Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


older | 1 | .... | 32 | 33 | (Page 34) | 35 | 36 | .... | 129 | newer

  0 0

  A treia problemă priveşte situaţia armatei. O politică externă atunci poate fi considerată eficientă, dacă în spatele ei e forţă. Ştiu, cunosc situaţia, dar care sunt perspectivele pe un termen mai lung, pentru ca situaţia să se amelioreze?
  H.A. - Deci, atunci să le luăm pe rând, pentru că sunt prea multe. Prima întrebare: înfiinţarea de noi organisme sociale, a doua - revizuirea problemei pretenţiilor teritoriale şi a treia - situaţia armatei.

  citiţi mai departe


  0 0

  Cercetarea documentelor din Fondul arhivistic Primăria oraşului Sfântu- Gheorghe, ne-a prilejuit identificarea autorizaţiei de construcţie a sediului Preturii Plăşii Sfântu- Gheorghe, respectiv a clădirii în care azi funcţionează Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni. Astfel, la cererea Preturii Plăşii Sfântu-Gheorghe, în octombrie 1933, Primăria oraşului reşedinţă de judeţ Sfântu- Gheorghe, eliberează autorizaţia de construcţie pentru clădirea destinată sediului Preturii, respectiv o casă cu etaj, situată „în curtea Prefecturii, din Piaţa Regina Maria”, adică sediul în care azi funcţionează Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni.

  citiţi mai departe


  0 0

  Asociaţia Culturală „Pro Basarabia şi Bucovina” - Filiala „Columna” Arad, Asociaţia Naţională „Cultul Eroilor” - Filiala „Avram Iancu” Arad, Uniunea „Vatra Românească” - Filiala Arad şi Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război - Filiala Arad,
  Luând la cunoştinţă de accentuarea problemelor îngrijorătoare ale celor peste 400.000 de români din Covasna, Harghita şi Mureş, care lansează chemare pentru întreaga Ţară prin Apelul Forumului Civic al Românilor din aceste judeţe, se solidarizează cu fraţii supuşi unor continue presiuni de către liderii politici şi civici maghiari. Ne exprimăm întreaga adeziune şi solidaritate pentru apărarea lor, ca parte a naţiunii stăpâne în propria ţară democrată, liberă şi independentă - România.

  citiţi mai departe


  0 0
 • 02/21/11--09:29: Cardul de măcelărie
 • Senatul a adoptat tacit o iniţiativă legislativă potrivit căreia în cardul naţional de asigurat se va include opţiunea donării, după moarte, de ţesuturi şi organe în vederea transplantului. Persoanele care refuză să îşi doneze organele pot să îşi exprime opţiunea, aceasta urmând a fi trecută în cardul de sănătate. Fără nicio dezbatere publică pe această temă sensibilă, românii sunt puşi în faţa faptului împlinit, adică vrând-nevrând sunt consideraţi apriori donatori de organe.

  citiţi mai departe


  0 0
 • 02/21/11--09:31: UDMR Star Trek
 • Pasionaţii de SF au dat-o-n bară. Scenariile îndrăzneţe ale filmelor de anticipaţie, în care timpul se oprea în loc şi nu se mai întâmpla nimic, au încetat să mai fie o iluzie. De regulă, câte un eveniment neprevăzut declanşa blocarea buclei temporale, iar supereroul apărea să deblocheze timpul încremenit. Generoasa temă hollywoodiană va intra în desuetitudine câtă vreme în România am ajuns să trăim, în anul de graţie 2011, blocarea timpului, intrarea în bucla nemişcării şi inactivităţii.

  citiţi mai departe


  0 0
 • 02/21/11--09:33: Vameşii şi fariseii
 • A fost necesar ca de la Berlin să se audă „Nein!” şi de la Paris „No!” pentru ca aderarea României la spaţiul Schengen să se oprească. Justificat! Ca minune colaterală consemnăm că a fost săltată şi o armată întreagă de vameşi, care dintr-o dată s-au transformat din îngeri în draci.

