Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


older | 1 | .... | 38 | 39 | (Page 40) | 41 | 42 | .... | 129 | newer

  0 0

  După refuzul prefectului şi subprefectului judeţului Covasna, Gyorgy Ervin (foto, stânga) şi respectiv, Ionaşcu Valentin (foto, dreapta), plătiţi de Statul Român ca să apere legea, de a ataca hotărârile ilegale ale Consiliului Local Sfântu-Gheorghe de schimbare a denumirilor a peste 30 de străzi din municipiul reşedinţă (dintre care amintim 1 Decembrie 1918 - Petofi Sandor, Horia Cloşca şi Crişan - Dealul Attila, General Grigore Bălan - Gall Sandor, Nicolae Iorga - Rakoczi Ferenc, citiţi mai departe


  0 0

  Mesajul lui Orban Viktor adresat maghiarilor de peste hotare exprimă poziţia oficială a Ungariei, însă nici cu ocazia celorlalte cuvântări, discursuri şi recitări susţinute în cadrul festivităţilor transilvănene cu ocazia zilei de 15 martie, nu au fost rostite afirmaţii jignitoare la adresa demnităţii naţiunii române şi a suveranităţii României - a declarat Fuzes Oszkar, ambasadorul Ungariei la Bucureşti, chemat ieri la ministerul român de externe, după ce miercuri a avut loc în parlament o dispută de mai multe ore din cauza unor fraze atribuite greşit premierul

  citiţi mai departe


  0 0

  De 15 martie a fost citit, în mai multe locuri, mesajul premierului Orban Viktor. Textul mesajului i-a fost remis ieri Agenţiei MTI, după ce politicienii bucureşteni au criticat dur în parlament declaraţiile lui Orban.
  Stimaţi concetăţeni!

  citiţi mai departe


  0 0

  Ca maghiari, înclinăm să uităm că polonezul Jozef Bem era de origine poloneză. Eroul revoluţiei paşoptiste se bucură şi aici de un mare respect. El a fost una din atracţiile Panoramei Transilvănene expuse la Sfântu-Gheorghe.
  Panorama i-a fost împrumutată zonei Trei Scaune de oraşul Tarnow. Puţini ştiu că originalul a fost realizat tocmai la Tarnow, oraşul natal al lui Bem. Am discutat acest aspect şi cu membrii delegaţiei poloneze afl ate în vizită în municipiul reşedinţă de judeţ.

  citiţi mai departe


  0 0

  Profesorul Vasile Stancu (foto, în centru), unul dintre vajnicii colaboratori ai „Condeiului ardelean”, a împlinit, pe 3 aprilie 2011, vârsta de 65 de ani.

  Cu acest prilej, sâmbătă, 9 aprilie, prietenii şi colegii din Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş s-au strâns, la sediul federaţiei din centrul municipiului Sfântu-Gheorghe, spre a-l cinsti pe profesorul Vasile Stancu pentru frumoasa vârstă aniversată şi spre a-i transmite, totodată, întreaga preţuire ce o merită deplin pentru meritele sale profesionale. Redăm şi noi mai jos scrisoarea ce i-a fost adresată de membrii Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş.

  citiţi mai departe


  0 0

  L-am vizitat de curând, din nou, pe primarul municipiului harghitean Topliţa, Stelu Platon. Edilul, asemenea fiecărei dăţi, ne-a primit şi ne-a răspuns la întrebări cu plăcere. Subiectul unei părţi a convorbirii nu a fost, însă, la fel de plăcut. „Domnule primar - l-am întrebat -, după toată mediatizarea de care aţi avut parte în ultima vreme, legat de faptul că zonei româneşti a judeţului nu i se alocă fonduri, şi-a întors faţa şi către dumneavoastră conducerea Consiliului Judeţean Harghita?” „Nici pomeneală - a exclamat primarul.

  citiţi mai departe


  0 0

  Către,
  Consiliul Judeţean Covasna
  În atenţia Domnului Preşedinte Tamas Sandor


