Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


older | 1 | .... | 34 | 35 | (Page 36) | 37 | 38 | .... | 129 | newer

  0 0

  Războiul pentru întregire (Ion I. C. Brătianu)

  „Lui Ion I. C. Brătianu i-a fost hărăzită soarta de a decide, în calitatea sa de şef al guvernului român, intrarea României în război alături de Aliaţi, pentru realizarea idealului naţional românesc: dezrobirea Ardealului.
  În lumina documentelor pe care le posedăm astăzi, acţiunea lui Ion I. C. Brătianu în timpul neutralităţii României ne apare în conturi precise, care n-au putut fi sesizate de contemporani.

  citiţi mai departe


  0 0
 • 03/06/11--14:51: Trăieşte clipa!
 • Trăieşte clipa! dacă ştii
  Iar dacă nu, n-o mai trăi
  Şi nici nu te mai chinui…

  Trăieşte clipa! dacă vrei
  Şi-n sufl et, dacă ai scântei
  Nu sentimente de doi lei…

  citiţi mai departe


  0 0
 • 03/06/11--14:52: O poveste
 • O poveste pe o lespede de mormânt
  În curtea bisericii şi a singurătăţii.
  Cioplită-n negru sub aripi de sfânt,
  O poezie despre bradul verticalităţii.

  Ne tragem seva din rădăcini,
  Niciodată îndoiţi de vânturi,
  Mereu drepţi între străini,
  Ciobani mioritici din cânturi.

  citiţi mai departe


  0 0

  Regiunea autonomă maghiară a beneficiat, în afara unei reţele de şcoli primare şi secundare, de un institut medico-farmaceutic deschis la Târgu-Mureş, în 1952, şi de două teatre maghiare. Pentru maghiarii din afara regiunii autonome, la Cluj funcţiona o universitate exclusiv maghiară, un institut pedagogic şi unul de teatru, pe lângă celelalte instituţii educaţionale din oraş, destinate să ofere instrucţie atât în limba română, cât şi în limba maghiară….

  citiţi mai departe


  0 0

  Consilierul local liberal din municipiul Sfântu-Gheorghe, judeţul Covasna, cel care şi-a dat arama pe faţă organizând acţiuni prin care aducea în discuţie schimbarea Zilei Naţionale a României pentru a face pe placul şefi lor din UDMR, a făcut-o lată încă o dată. Într-o febrilă surescitare, a dorit să arate tuturor celor care mai aveau dubii, ataşamentul său faţă de UDMR şi aşa-zisul liberalism al acestei organizaţii.

  citiţi mai departe


  0 0
 • 03/06/11--15:10: Albă ca Zăpada
 • Strategia PD-L pentru alegerile din 2012 este relativ simplă. Mită electorală dată la greu, adică nişte măriri de pensii şi salarii pentru a arăta că PD-L a scos ţara din criză, zahăr, făină şi ulei date nevoiaşilor pentru a vota portocaliu şi recuperarea voturilor pierdute de acest partid prin diverse artificii.
  Unul dintre scenariile de top ale PD-L se numeşte „Albă ca Zăpada” şi constă în recuperarea voturilor pierdute prin atragerea lor către formaţiuni politice imaculate, albe ca zăpada, dar controlate de democrat-liberali, cum este, de pildă, Partidul Poporului.

  citiţi mai departe


  0 0
 • 03/06/11--15:15: Prostul dacă nu-i fudul…
 • După 21 de ani de guvernare post-decembristă în care s-a afl at aproape în p e r m a - nenţă la guvernare, UDMR a reuşit performanţa incredibilă să aducă şi să menţină judeţele Covasna şi Harghita în coada tuturor clasamentelor privind bunăstarea cetăţenilor. În clasamentul salariului mediu net pe anul 2010 judeţul Covasna ocupă, cum altfel, ULTIMUL LOC!!!

