Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


older | 1 | .... | 29 | 30 | (Page 31) | 32 | 33 | .... | 129 | newer

  0 0

  Nu este în intenţia noastră a ne pronunţa în întregul său asupra Legii educaţiei naţionale proaspăt promulgată de preşedinte, ci doar asupra unor aspecte ce ţin mai mult de justificarea dată de şeful statului necesităţii de a se preda istoria naţională şi geografia în limba maternă pentru minorităţile naţionale.

  citiţi mai departe


  0 0

  Centrul European de Studii Covasna-Harghita, Sfântu-Gheorghe Asociaţia Romano-Catolicilor „Dumitru Mărtinaş” din Moldova, Bacău

  Aplicând cu consecvenţă strategia de ocupare simbolică a spaţiului public din Covasna, Harghita şi parţial Mureş, strategie concepută în laboratoarele adepţilor separatismului maghiar, personalităţile istoriei şi culturii româneşti nu se mai regăsesc în nomenclatorul denumirii străzilor şi instituţiilor publice din aceste judeţe. În timp ce personalităţile româneşti percepute de liderii locali maghiari ca indezirabile pentru atitudinea şi comportamentul lor faţă de maghiari nu sunt acceptate în spaţiul public din „ţinutul secuiesc” (ex.

  citiţi mai departe


  0 0
 • 02/04/11--08:28: Cântec
 • Doctorului Gheorghe Tatu din Avrig, judeţul Sibiu

  Erau siguri
  că cimentul lor
  poate fi xa nisipurile lumii.
  Un timp
  au oprit vântul,
  un timp,
  au oprit valul.
  Ne-au pus
  pe toţi de martori
  să zicem că-i aşa.

  citiţi mai departe


  0 0
 • 02/04/11--08:33: Eterna poezie
 • Anul acesta, ziua de 15 ianuarie, dedicată aniversării lui Mihai Eminescu, a devenit Ziua Culturii Naţionale, consfi nţind prin decret ofi cial o sărbătoare inclusă de mult timp în calendarul spiritual al românilor. Poetul naţional a reuşit, ca nimeni altul, să unească „în gânduri şi-n simţiri” sufl area românească de pretutindeni, conştientă de necesitatea rezistenţei prin cultură, ca o condiţie a primenirii noastre spirituale, ca o garanţie a dăinuirii fi inţei noastre naţionale.

  citiţi mai departe


  0 0

  „Banca Naţională a României, 18 septembrie 1920, Domnului Prefect al judeţului Treiscaune, În dorinţa de a contribui cu toţii cât mai mult la ridicarea ţării noastre, atât pe tărâm economic, industrial şi financiar, îmi permit a Vă ruga să binevoiţi a face o expunere a situaţiunii oraşului şi judeţului Dvs., atât din punct de vedere comercial şi economic, cât şi al afacerilor ce s-ar putea face.

  citiţi mai departe


  0 0

  Mişcările revizioniste au fost realizate de forţele sociale. Cu eficienţă. Dar, după cum văd, deosebirea între stările de atunci şi cele actuale constă în faptul că generaţia noastră, atunci, a fost crescută într-un spirit naţional de fier, ceea ce nu a fost suficient. Dacă este posibil ca printr-o educaţie publică - aceasta fiind un proces mai îndelungat - să se înfiinţeze mai multe asemenea organizaţii sociale, nu numai Organizaţia Mondială a Maghiarilor?

  citiţi mai departe


  0 0

  Transilvania colonizată cu… unguri „Contele Ştefan Bethlen, unul dintre cei mai vajnici apărători ai sistemului asimilării forţate, denunţa pericolul „oceanului românesc dintre Tisa, Dunăre şi Carpaţi” şi, reluând vechiul principiu al legii colonizării a lui Daranyi, propovăduia spargerea blocului compact al românilor transilvăneni prin colonizări masive cu unguri.

