Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


older | 1 | .... | 23 | 24 | (Page 25) | 26 | 27 | .... | 129 | newer

  0 0
 • 12/09/10--15:45: Lăcaş de muze şi lumină
 • Doamnei director Niculina Roşia, din Sfântu-Gheorghe, judeţul Covasna

  Monedă de argint prin stele
  Suind prin norii de hermină
  Lăcaş de sufl ete rebele
  Lăcaş de muze şi lumină.

  Spre tine-ades trimis-am gândul
  Copil fi ind, plecat din ţară,
  Când mă lua de mână vântul
  În serile târzii de vară.

  citiţi mai departe


  0 0

  „Unitatea politică a Franţei este o împlinire afl ată la capătul unui proces natural evolutiv. Pentru a ajunge însă la acest rezultat pozitiv, a fost necesară preexistenţa - şi acest lucru esenţial domnul Domanovszky de la Universitatea din Budapesta îl omite cu bună ştiinţă - unei unităţi naţionale; fără de care unitatea politică nu este decât un cuvânt fără sens.

  citiţi mai departe


  0 0

  Lucrurile nu au stat mai bine nici în „epocile” iliesciene sau băsesciene. Pentru a releva paşii concreţi, de pregătire activă a dezmembrării României, prin colaborarea între Budapesta, UDMR şi Bucureşti, în perioada de simbioză a guvernanţilor români cu UDMR, de după alegerile din 2000, este suficient să reamintim cazul staţiunii balneare Sovata.

  citiţi mai departe


  0 0

  La 92 de ani de la Marea Unire, nicio personalitate românească din fostul judeţ Treiscaune care a participat la înfăptuirea şi desăvârşirea importantului act, nu a fost cinstită prin atribuirea numelui său unor străzi, şcoli sau instituţii publice din judeţul Covasna.

  organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României, vineri, 26 noiembrie 2010, în organizarea Arhivelor Naţionale Covasna, în sala de protocol a Prefecturii judeţului Covasna, a avut loc simpozionul cu tema „1 Decembrie 1918 - contextul intern şi internaţional al Marii Uniri”. În cadrul simpozionului, au fost prezentate următoarele comunicări: Anul 1918 - an hotărâtor pentru viitorul României (prof. Vasile Stancu, Centrul European de Studii Covasna-Harghita); Armata Română şi Marea Unire (prof.

  citiţi mai departe


  0 0

  România trăieşte acum într-un timp de mare cumpănă, resursele ţării s-au epuizat, înaintăm spre catastrofă, suntem la marginea prăpastiei.
  Nimeni nu are o răspundere mai mare în România decât oamenii politici, care sunt chemaţi în al 12-lea ceas să se oprească din dezmăţ şi orgolii nemăsurate, să pună limită nesaţiului pentru linşajul adversarilor politici şi să se adape din „apa vie” a valorilor perene ale poporului român, acelea pentru care noi, românii, am făcut Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.

  citiţi mai departe


  0 0

  Senatorul UDMR Gyorgy Frunda (foto mic) i-a cerut, miercuri, prefectului de Mureş, Marius Paşcan, să intervină şi să cheme „SRI-ul, Miliţia şi Armata”, după ce participanţii la marşul organizat de Noua Dreaptă (foto mare) au scandat în faţa Prefecturii „Limba română, unica stăpână”, Paşcan replicând că nu e nimic ilegal.

  citiţi mai departe


  0 0

  Vicepreşedintele Parlamentului European, Laszlo Tokes (foto), a deplâns, la Budapesta, „tragedia maghiarilor din Transilvania”, respectiv semnarea Tratatului de Pace de la Trianon, despre care afi rmă că îşi face simţite în continuare efectele şi că acestea trebuie remediate, relatează Mediafax, citând MTI.
  Laszo Tokes a declarat că „bunăvoinţa necondiţionată şi loialitatea nu ne pot face să uităm că Ziua Naţională a României este şi o zi de doliu pentru Ungaria”, deoarece actuala „Românie a fost născută prin divizarea Ungariei”.