  citiţi mai departe


  0 0

  Autor: 
  Dan Tanasă

  Urmaşii lui Brătianu au grijă ca noţiunea de „naţional“ din denumirea partidului să fie dusă în derizoriu. Multiculturalul şi atot-europeanul Mădălin Guruianu şi-a tras cont pe feisbuc pentru fi liala PNL pe care o patronează la Sfântu-Gheorghe. Şi, pentru că 75 la sută din locuitori sunt „secui“, s-a gândit el că ar fi un semn de respect faţă de pretendenţii la separatismul pe criterii etnice să îşi denumească profi lul în limba maghiară şi să folosească limba maghiară înaintea limbii române. Bravos, liberali covăsneni!

  citiţi mai departe


  0 0

  Cel de-al X-lea Congres al UDMR (foto), a început, sâmbăta trecută, la Oradea, cu intonarea imnului Ungariei!!! Au urmat în ordine, imnul României şi al Uniunii Europene, după care delegaţii din sală au intonat imnul secuiesc! Dornici de a se alia, cu orice preţ, cu organizaţia separatistă numită UDMR, liderii partidelor parlamentare, primul-ministru al României şi alţi lideri politici români s-au încolonat frumuşel şi au luat drumul Bihorului.

  citiţi mai departe


  0 0

  Suntem o mână de români care ne „luptăm” cu separatismul maghiar/secuiesc! Alătură-te nouă, avem nevoie de sprijinul tău!

  citiţi mai departe


  0 0

  Deputatul clujean Mircea Giurgiu propune modificarea Legii nr. 1/2011 privind Educaţia Naţională, prin abrogarea art. 37, alin. (8): „În învăţământul primar, gimnazial şi liceal cu predare în limbile minorităţilor naţionale, istoria şi geografi a se predau în aceste limbi, după manuale şcolare şi programe identice cu cele pentru clasele cu predare în limba română, cu obligaţia transcrierii şi însuşirii toponimiei şi a numelor proprii româneşti şi în limba română”.
  „Atâta timp cât se desființează școli unde învață elevi în limba română, dar se fac școli pentru un singur elev care aparține minorităților, acest proiect de lege este o inițiativă firească”, a declarat Mircea Giurgiu (foto).

  citiţi mai departe


  0 0

  Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor: „Adoptarea Legii privind statutul minorităţilor naţionale s-ar putea realiza inclusiv prin angajarea răspunderii Guvernului, pentru că acest proiect trebuie trecut prin Parlament «foarte repede»”.
  „Statutul Minorităţilor a fost scris, discutat, în Guvernul Tăriceanu. A fost o dezbatere lungă, din 2005 s-au spus toate argumentele pro şi contra. Am făcut şi noi compromisurile noastre şi eu cred că în acest moment nu mai există argumente noi.

  citiţi mai departe


  0 0

  Formaţiunea de extremă dreapta din Ungaria, Jobbik - Mişcarea pentru o Ungarie mai bună (Jobbik Magyarorszagert Mozgalom), organizează, săptămâna viitoare, la Târgu-Mureş, prima întâlnire a conducerii partidului în afara Ungariei, a declarat presei, marţi, Vitus Ors, preşedintele Cercului de Prieteni Jobbik din Transilvania.

  citiţi mai departe


  0 0

  Autor: 
  Lazăr Lădariu

  După 18 ani, fără întrerupere, la conducerea UDMR, Marko Bela, Prințul Barbișon al struțo-cămilei nici uniune culturală, nici partid, în mare contradicție în privința precizărilor legii și a înregistrării la tribunal, a plecat. Marko Bela, așa cum a anunțat mai demult, nu a mai candidat. El consideră că a fost destul. Destul pentru destui maghiari! Destul, să nu mai spunem, și pentru români! Chiar unii maghiari susțin că ar fi trebuit s-o facă mai demult. Ce-i reproșăm noi, românii?