  citiţi mai departe


  0 0
 • 02/21/11--09:38: Vaporul şi pluta
 • Preşedintele Traian Băsescu, marinar de profesie (foto), a încălecat valurile mărilor şi oceanelor, iar după o perioadă petrecută în hurducări şi furtuni, a ajuns preşedinte, cu semne clare că apele l-au cam zdruncinat. Şi pentru că europarlamentara-i fiică se dădea de ceasul morţii cu legalizarea drogurilor uşoare, iată că avem o infl aţie de magazine ticsite de buruieni halucinogene, cunoscute şi ca etnobotanice. Că ideea legalizării drogurilor uşoare nu a venit din puţul gândirii pline de „succesuri” a Ebei e clar, aceasta făcându-se portavocea tătâne-său.

  citiţi mai departe


  0 0

  Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a fost obligat de instanţa de judecată să respecte Legea informaţiilor publice şi să îi plătească cetăţeanului Dan Tanasă daune morale de 1 leu

  Este notorie abilitatea autorităţilor locale controlate de UDMR pentru sumele publice pe care le alocă, an de an, diferitelor asociaţii şi fundaţii pentru promovarea „civică” a autonomiei pe criterii etnice, adică a separatismului teritorial al României - stat unitar şi indivizibil, potrivit Constituţiei.

  citiţi mai departe


  0 0

  Autor: 
  Ilie Şandru

  Zilele trecute - mai corect, într-una din seri - într-o întâlnire de taină, în care s-au pus, însă, la cale lucruri necurate şi necinstite, sub comanda lui Borboly Csaba - un individ care, întâmplător, se află în fruntea Consiliului Judeţean (CJ) Harghita -, consilierii judeţeni, de profesie „maghiari-secui”, între care s-a întâmplat să se rătăcească şi doi bieţi români, de care nu ţine nimeni seama, s-au întâlnit ca să împartă bugetul judeţului şi proiectele ce se vor realiza în 2011.
  Şi le-au împărţit! După ce criterii? Asta numai ei, dar mai ales Borboly Csaba, ne-ar putea explica. Probabil, după singurul principiu „folcloric” care spune că „cine împarte, parte îşi face”!

  citiţi mai departe


  0 0

  Iubiţi fraţi în Hristos, ne aflăm în Duminica Înfricoşătoarei Judecăţi, moment în care Biserica face pomenirea Judecăţii lui Hristos-Dumnezeu din Ziua cea de apoi. Vă amintiţi că în duminicile trecute, Biserica ne-a prezentat dorinţa omului de a-L cunoaşte pe Dumnezeu, apoi smerenia sau virtutea care de-a pururi înalţă pe cei păcătoşi în urcuşul către moştenirea Împărăţiei cerurilor şi, apoi, că Dumnezeu este Tatăl nostru, Cel Care ne-a creat, răscumpărat şi ne-a dat posibilitatea de a dobândi viaţa de veci în comuniune de iubire cu El.
  Cu toate acestea, atunci când încercăm să ne gândim la Dumnezeu, ni-L imaginăm ca pe un Stăpân, rece şi distant, ca pe un „Justiţiar” care pedepseşte sau „bate” fără milă pe oricine încalcă legile (poruncile) Sale.

  citiţi mai departe


  0 0
 • 03/03/11--03:07: ÎNFRICOŞATA JUDECATĂ
 • La a doua Sa venire, sus, pe cerul luminos,
  Se va arăta cu slavă, crucea Domnului Iisus.
  Însoţit de sfinţii îngeri, va chema atunci pe toţi,
  Cei ce-au vieţuit în lume, sub pronia lui Hristos.

  Cu faţa strălucitoare, stând pe tronu-mpărătesc,
  Va judeca cu dreptate întreg neamul omenesc.
  Celor ce-au făcut mult bine, le va spune cu sfânt grai,
  Veniţi cu toţii la Mine, să vă desfătaţi în Rai.

  citiţi mai departe


  0 0

  Drumul Naţional 15 Topliţa - Reghin, 18 februarie 2011 Aşa arată, în viziunea CNADNR (Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România), un drum naţional reabilitat în vara anului trecut şi peste care a trecut doar o iarnă!! Desigur, ca de fi ecare dată, în faţa evidenţei se vor găsi voci, plătite cu lefuri grase din bani publici, care vor veni şi ne vor explica... vorbe. Că nu-i aşa, că-i invers, că-i pe dincolo bla, bla, bla, etc., etc..