  citiţi mai departe


  0 0

  Ziua Naţională a României este zi de doliu pentru vicepreşedintele Parlamentului European, Laszlo Tokes, pe care 1 Decembrie l-a prins în Capitala Ungariei, unde a organizat o conferinţă de presă. El a declarat astăzi la Budapesta, printre altele, că directorul Teatrului Naţional din Ungaria, Robert Alfoldi, a procedat corect când a refuzat să închirieze o sală românilor din Budapesta, care ieri (miercuri, 1 Decembrie 2010 - n.n.) au sărbătorit Ziua Naţională a României. În jur de 400 de români au sărbătorit ieri Ziua Naţională, la hotelul „Le Meridien”.

  citiţi mai departe


  0 0

  Patria a fost principala temă abordată în cuvântul rostit de Ziua Naţională de Arhiepiscopul ortodox Andrei Andreicuţ (foto, al doilea din stânga), la Te-Deum-ul oficiat, pe o ploaie măruntă, în curtea Catedralei Reîntregirii din Alba-Iulia, în prezenţa câtorva sute de persoane.
  Arhiepiscopul ortodox de Alba- Iulia a arătat că „lumea merge înainte şi mentalităţile se schimbă, iar lucruri la care părinţii şi bunicii noştri ţineau cu sfi nţenie nouă ni se par banale sau fără valoare”. Şi totuşi, sunt realităţi a căror importanţă este veşnică, a adăugat înaltul ierarh, cum ar fi „persoana lui Hristos” şi „patria”.

  citiţi mai departe


  0 0

  Exponenţi ai aşa-zisei tinere generaţii de politicieni ai locului, cei doi amici, unul preşedinte al Organizaţiei Judeţene Covasna a PD-L, Dan Manolăchescu (foto stângacentru), şi altul preşedinte al Organizaţiei Municipale Sfântu-Gheorghe a PNL, Mădălin Guruianu, amândoi apropiaţi ai preşedintelui Organizaţiei Municipale Sfântu- Gheorghe a UDMR, primarul Antal Arpad, au găsit, deunăzi, de cuviinţă ca, în preajma Zilei Naţionale a României, să se dea interesanţi - ca de obicei, neîntrebaţi de nimeni - cu declaraţii care lezează sentimentul naţional al românilor.

  citiţi mai departe


  0 0

  Conform art. 10 alin. 4 din Legea nr. 18/1991: Cererea de stabilire a dreptului de proprietate se introduce şi se înregistrează la primărie în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi.
  Dacă eşti bun prieten cu „băieţii deştepţi” din administraţia judeţului Covasna, la care am făcut referire şi în precedentele două ediţii, nici nu trebuie să ai cerere înregistrată, că primeşti teren cu Titlu de Proprietate.

  citiţi mai departe


  0 0

  „Marii ticăloşi nu ştiu ce înseamnă ruşinea” - scria istoricul Petre Ţurlea, fost deputat de Covasna şi actual colaborator al publicaţiei regionale „Condeiul ardelean”, în titlul unui articol apărut în cotidianul judeţean „Cuvântul nou” de la sfârşitul anului 1999. Deputatul-patriot făcea referire la preşedintele Emil Constantinescu, care, afl at la fi nal de mandat, a venit în judeţul Covasna nu pentru a-şi cere scuze în faţa românilor pe care i-a trădat în mai tot mandatul domniei sale, ci pentru a le mulţumi maghiarilor ce-l votaseră în urmă cu patru ani.

  citiţi mai departe


  0 0

  Mulţi au afirmat faptul că autonomia reprezintă o formă de viaţă. Pentru majoritatea secuilor este evident faptul că autonomia Pământului Secuiesc ar asigura acel cadru juridic şi economic care ar garanta dăinuirea noastră. Aş da ca exemplu aici cazul simbolurilor secuieşti. Drapelul şi stema au fost acceptate de CNS în urmă cu şapte ani, ca simbol propriu, însă, la doar câţiva ani, acestea au devenit de facto simbolurile Pământului Secuiesc, simboluri care au început să fi e folosite în mai multe locuri de mai mulţi.