  Obiect: petiţie privind măsurile adoptate de Consiliul Judeţean (CJ) Covasna în spiritul unei bune înţelegeri între comunităţile maghiară şi română din judeţul Covasna, urmare a Hotărârii nr. 815/02.12.2008 a Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării prin care a fost admisă petiţia Forumului Civic al Românilor din Harghita şi Covasna, constatându-se faptul că CJ Covasna a discriminat cetăţenii români de etnie română prin organizarea evenimentului „Întâlnirea maghiarilor covăsneni de pretutindeni”, în anul 2007

  citiţi mai departe


  0 0

  Dacă nu aţi sesizat actualitatea discursului politic al lui Tudor Vladimirescu în scrisorile sale din primele două episoade ale prezentului articol, înlocuiţi în textul documentelor următorii termeni cu echivalenţii lor contemporani:
  - „Înalta Poartă, Stăpân, Preaputernica împărăţie” (Turcia) - cu termenii Comisia Europeană, Consiliul Uniunii Europene, Parlamentul European (Uniunea Europeană);
  - „Împăratul tuturor Rosiilor, trimisul Rusiei la Ţarigrad (Rusia) - cu Fondul Monetar Internaţional (FMI);

  citiţi mai departe


  0 0

  Horvath Mihaly despre evenimentele din munţi, în perioada tratativelor

  Renumit istoriograf ungur al secolului al XIX-lea şi ministru al Cultelor în guvernul revoluţionar de la 1848, Horvath Mihaly, este consacrat, chiar în anul revoluţiei, Episcop de Cenad. Înfrângerea revoluţiei, cu urmările ei nefaste pentru popoarele învinse, îl determină, ca şi pe mulţi alţi fruntaşi ai acesteia, să ia calea exilului, pribegind un timp prin Europa. După instaurarea dualismului Austro-Ungar, în anul 1867, acceptă să intre în viaţa parlamentară ca deputat de Szeged.

  citiţi mai departe


  0 0

  Sol lucet omnibus

  „Popor eminamente tolerant - caracteristică unanim recunoscută a tuturor raselor neo-latine -, românii au ţinut să şi-i apropie pe maghiarii locuind între hotarele României, prin blândeţe şi tratament egalitar.
  În mai 1924, Iuliu Maniu declara: „Trebuie asigurate drepturile civile şi politice pentru toţi cei ce aparţin unor minorităţi de rasă, limbă ori religie”. În calitatea sa de prim-ministru al României, ardeleanul Maniu, care înfierase metodele intolerante ale guvernării maghiare, a făcut tot ce omeneşte este posibil pentru a-i apropia pe unguri prin liberalismul legilor care- i guvernau.

  citiţi mai departe


  0 0

  Unii germani din Ungaria au fost încadraţi în unităţile armatei germane în urma unei convenţii dintre cele două guverne. Marele istoric maghiar Gyula Szekfu consideră acest acord un act de trădare a statului maghiar faţă de o parte din cetăţenii săi. Interesul Germaniei în această privinţă a fost, desigur şi acela de a-i scoate pe şvabii dunăreni din Ungaria, din postura de carne de tun rezervată lor în armata maghiară.
  O altă chestiune delicată, pe lângă faptul că şvabii dunăreni au devenit la sfârşitul războiului „ţapul ispăşitor”, după ce, cu ajutorul Germaniei, Ungaria recuperase o mare parte a teritoriilor dorite de iredenta maghiară, este şi amănuntul că Horthy Miklor (foto) trădase ani de zile aliaţilor prin intermediul transmisiunilor prin ginerele său către americani a planurilor de război germane.

  citiţi mai departe


  0 0

  O reacţie la acuzaţiile injuste aduse de preşedintele PD-L Covasna, Dan Manolăchescu, la adresa Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş (FCRCHM), al cărui preşedinte de onoare este Înaltpreasfi nţitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Covasnei şi Harghitei, a avut, în cadrul unei conferinţe de presă, şi deputatul Horia Grama, preşedintele PSD Covasna: „Am fost invitaţi la şedinţa Forumului mai mulţi parlamentari, nu doar de la PSD. A fost prezent şi un senator UNPR din Târgu-Mureş, precum şi un deputat PD-L din Braşov.

  citiţi mai departe


  0 0
 • 04/18/11--14:19: De dragul nepoţilor…
 • Cozile de topor ar trebui scoase din topoare pentru a nu mai putea fi utilizate la tăierea pădurii. Pădurea este neamul românesc căruia cu (din ce în ce mai multă) râvnă diavolească i se taie câte un vlăstar pentru a o duce mai bine agresorul. Agresorul poate lovi cu mai mult spor când are o coadă de nădejde cu care multiplică forţa loviturii sale.

