Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


older | 1 | .... | 30 | 31 | (Page 32) | 33 | 34 | .... | 130 | newer

  0 0

  Şi-ar merita pe deplin patalamaua, mai ales că acum ţara lor îi primeşte cu dragă cetăţenie maternă, că tot le trebuie lor totul matern: limbă, şcoală, drapel, administraţie. Dacă le e aşa de dor de elementul matern, noi suntem generoşi, aşa cum scrie propria-ne istorie, şi le facem cale să se ducă în ţara maternă, să meargă pe meleagurile lor, unde să mănânce pâine maternă, să vorbească matern, după pofta inimii.

  citiţi mai departe


  0 0
 • 02/04/11--11:15: După UDMR potopul
 • Interviu cu primarul municipiului Târgu-Secuiesc, Racz Karoly (PCM)

  - Domnule primar Racz Karoly, aţi fost foarte agitat în fi nalul anului trecut din pricina hărţuielii prin care v-a trecut UDMR-ul. Ce ne puteţi spune despre investiţie şi despre întreg scandalul din municipiul covăsnean pe care îl conduceţi cu privire la cetăţeanul ungar care doreşte să vină aici cu bani, dar pe care nu-l vor unii?

  citiţi mai departe


  0 0

  Actualitatea ardeleană - Covasna

  Primarii oraşelor Sfântu-Gheorghe şi Covasna, Antal Arpad şi Lorincz Zsigmond, au primit, joi, câte o diplomă de onoare din partea Uniunii Mondiale a Maghiarilor, în semn de recunoştinţă pentru contribuţia adusă de comunităţile locale la ridicarea unor porţi secuieşti în localitatea ungară Szeged.

  citiţi mai departe


  0 0

  Actualitatea ardeleană - Mures

  Preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc (CNS), Izsak Balazs, i-a cerut preşedintelui Traian Băsescu, într-o scrisoare deschisă dată publicităţii vineri, la Târgu-Mureş, ca România să-şi onoreze obligaţiile ce-i revin ca stat membru al Consiliului Europei.
  Izsak Balazs a arătat că prin declaraţia recentă de la Strasbourg, din cadrul APCE, preşedintele Traian Băsescu a refuzat autonomia ţinutului secuiesc şi prin aceasta scoate în evidenţă „că nu doreşte ca România să-şi onoreze obligaţiile asumate”.

  citiţi mai departe


  0 0

  Românii din judeţele Harghita şi Covasna se simt discriminaţi prin arborarea drapelului Ungariei şi a unui aşa-zis steag secuiesc

  Aşa cum scria „Jurnalul Naţional” în urmă cu ceva timp „de cum intri în judeţele Harghita şi Covasna ai impresia că de fapt eşti în altă ţară, mai precis în Ungaria. Şi asta nu pentru că nivelul de trai pare unul mai mare sau că starea drumurilor este mai bună, ba din contră, ci pentru faptul că pe mai toate sediile de instituţii, fie ele publice sau private, sunt afişate steagurile ţării vecine de peste Tisa sau mai nou un aşa-zis steag secuiesc”.

  citiţi mai departe


  0 0

  Localităţile din nordul judeţului Harghita au primit cele mai mici sume din bugetul pe 2011, votat duminică seară, de consilierii judeţeni, fapt ce a generat nemulţumiri din partea unor primari şi a unora dintre membrii Consiliului Judeţean (CJ).
  Localitatea harghiteană căreia i s-au repartizat cele mai puţine fonduri pentru proiecte de dezvoltare este oraşul Topliţa, care are aproximativ 20 de mii de locuitori, şi care a primit doar 1,27 milioane lei, mai puţin decât multe comune.
  Prin comparaţie, comuna Cârţa, care are doar câteva mii de locuitori, a primit peste 2,5 milioane de lei, în vreme ce comuna Ditrău a primit 4,5 milioane lei.

  citiţi mai departe


  0 0

  Iată că de două milenii încoace, adică de la întemeierea credinţei creştine, suntem capabili să ne cinstim şi să ne omagiem eroii istoriei sau martirii credinţei precum şi personalităţile marcante, universale şi naţionale, care au amprentat istoria, veacurile şi locurile cu activitatea, cu viaţa şi cu învăţăturile ori scrierile lor mult folositoare.

  citiţi mai departe


  0 0
 • 02/17/11--10:22: Ninge-a România Mare
 • Ninge-a rugăciune şi-a înduplecare,
  Ninge ca un credit cu dobândă mare,
  Ninge ca din rană şi ca din seringă,
  Din coşmarul lumii a început să ningă.