  citiţi mai departe


  0 0

  Schmitt Pal, preşedintele Ungariei, a luat poziţie faţă de solidaritatea maghiarimii şi cauza autonomiei, a subliniat valorile comune româno-ungare şi a promis susţinerea aderării la timp a statului român la spaţiul Schengen. În cadrul discuţiilor purtate cu Traian Băsescu, şeful statului român, s-a pomenit inclusiv de noţiunea de autonomie şi de situaţia minorităţilor.

  citiţi mai departe


  0 0

  Noiembrie trist în sistemul de sănătate braşovean. De fapt, debandada, haosul, persistă în întreg sistemul de sănătate românesc, diriguit „excepţional“ de membrul UDMR Cseke Attila. Ştiţi care. Cel care participă, ca în martie 2010, la manifestări unde se clamează „Pământul Secuiesc nu este România!“. E bine, e foarte bine aşa, să meargă românii şi data viitoare la vot, să aleagă, iar, portocaliul ca să iasă roşu-alb-verde...

  citiţi mai departe


  0 0


  Albul mută şi dă mat în două mutări (#2)

  O problemă cu o construcţie parcă luată din practică. „Cheia“ nu este, însă, chiar simplă, dar este surprinzătoare şi spectaculoasă

  Soluţia problemei:

  citiţi mai departe


  0 0
 • 12/13/10--09:47: Illona Staller reloaded
 • Am urmărit obidit alegerea Elenei Udrea (foto) în funcţia de preşedinte al PD-L Bucureşti. Senzaţia de deja-vu trăită mi-a dat fi ori reci pe spinare. N-am mai simţit atâta servilism de la plenara ultimului congres al PCR, la care, precum la PD-L, candidatul unic a fost proslăvit, divinizat, îndemnat şi chiar împins să se urce pe soclu pentru o mai lesnicioasă adulare. Elena Udrea a fost linguşită, hiperbolizată, divinizată de toată şleahta de lingăi portocalii care s-au întrecut în a-şi arăta slugărnicia şi obedienţa.

  citiţi mai departe


  0 0

  Doar 5 la sută dintre angajaţii CJ Harghita sunt români
  Autor: 
  Dan Tanasă

  Românii din Covasna şi Harghita sunt epuraţi etnic de către majoritatea maghiară din cele două judeţe, cea care controlează politic, economic şi administrativ cele două judeţe. În sprijinul afi rmaţiilor mele vin zecile de cazuri în care românii lipsesc din instituţiile publice sau în care fondurile publice sunt alocate pentru a fi nanţa exclusiv programele comunităţii maghiare din cele două judeţe.

  citiţi mai departe


  0 0

  Deschiderea liniilor şi diagonalelor are o extremă importanţă în construcţia atacului asupra regelui advers, deoarece permite fi gurilor grele să ia parte efectivă la atac. Diagonalele deschise sunt adevărate „mane cereşti“ pentru bateria damă+nebun, iar coloanele şi liniile deschise permit turnurilor să pătrundă în tabăra adversă. Exemplifi căm forţa unui astfel de atac printr-o frumoasă partidă disputată între doi foşti campioni mondiali. Comentariile, exceptând cele cu litere italice, aparţin lui Mihail Tal şi sunt traduse din cartea sa „În focul atacului“.

  citiţi mai departe


  0 0

  Românii din Voineştii Covasnei au sărbătorit şi în acest an, la fel ca de fi ecare dată, Ziua Naţională, fi ind prezenţi cu mic, cu mare la Monumentul Ostaşului Armatei Române din faţa Bisericii Ortodoxe „Înălţarea Domnului” (foto stânga).

  citiţi mai departe


older | 1 | .... | 23 | 24 | (Page 25) | 26 | 27 | .... | 129 | newer