  citiţi mai departe


  0 0

  Conducerea PD-L Covasna a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş a devenit o „organizaţie civilă a PSD”, acest lucru fi ind demonstrat în mai multe rânduri, inclusiv la ultima adunare generală a forumului, ce a avut loc, recent, la Miercurea-Ciuc.
  „Nu e prima dată, dacă era o excepţie o tratam ca atare, ci a treia oară într-un an şi jumătate când Forumul se întâlneşte să dezbată problemele tuturor românilor din cele trei judeţe numai cu reprezentanţii PSD.

  citiţi mai departe


  0 0

  Citesc ştirile agenţiilor de presă şi aflu că, la data de 10 aprilie 2011, „Valeriu Stoica a mai afirmat, în cadrul unei dezbateri care a avut loc la Miercurea-Ciuc, că susţine o formulă transpartinică de colaborare la alegerile locale, pentru ca românii din Harghita şi Covasna să fie mai bine reprezentaţi. El este de părere că ar putea fi elaborată o listă comună USL - PD-L, pentru alegerile locale, în cele două judeţe.

  citiţi mai departe


  0 0

  Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila (foto), a declarat astăzi că mai mult de jumătate din morgile din ţară vor fi închise. „Nu are niciun rost să ţinem atâtea morgi. E aberant. Păi, avem multe spitale unde pacienţii sunt câte doi în pat şi morgi în care cadavrele se lăfăie”, a spus ministrul.
  Morgile vor fi uşor reamenajate şi date spre folosinţă tinerilor căsătoriţi care vor să-şi întemeieze o familie.

  citiţi mai departe


  0 0

  Adresată:
  Domnului Cseke Attila, Ministrul Sănătăţii
  De către:
  Horia Grama, deputat PSD, Circumscripţia Electorală Covasna
  Obiectul interpelării:
  Desfiinţarea Centrului de Patologie Neuromusculară „ Dr. Radu Horia” şi relocarea din localitatea Vâlcele în oraşul Întorsura-Buzăului


  Stimate Domnule Ministru,
  În urma sesizărilor făcute de către Asociaţia Distroficilor Musculari din România, precum şi de către Primăria şi Consiliul Local al comunei Vâlcele, judeţul Covasna,

  citiţi mai departe


  0 0

  Scenele incredibile de pe sticla televizorului cu bătrâni cu cârje şi în cărucioare, cu bătrânele abia târâindu-şi picioarele, cu bebeluşi în incubatoare împinse de asistente sau de cei de la SMURD pe porţile spitalelor care se închid în urma lor, îţi dau senzaţia că România se pregăteşte de un război, că Guvernul a declarat starea de asediu, că a murit şi speranţa în ţara asta.

  citiţi mai departe


  0 0

  Autor: 
  Lazăr Lădariu

  În ţara reformelor doar pe hârtie, amintind de formele fără fond, în care statul-partid a ajuns să nu-şi mai respecte cetăţeanul, iar Guvernul Boc nu-şi justifică, prin nimic, propriile hotărâri, începând cu 1 aprilie a.c., 67 de spitale din România au fost desfiinţate, pur şi simplu, prin ordinul ministrului Sănătăţii, udemeristul Cseke Attila. În ţara cu cel mai bolnav popor din Europa, românii mor cu zile, aşa cum s-a întâmplat şi la 7 aprilie - ironia sorţii, tocmai în Ziua Mondială a Sănătăţii!

  citiţi mai departe


  0 0

  Am citit, deunăzi, un material foarte bun, dar trist în acelaşi timp, despre un multicultural de-al nostru de pe-aici, de pe mioriticele meleaguri din inima ţării. Nu o să îl publicăm pentru simplul motiv că acolo, pe http://tanasadan.blogspot.com preluat de un alt site excelent, şi anume cel al Romanian Global News, personajul principal al ştirii este calificat cu un epitet - haios, de altfel - care, credem noi, nu-şi are locul şi rostul aici, în paginile „Condeiului ardelean”. Asta pentru că are el, Dan Manolăchescu, preşedintele PD-L Covasna, căci despre dumnealui e vorba, păcate destule, pe care şi le expune foarte intelectual săptămână de săptămână, nu-i mai lipsesc şi drăgălăşeniile cu pricina.

  citiţi mai departe


older | 1 | .... | 38 | 39 | (Page 40) | 41 | 42 | .... | 129 | newer