  Ninge în prăpăstii, ninge-n ochi şi-n cupe,
  Şi lumina lunii parcă se-ntrerupe,
  Ninge cu bandaje, ninge cu canale,
  Când ninsoare dârză, când ninsoare moale.

  citiţi mai departe


  0 0
 • 02/17/11--10:24: Celor plecaţi
 • Profesorului Doru Dobreanu din Miercurea-Ciuc, judeţul Harghita

  Ne-au fost strămoşi,
  bunici, părinţi
  odinioară
  tineri şi frumoşi;
  de sânge iuţi,

  citiţi mai departe


  0 0

  Prigoana
  Aceste persecuţii mărunte, dar infinit repetate, această otravă zilnică, aveau să ia un caracter de o gravitate excepţională în ziua în care România declara război Puterilor Centrale.
  Aproape o jumătate de milion de români transilvăneni au fost ridicaţi de la căminele lor şi trimişi să lupte pe cele mai diverse fronturi pentru o cauză care nu era a lor. Uşor îşi poate închipui oricine, cunoscută fiind adversitatea ungurilor faţă de români, căror soldaţi din armata ungară le-a fost hărăzită cinstea de a se bate în liniile cele mai avansate.

  citiţi mai departe


  0 0

  În „Zeitmagazin” nr. 45 din 4 noiembrie 1988, articolul lui Zoltan Brady „Sate sub ciocanul roşu”, apare cu numeroase fotografii exclusiv cu maghiari şi sate maghiare, deoarece „mii de sate urmează a fi distruse…”; „Cel mai grav afectate de acest plan de distrugere sunt minoritatea maghiară şi cea germană”; „Dictatura comunistă în zeci de ani n-a putut afecta prea mult încrederea în cultura lor, a maghiarilor.

  citiţi mai departe


  0 0

  În perioada interbelică s-a ridicat şi inaugurat Monumentul Eroilor (foto) căzuţi în războiul pentru Întregirea Neamului. În anii ocupaţiei ungare, monumentul a fost dărâmat. Pe locul acestuia, la 9 mai 1973, s-a inaugurat Monumentul Ostaşului Român, ridicat în cinstea eroilor căzuţi în primul şi cel de-al doilea război mondial, amplasat în piaţa de lângă drumul care duce spre Valea Zânelor. Monumentul reprezintă un ostaş român care ţine în mâna stângă ridicată o ramură de stejar. Statuia este din bronz, iar soclul din piatră. Pe o placă de marmură se află inscripţia „Glorie Eternă Eroilor Armatei Române”. Autorul lucrării este sculptorul Th. Ionescu.

  citiţi mai departe


  0 0

  Aşa a declarat domnul Kelemen Hunor (foto), mai zilele trecute, în judeţul Harghita, la Miercurea-Ciuc - sau Csikszereda, cum, probabil, se va numi oraşul în viitor. „UDMR nu se va căsători nici cu PD-L, nici cu altcineva”, a spus dumnealui.
  O declaraţie care nu a surprins pe nimeni. Fiindcă de când „Uniunea” este implicată legal în politica din România, ea nu a făcut altceva decât să trăiască într-un permanent concubinaj politic cu cine a avut interes. Singura condiţie a fost ca respectivul concubin să se afl e la putere, ori să aibă perspectiva sigură că va ajunge acolo la butoiul cu miere, din care apoi dumneaei, cocota politică a ţării, să poată să se înfrupte din belşug, fiindcă niciodată nu s-a mulţumit doar să-şi lingă degetele.

  citiţi mai departe


  0 0
 • 02/17/11--10:57: Verde de verde
 • Sinistra epocă ceauşistă a însemnat şi un exacerbat cult al personalităţii atât pentru cuplul dictatorial, cât şi pentru slujbaşii aplaudaci de la congresele PCR, care se manifestau ca nişte semizei din postura de secretari de partid. Pentru că nu aveau respectul nimănui, se premiau între ei, îşi decernau unii altora distincţii, de la cea de „erou al muncii socialiste” până la „academician - savant de renume mondial”.
  Aceleaşi feţe, alături de învăţăceii lor, fac şi astăzi ceea ce făceau şi atunci: îşi dau unii altora premii şi distincţii, numa` bune de trecut „la siviu”. Moda se schimbă mereu, aşa că s-a făcut un „aggiornamento” la epoca corectitudinii politice în care musai-musai premiile trebuie să fie „eco”.

