Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


older | 1 | .... | 24 | 25 | (Page 26) | 27 | 28 | .... | 130 | newer

  0 0

  Cărţile sunt scrise în majoritatea cazurilor cu scopurile, mai mult sau mai puţin mărturisite de autor, de a i se cunoaşte preocupările, ideile, frământările, visele, proiectele, descoperirile, invenţiile, voinţa, de generaţiile contemporane lui, de a fi apreciat, de a avea un câştig moral sau material, de a-şi satisface orgoliile faţă de societatea „nedreaptă” care „nu-i recunoaşte calităţile şi puternica sa personalitate”. Mai puţine lucrări sunt direct destinate viitorimii, în scopul evidenţierii întregii complexităţi a faptului petrecut, a dezvăluirii tuturor feţelor adevărului, multe ascunse perfid şi conştient de oficialităţile vremii în scopul manipulării prezente, dar mai cu seamă viitoare, a rosturilor unei întregi categorii socio-politice şi etnice în societatea actuală.

  citiţi mai departe


  0 0
 • 12/13/10--11:46: Cântec civic
 • Primarului Petru Oniţa, din Giuleştii Maramureşului

  Privim amărâţi
  cum cei ce ne-au belit
  au pensii enorme
  şi gras ciolan în blid.

  Revolta noastră
  fu de mămăligă,
  numele dreptăţii
  nimeni nu-l mai strigă.

  citiţi mai departe


  0 0

  Autor: 
  dr. Vlad Hogea

  Se poate evidenţia, de asemenea, lipsa sprijinului efectiv al marilor unităţi române, afl ate sub comandamente germane; acestea din urmă nu le-au oferit sprijinul material la care erau obligate prin convenţii. Adăugăm aici şi modifi carea frecventă de către comandamentele germane a componenţei comandamentelor marilor unităţi române afl ate în subordinea lor, ceea ce a determinat ştirbirea autorităţii comandanţilor români şi împiedicarea exercitării dreptului de comandă.

  citiţi mai departe


  0 0

  „Învăţătorul ungur Tibor Joo, ocupându-se şi el de bazele structurale ale naţiei sale («Nouvelle revue de Hongrie»), este silit, în faţa evidenţelor, să recunoască că naţia ungurească „nu este bazată nici pe legături de sânge şi nici pe legături etnice”, conceptul de naţionalitate maghiară reducându- se la noţiunea de nobilime maghiară. «La nation hongroise est l’ensembles des membres de la Sainte Couronne et ces membres sont la noblesse.»

  citiţi mai departe


  0 0

  Poliţia oraşului reşedinţă Sfântu- Gheorghe, judeţul Trei-scaune, în anul 1932, înaintează Prefecturii judeţului, Chesturii Poliţiei, Primăriei oraşului Sfântu-Gheorghe şi altor factori interesaţi, tabelul nominal „despre toate vehiculele cu tracţiune mecanică înscrise la această Poliţie şi afl ate în circulaţie, până la data de 31 decembrie 1931”.

  citiţi mai departe


  0 0

  În 2001, Judecătoria din Miercurea- Ciuc, ignorând legea în vigoare şi reactualizând practic legi medievale ca «Aprobatae» şi «Compilatae » (ce acordau românilor autohtoni şi majoritari în Ardeal, statutul de „naţiune tolerată, inferioară”, lipsită de drepturi), a admis că Arhidieceza Romano Catolică de Alba-Iulia este urmaşa fantomaticului „Status Catolic”; pentru ca în 2005 să fi e înfi inţată fundaţia Statusul RC din Transilvania, având ca scop „demersuri administrative şi juridice în vederea retrocedării bunurilor imobiliare şi mobiliare (clădiri în valoare

  citiţi mai departe


  0 0
 • 12/13/10--12:05: Iată vin colindătorii !
 • Sfârşitul de an aduce în judeţul Covasna, pentru a douăzecea oară, glasul cetelor de colindători, al formaţiilor artistice, al obiceiurilor de iarnă de la Ajun până la Bobotează, toate în cadrul Festivalului de colinde şi obiceiuri de iarnă „Crăciunul la români”, organizat de Fundaţia „Mihai Viteazul” din municipiul Sfântu-Gheorghe.