  citiţi mai departe


  0 0

  Ca fiu de ţăran născut şi crescut în frumoasa localitate Valea-Mare, ştiu ce înseamnă respectul faţă de tradiţii şi iubirea faţă de Dumnezeu şi mai ştiu că spiritul Crăciunului ne îndeamnă prin colindători să fim mai buni, mai omenoşi, mai îngăduitori şi să transmitem acest fior specific românesc participând la răspândirea minunatei veşti a Naşterii Mântuitorului.
  Din respect pentru această idee, am aşteptat să treacă postul Crăciunului pentru a vă face cunoscută o întâmplare ce indirect mă afectează şi îmi lasă un gust amar.

  citiţi mai departe


  0 0

  În clasele a VI-a şi a VII-a istoria secuimii ar putea fi o materie opţională. Pentru elaborarea manualelor şi a celorlalte materiale didactice auxiliare, va fi înfi inţată în luna ianuarie o echipă de lucru, iar în activitatea ei vor fi angrenaţi specialişti din judeţele Covasna şi Harghita.
  Preşedinţii celor două consilii judeţene şi inspectoratele şcolare judeţene sprijină iniţiativa unui pedagog din judeţul Harghita, dr. Herman Gusztav Mihaly fiind rugat să se ocupe de coordonarea ştiinţifi că a realizării ideii.

  citiţi mai departe


  0 0

  În interiorul formaţiunii Jobbik, aparent unitare şi disciplinate, se ascund cel puţin două direcţii politice. Una este aripa militantă, a cărei portavoce este portalul kuruc.info, iar Mişcarea de Tineret 64 de Comitate (HVIM) îi este emblematicul aliat. Din punct de vedere ideologic, sunt total deschişi către dreapta şi închişi către stânga, unii reprezentanţi nu sunt străini de sectarism, iar zelul iacobin este des întâlnit în rândurile lor.

  citiţi mai departe


  0 0

  Ziua de 15 martie a fost declarată - în cadrul şedinţei de ieri a Consiliului Judeţean - la iniţiativa fracţiunii civice, sărbătoare oficială. Secretarul autoguvernării şi consilierii români care au votat împotriva proiectului de hotărâre, au formulat obiecţii cu caracter juridic.

  citiţi mai departe


  0 0

  Problemele de ordin financiar ale bisericii ortodoxe mă revoltă. Ăştia nu vor renunţa niciodată să se plângă. Nu ajunge că îşi construiesc una după alta biserici, catedrale chiar, până şi în Transilvania - la Oradea de exemplu, construiesc în aşa fel încât acoperă cetatea declarată monument -, acum mai au şi tupeul să declare încă o dată că statul nu îi sprijină suficient de mult.

  citiţi mai departe


  0 0

  Pentru cei de peste hotare, cetăţenia ungară va face posibilă unificarea, şi prin prisma dreptului constituţional, a naţiunii maghiare - unitare din punctul de vedere al limbii, culturii şi istoriei - a declarat Semjen Zsolt în cadrul conferinţei de presă de ieri, referitoare la procedura de solicitare a cetăţeniei, care va fi demarată de la 1 ianuarie. Vicepremierul a numit acest pas ca fiind unul istoric.

  citiţi mai departe


  0 0

  Autor: 
  Dan Tanasă

  Dragi români din Voineşti, Covasna, Reprezentaţi un nucleu românesc demn de tot respectul într-o zonă în care ideea de a fi român a ajuns o ruşine şi o corvoadă datorită politicii de epurarea etnică la care sunt supuşi toţi românii din cele două judeţe din inima României, Covasna şi Harghita, orchestrată de către formaţiunea politică eminamente antiromânească, UDMR. Voi, românii voineşteni, reprezentaţi secole de tradiţie şi istorie românească într-o zonă atât de frumoasă a României.