  citiţi mai departe


  0 0

  Premierul de facto al ţării, Jeffrey Franks (foto, dreapta), îmbrăcat în costumul de şef al delegaţiei Fondului Monetar Internaţional (FMI) în România, ne-a transmis că până în anul 2015 energia electrică pentru populaţie se va scumpi. Despre cât se va scumpi energia electrică nu a spus nimic clar, însă a făcut nişte precizări care merită reţinute: înainte de scumpire, trebuie demarat un program de asistenţă socială. Cu alte cuvinte, românii care nu vor putea să-şi mai achite facturile la energie electrică vor fi atât de mulţi, încât vor trebui alcătuite programe care să le acopere măcar o parte din cheltuieli pentru a nu rămâne pe întuneric.

  citiţi mai departe


  0 0
 • 02/17/11--11:04: Culmea ipocriziei!
 • Preşedintele PD-L, Traian Băsescu, cunoscut şi ca fiind preşedintele României (?!), a mai dat o lovitură de imagine, proţăpindu-se în faţa pedeliştilor, la o şedinţă de partid, cu o solicitare ultimativă: să adopte criterii de integritate pentru intrarea în partid şi să le aplice „în cinci zile”. Nimic mai frumos nu se putea întâmpla în partidul portocaliu decât verifi carea la sânge a celor care doresc să intre în această formaţiune.

  citiţi mai departe


  0 0

  „Execut puţuri de mică şi mare adâncime. Telefon 07…”
  Acest text era unul dintre cele mai populare anunţuri de acum câţiva ani şi putea fi citit pe toate gardurile şi stâlpii din localităţile României cu oarecare dezvoltare. Mesajul era adresat politicienilor milionari care şi-au construit vile pe unde au apucat, afaceriştilor îmbogăţiţi peste noapte din bani publici şi celor care şi-au rupt spatele muncind în străinătate şi îşi doreau căsuţa lor. Mesajul ascuns al acestor anunţuri trăda o realitate pentru care urma să se plătească scump, şi anume faptul că se construia în toată ţara haotic, fără planuri de dezvoltare urbanistică, fără racorduri la reţelele de apă potabilă, canalizare sau curent electric, chiar şi fără autorizaţii de construcţie ş.a..

  citiţi mai departe


  0 0

  Nu demult mi-a fost înmânat volumul de studii cu titlul de mai sus, frumos ilustrat. Publicaţia a fost redactată cu sprijinul Consiliului Judeţean Harghita şi al Fundaţiei Centrul Surselor de Păstrare a Tradiţiilor pentru Zetea din judeţul Harghita. Pe prima copertă figurează o stemă secuiască, în forma în care apăruse pe altarul din secolul al XVIlea din Cioboteni.

  citiţi mai departe


  0 0

  Tragerea învăţămintelor a fost ceea ce a caracterizat discursurile festive rostite cu ocazia comemorării a 247 de ani de la Siculicidium. Comemorarea organizată vineri în memoria masacrului de la Siculeni, în afară de localnici, a fost onorată cu prezenţa de politicieni de rang înalt, respectiv de reprezentanţii mai multor localităţi din Ţinutul Secuiesc. O pată de culoare a fost reprezentată de prezenţa la eveniment a husarilor din Ozun şi Ghidfalău, respectiv membrii Asociaţiei Pro Casa din Pustiana, veniţi în costume populare.

  citiţi mai departe


  0 0

  Ar mai fi doar câteva zile până ce prevederile anticonstituţionalei şi antiromâneştii Legi a Educaţiei ar trebui să intre în vigoare, dar polgalmeşterul din Sfântu-Gheorghe, Antal Arpad (foto), cântă deja, cu o abia disimulată satisfacţie, prohodul învăţământului românesc din municipiul „oltenesc” din judeţul Covasna. Acesta dovedeşte (şi nu mai era cazul) că nu este „păstor” al tuturor locuitorilor din Sfântu-Gheorghe, cum ar fi normal, ci se interesează îndeosebi de minoritarii etnici maghiari, ignorând cu bună ştiinţă problemele şi interesele celor 15.000 de români care trăiesc în acelaşi municipiu, ba chiar urmărind obstrucţionarea împlinirii lor fireşti ca cetăţeni ai acestei Ţări.

  citiţi mai departe


older | 1 | .... | 30 | 31 | (Page 32) | 33 | 34 | .... | 130 | newer