  citiţi mai departe


  0 0

  Autor: 
  Ilie Şandru

  Bugetul Consiliului Judeţean (CJ) Harghita pe anul 2011 se ridică la suma de 205.957.000 mii de lei. Or fi mulţi? Or fi puţini? Răspunsul s-ar putea da doar după ce s-ar şti exact care sunt nevoile social-economice ale judeţului, legate, evident, de necesitatea creşterii gradului de civilizaţie, de dezvoltarea armonioasă a tuturor zonelor geografice ale Harghitei, de creşterea continuă a nivelului de trai al locuitorilor etc.. Aceasta ar însemna punerea în valoare a resurselor naturale, în special de valorificarea apelor minerale şi ale posibilităţilor multiple pentru dezvoltarea turismului rural şi montan.

  citiţi mai departe


  0 0
 • 03/16/11--02:15: Iconostasul (I)
 • Prin articolul de faţă îmi propun să clarific o temă care, în lumea criticilor de artă iconografică, nu mai are nevoie de nicio precizare - iconostasul.
  Termenul de iconostas - ikonostasion gr. ikon (icoană) şi stasis (susţinător) - este definit de istoricul de artă Vasile Drăguţ astfel: „Peretele despărţitor între naos şi altar, de obicei din lemn sculptat, pe care sunt pictate, după un anumit canon, icoanele care-l acoperă. Pentru circulaţie, iconostasul este străbătut de trei uşi: uşile împărăteşti, de mijloc, rezervate numai preotului şi cele două uşi diaconeşti, în extremităţi”.

  citiţi mai departe


  0 0
 • 03/16/11--02:17: CINSTIREA SFINTELOR ICOANE
 • Biblia neştiutorilor de carte, lumina vieţii viitoare,
  Sunt minunatele icoane, ferestre spre eternitate.
  Teologia în imagini şi taina cea strălucitoare,
  Are putere harică, inestimabilă valoare.

  Genunchii îndoindu-mi, înalţ spre cer privirea,
  Iar gândurile tulburi îndată se destramă,
  Doar firave dorinţe se pierd adânc în noapte
  Şi Domnului durerea o spun fără de teamă.

  citiţi mai departe


  0 0
 • 03/16/11--02:37: Imaginea săptămânii 207
 • Municipiul Brașov, 8 martie 2011
  Ei bine, iată că se poate și așa, numai un pic de voinţă să fie. Și respect faţă de Ţară, și de simbolurile și legile ei, firește. Într-unul din cartierele municipiului de sub Tâmpa, unde se finalizează zilele acestea un bloc imens cum numai pe timpuri se mai construiau, în vârful macaralei era arborat un drapel mare, al României. O nimica toată - veţi spune unii dintre dumneavoastră - maaare descoperire. Păi nu e mare, într-adevăr, dar așa se întâmplă când normalul ajunge să ni se pară anormal.

  citiţi mai departe


  0 0

  Titlul nu-mi aparţine. El este titlul unei cărţi scrise de David Bronstein (foto), unul dintre cei mai de seamă novatori din şahul modern. Iar splendida partidă care urmează a fost rodul improvizaţiilor ambilor jucători, sătui parcă de recomandările teoriei.

  Spassky, Boris - Bronstein, David [C36]
  Al 27-lea campionat al URSS, Leningrad, 1960


  1.e4 e5 2.f4 Celebrul Gambit al regelui. Interesant este că Spassky îl crede pe cuvânt pe ...Bronstein, care declarase că Gambitul regelui nu este o deschidere mai rea decât Partida spaniolă!

  citiţi mai departe


  0 0


  Albul mută şi dă mat în două mutări (#2)


  O problemă puţin mai complicată, cu o „cheie” destul de rafi nată. Variantele secundare sunt la fel de frumoase ca şi soluţia propriu-zisă.

  Soluţia problemei:

  citiţi mai departe


older | 1 | .... | 34 | 35 | (Page 36) | 37 | 38 | .... | 129 | newer