  citiţi mai departe


  0 0

  Autor: 
  Dan Tanasă


  În ciuda faptului că Prefectura Covasna a solicitat, în urmă cu mai bine de patru luni, conducerii Consiliului Judeţean (CJ) Covasna să reproducă stema României pe actele emise de instituţie, acest lucru nu s-a întâmplat.
  La începutul lunii septembrie 2010, Prefectura Covasna a solicitat CJ Covasna, prin adresa nr. 10978, urmare a unei petiţii a subsemnatului, să reproducă stema României pe actele oficiale emise de Consiliul Judeţean, învederând CJ că nereproducerea stemei României pe acte reprezintă o încălcare a prevederilor legale în vigoare şi o lipsă de respect faţă de însemnele statului.

  citiţi mai departe


  0 0

  În loc să fie o zi de sărbătoare, o zi în care să ne aducem aminte cu bucurie şi cu mândrie de faptele măreţe ale înaintaşilor noştri, care, în urmă cu 152 de ani, au reuşit, sub Domnitorul Alexandru Ioan Cuza, să unifice Moldova şi Ţara Românească, Ziua Unirii Principatelor Române a reprezentat, pe 24 ianuarie 2011, la Sfântu- Gheorghe, în capitala judeţului Covasna, un fiasco total. A fost o manifestare despre care doar dacă suntem exagerat de indulgenţi putem să spunem că a arătat de parcă a fost organizată în pripă.

  citiţi mai departe


  0 0
 • 02/04/11--10:42: Artişti şi măscărici
 • Magnetismul circului este etern. Atrage la orice vârstă. Rămânem înmărmuriţi de curajul acrobaţilor, admirăm talentul scamatorilor, respectăm truda incredibilă a dresorilor, simţim fiorul magic al clipelor de suspans de dinaintea unui salt periculos şi ne bucurăm de reuşitele excepţionale ale acestor oameni minunaţi care îşi forţează limitele, îşi valorifi că talentul având ca bucurie aplauzele spectatorilor şi chipurile lor fericite. Pentru a evidenţia măiestria artiştilor, circul are ca element de contrast măscăricii.

  citiţi mai departe


  0 0
 • 02/04/11--10:47: Lamentările coanei Nuţi
 • După ce a fost dat cu flit de liderii Europei, Traian Băsescu (foto medalion stânga) şi-a luat raţia de huiduieli din partea propriului popor la Iaşi, la sărbătorirea Unirii Principatelor Române. De o neobrăzare înfi orătoare, Elena Udrea (foto medalion dreapta) îi sare în ajutor preşedintelui şi îl perie cum poate mai tandru, pe blogul personal. Coana Nuţi se lamentează epopeic şi povesteşte drama luării deciziei prezidenţiale de a participa la eveniment, deşi se ştia că „răii” vor fi acolo.

  citiţi mai departe


  0 0
 • 02/04/11--10:49: Matrix neocomunist
 • Partidul Civic Maghiar a atacat dur, prin vocea preşedintelui Szasz Jeno, modul de alegere al preşedintelui UDMR, acuzând uniunea că practică o democraţie de tip comunist în care succesiunea se moşteneşte. Szasz Jeno a declarat că totul e greşit în modul de alegere a preşedintelui, în condiţiile în care perioada de depunere a candidaturilor nu s-a încheiat, dar organizaţiile ştiu deja cu cine vor vota.

  citiţi mai departe


  0 0

  Criza inutilă marca PDL-UDMR servită populaţiei a lăsat urme adânci în conştiinţa oamenilor. Apropiindu-se anul electoral 2012, UDMR a simţit că e rost de coafarea imaginii şifonate a uniunii, care nu a făcut altceva decât să asigure stabilitate proiectului de falimentare a Ţării. Dar cum tăierile salariale, ale pensiilor şi alocaţiilor nesimţite ale copiilor le-au simţit şi votanţii UDMR, iată că se arată ca necesară îmbunătăţirea imaginii politicienilor uniunii, care pierd pe zi ce trece din simpatizanţi.

  citiţi mai departe


older | 1 | .... | 29 | 30 | (Page 31) | 32 | 33 | .... | 129 | newer