  citiţi mai departe


  0 0

  În episodul 2 al prezentului articol-serial, am făcut referire la faptul că doamna Tamas Maria Clara întotdeauna ulterior se gândeşte, dar tot întotdeauna îşi şi găseşte ulterior complicii. Este o doamnă foarte activă, energică, iar, de altfel, familia Tamas este una renumită în judeţul Covasna. La doamna Tamas Maria Clara nu contează termenul legal; cu alte cuvinte, dumneaei întotdeauna depune cu întârziere actele la Comisia locală pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor, deci după ieşirea din termen.

  citiţi mai departe


  0 0

  Autor: 
  Lazăr Lădariu

  Bântuiţi de ideea lor fi xă, a schimbării Zilei Naţionale a României - 1 Decembrie, mulţi zărghiţi s-au flendurit, miercurea trecută, pe la anumite posturi de televiziune. Din păcate, cei mai vehemenţi detractori şi clămpănitori se dovedesc a fi , în ultima vreme, tocmai cei prezenţi pe postul public - Societatea Română de Televiziune, plătită din buzunarul nostru! Penibili! Penibili, în toate privinţele, prin „judecăţile” lor boante pentru a umbri, tocmai în Sfânta Zi, gloria Neamului.

  citiţi mai departe


  0 0

  An de an, din 1994 încoace, o delegaţie a Şcolii cu clasele I-VIII „Nicolae Colan” din municipiul Sfântu- Gheorghe, judeţul Covasna, a depus, cu ocazia sărbătoririi Sfântului Nicolae, câte o coroană cu tricolor la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus (unde se află mormântul înaltului ierarh patron al unităţii şcolare amintite) şi la bustul Mitropolitului ortodox din incinta instituţiei de învăţământ.

  citiţi mai departe


  0 0

  Ziua de 1 Decembrie 2010 a fost una cu-adevărat specială pentru românii din municipiul Târgu-Secuiesc, judeţul Covasna. De ce? Deoarece au putut sărbători, în premieră după anul 1989, Ziua Naţională a României, a Ţării noastre dragi, chiar în urbea în care locuiesc, fără a fi nevoiţi să se deplaseze prin alte părţi pentru a cânta împreună „Nu uita că eşti român!”.

  citiţi mai departe


  0 0

  Pentru a doua oară, Sesiunea Naţională de Comunicări Ştiinţifice, aflată la cea de-a XVI-a ediţie, desfăşurată în zilele de 3-4 decembrie a.c., a avut loc în staţiunea Covasna (foto mare). Gazda prestigioasei manifestări ştiinţifi ce a fost Asociaţia Cultural-Creştină „Justinian Teculescu”, prin intermediul inimoşilor săi conducători, Dorel Lungu - preşedinte şi Ioan Luca - secretar, care a pus la dispoziţia celor aproape 60 de participanţi, proveniţi din Bucureşti, Cluj-Napoca, Braşov, Bacău, Târgu-Mureş, Galaţi, Topliţa, Miercurea-Ciuc şi Sfântu-Gheorghe, spaţiile şi logistica necesară desfăşurării unei asemenea manifestări de anvergură naţională.

  citiţi mai departe


  0 0

  Oare câte mostre de ilegalităţi comise de fruntaşii UDMR mai trebuie scoase la lumină în presă - în presa serioasă şi neaservită, desigur - ca organele abilitate (şi obligate să-şi facă treaba) ale Statului Român, de genul Parchetului spre exemplu, să înceapă şi să fi nalizeze, cu măsuri, nişte cercetări?! De câteva zile, pe pereţii unor clădiri din Sfântu-Gheorghe, judeţul Covasna, au apărut noile tăbliţe cu denumirile de străzi. Noile tăbliţe, cu noile denumiri, fireşte. Ştiţi care. Alea ungureşti care le înlocuiesc pe cele româneşti.

  citiţi mai departe


  0 0

  Toată lumea şahistă a remarcat maturizarea considerabilă în joc a tânarului mare maestru norvegian. De când a intrat sub aripa fostului campion mondial Garry Kasparov, care îi este sfetnic bun, jocul său a devenit mai consistent, în special în ceea ce priveşte găsirea căilor de menţinere şi amplifi care a iniţiativei.
  Partida următoare ne aminteşte de… tânărul Kasparov.

