goecea din Sfântu-Gheorghe, judeţul Covasna

  A muri pentru
  poporul tău, pentru
  dreptul lui sfânt,
  e o Înviere…
  După două mii de ani,
  acoperit de fl ori
  din dacicul pământ,
  numele lui nu piere.


  0 0

  Deşi se remarcă cu precădere după operaţiunile militare din iarna anului 1942, divergenţele manifestate în raporturile militare românogermane au existat de la începutul colaborării. Ele nu au avut iniţial amploare şi nu au afectat în mod sensibil relaţiile militare stabilite între cele două părţi. Încă din noiembrie 1941, s-a remarcat tendinţa autorităţilor militare germane de a se erija în principal factor de decizie, mai ales în ceea ce priveşte administrarea teritoriilor nou cucerite.

  citiţi mai departe


  0 0

  Ne iartă, Doamne, ura şi gâlceava
  de care suntem zilnic vinovaţi,
  dar către Tine tulnicul suna-va,
  să-ntorci privirea Ta către Carpaţi.

  Prea mult abandonaţi acestei toamne,
  nu mai avem în vatra casei foc,
  mai dă-ne-un pic de amintire, Doamne,
  răbdare şi iertare şi noroc.

  citiţi mai departe


  0 0

  „Baronul Szilassy nu este, de altfel, singurul om politic UNGUR care a recunoscut coram populo vinovăţia maghiară în destrămarea Ungariei şi care a ţinut la stâlpul infamiei metodele barbare care au caracterizat guvernarea ungară în primul deceniu al secolului al XX-lea.

  citiţi mai departe


  0 0

  Este indiscutabil, dacă spun, privind cu ochii Bruxelles-ului, că Ungaria are o rămânere în urmă de douăzeci de ani faţă de Austria, dar este capabilă să se autofi nanţeze. Partium-ul şi Ardealul pot fi fi nanţate într-o etapă următoare, pentru că aceasta înseamnă încă 20 de ani, deoarece ele-s cu 15 ani rămase-n urmă (faţă de Ungaria, nota trad.).

  citiţi mai departe


older | 1 | .... | 21 | 22 | (Page 23) | 24 | 25 | .... | 129 | newer