  citiţi mai departe


  0 0

  Campionatele naţionale individuale s-au desfăşurat, între 11 şi 20 februarie, la Sărata Monteoru, în judeţul Buzău. Marea maestră internaţională Cristina-Adela Foişor şi marele maestru internaţional Constantin Lupulescu au fost declaraţi campioni conform criteriilor de departajare. În această săptămână, vom aborda finala masculină, în care ocupanţii primelor 5 locuri, având acelaşi număr de puncte (8,5), au putut fi departajaţi prin punctajul Bucholtz.

  citiţi mai departe


  0 0


  Albul mută şi dă mat în două mutări (#2)


  O problemă cu o soluţie mai simplă ca de obicei, dar cu o construcţie economică.

  Soluţia problemei:

  citiţi mai departe


  0 0

  Prolog Pe la începutul anilor ’50, în satul Filea din nou înfiinţata pe atunci Regiune Autonomă Maghiară, a poposit o echipă de propagandă şi agitaţie condusă de un etnic maghiar, care să îi convingă pe fileni de beneficiile intrării în colectivă, unde - nu-i aşa? - va curge lapte şi miere mai ceva ca în Canaanul promis de Dumnezeu poporului ales. Numai că noul popor ales de dumnezeul laic de la răsărit să se împărtăşească de la binefacerile comunismului, se arăta destul de refractar la ideea de a-şi da pământurile la colectivă.

  citiţi mai departe


  0 0

  Sezonul rece este aproape la final. Iarna îşi arată colţii, în această perioadă, pentru ultima dată la modul serios. Se apropie 1 martie, ziua în care ghiocelul şi mărţişorul pentru doamne şi domnişoare sunt la mare căutare. Toate acestea îi duc, pe iubitorii fotbalului din ţara noastră, cu gândul la reînceperea campionatului. Prima Ligă, condusă în continuare de veşnicul nea Mitică Dragomir, stă, aşadar, să înceapă.

  citiţi mai departe


  0 0

  Solicitanţii cetăţeniei ungare vor putea depune jurământul în ziua de 15 martie - s-a decis în cadrul şedinţei comisiei interministeriale de politică naţională, desfăşurate în 11 ianuarie la Budapesta. În prima săptămână au fost depuse aproximativ 5.000 de cereri - atâtea cât au fost înaintate anul precedent - pentru obţinerea cetăţeniei ungare prin procedura de naturalizare. Cele mai multe solicitări au fost depuse în localitatea Subotica - a spus Repas Zsuzsanna.

  citiţi mai departe


  0 0

  Prezidiul Eparhiei Reformate de pe lângă Piatra Craiului a afl at cu indignare despre ştirea renaţionalizării Colegiului Miko din Sfântu-Gheorghe. Considerăm inacceptabil, accentuează aceştia, ca în România, în domeniul restituirii imobilelor confesionale, să aibă loc asemenea evenimente consternante.

  citiţi mai departe


  0 0

  După lupta deja câştigată, pot urma războaie pierdute - aceste lucruri sunt dovedite de rezultatul cazului privind retrocedarea Colegiului Szekely Miko. În zadar a avut loc restituirea, în zadar am sărbătorit acest lucru, deoarece după câţiva ani, a trebuit să ieşim din nou în stradă, deoarece acest lucru a ajuns să fie periclitat, iar fantoma renaţionalizării ameninţă din nou şcoala. Mai mult decât atât, în întreaga Transilvanie ar putea demara un proces cu consecinţe imprevizibile în cazul în care instituţia de învăţământ ar ajunge în posesia statului român.

  citiţi mai departe


  0 0

  La acţiunea de protest faţă de încercarea de renaţionalizare a celei mai renumite şcoli din oraşul Sfântu-Gheorghe au participat 2.500 de persoane, un efectiv comparabil cu cel al participanţilor la protestul cu lumânări şi cu cărţi, de acum 20 de ani.

  citiţi mai departe


older | 1 | .... | 32 | 33 | (Page 34) | 35 | 36 | .... | 129 | newer