  Carlsen, Magnus (2826) - Bacrot, Etienne (2716) [C45]
  Pearl Spring Chess Tournament Nanjing/China (1), 20.10.2010

  citiţi mai departe


  0 0


  Albul mută şi dă mat în două mutări (#2)

  Construcţie simplă, cu minim de mijloace (doar 5 piese!).
  Şi, totuşi, „cheia“ nu este chiar la îndemână. O problemă numai bună de rezolvat într-o seară lungă de iarnă!

  Soluţia problemei:

  citiţi mai departe


  0 0

  După Revoluţia de la 1989, politicienii au reuşit să împartă acest popor, bun şi răbdător, în membri de partide, fracţiuni şi diferite „feliuţe politice”, cu scopul limpede de a-l domina. S-a continuat acea stare de „prostire a poporului”, dar nu cu procedee barbare, comuniste de tip „cincinalul în patru ani şi jumătate”, ci cu mijloace moderne de deposedare a maselor de mijloacele de producţie şi de bogăţiile ţării.

  citiţi mai departe


  0 0

  Ştiţi cine a fost Mehmed-Bei? Mehmed-Bei a fost fi ul lui Alexandru al II-lea, domn al Ţării Româneşti. Cum aşa? Cum să-şi boteze Alexandru al II-lea fiul cu numele de Mehmed-Bei? Păi nu l-a botezat! Aşa a ales el să se numească, lăsându-şi numele, credinţa şi neamul pentru vremelnică domnie în Ţara Românească, între 1577-1583 şi 1585-1591. Numele de botez îi era Mihnea! Dar noi, românii, nu-l pomenim nici ca Mehmed-Bei, nici ca Mihnea, ci îi zicem aşa cum îi spunea poporul şi atunci: Mihnea Turcitul!
  Cine a crezut că sub-specia de români care îşi lasă numele, credinţa şi neamul pentru vremelnice funcţii a dispărut va avea dovada, în cele de mai jos, să vadă că nu este aşa.

  citiţi mai departe


  0 0

  Pe 18 noiembrie 2010, la Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” din Bacău, a avut loc Colocviul cu tema „Relaţiile cu românii în dezbaterile congreselor secuieşti. O paralelă istorică: 1902-2010”. Manifestarea a fost organizată de Centrul European de Studii Covasna- Harghita şi Asociaţia Romano-Catolicilor din Moldova „Dumitru Mărtinaş”. La colocviu au participat cercetători, cadre didactice universitare, arhivişti, muzeografi , preoţi, profesori, studenţi, reprezentanţi ai Departamentului de cercetare istorică al Episcopiei Romano-Catolice de Iaşi, ai Asociaţiei Generale a Arhiviştilor din România - Filiala Bacău şi alţi iubitori ai istoriei naţionale din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Târgu-Mureş, Sfântu-Gheorghe şi Bacău.

  citiţi mai departe


  0 0
 • 12/21/10--16:01: Stare
 • Profesoarei Luminiţa Cornea din Sfântu-Gheorghe,

  Sunt fericită
  că m-am născut
  pe buze cu
  Limba Română
  în al cărei cer
  stelele au
  numai răsărit.


  0 0

  La sfârşit de decembrie, când iarna îşi declină Sărbătorile ei frumoase, comemorăm în acest an Centenarul naşterii cărturarului săcelean Victor Tudoran (foto) (1910-1980). „Un bărbat brunet, impozant, cu voce caldă, baritonală şi de-a dreptul cuceritoare, uşor repezită, ceea ce îţi impunea curiozitate şi respect de la bun început...” Aşa mi-l amintesc pe Victor Tudoran. Ne-am împrietenit repede, cu toate că diferenţa de ani ne impunea, pe lângă respect, şi o uşoară reţinere, care se estompa însă repede. Îi plăcea să se înconjoare mai ales de tineri, atunci, pe la fi nele anilor ’60 ai veacului trecut, în special de profesori: Ilie Cujbă, Traian Sasu, Mitică Roman, Gheorghe Şelaru, Elena Taflan, Octavian Taraş, Rică Bârsan, subsemnatul şi alţii al căror nume îmi scapă acum, din păcate unii trecând prea repede în lumea umbrelor.

  citiţi mai departe


older | 1 | .... | 24 | 25 | (Page 26) | 27 | 28 | .... | 130 | newer