Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


older | 1 | .... | 42 | 43 | (Page 44) | 45 | 46 | .... | 130 | newer

  0 0

  De urâtă aniversare a avut parte municipiul din judeţul Covasna ce poartă numele Marelui Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă! Sărbătoarea, la 550 de ani de atestare documentară, a fost prilejul unui iarmaroc iredentist-şovin, organizat de UDMR, PCM, PD-L şi Mădălin Guruianu. Prin bannere şi alte mijloace vizuale, limba oficială a statului, în care se află localitatea, a fost batjocorită. Prin materiale de propagandă, într-o limbă străină, şi-au vărsat veninul toţi cei ce doresc să ne supună, să ne deznaţionalizeze, să ne sfârtece ţara. Comunitatea a avut parte de un festin al antiromânismului desfăşurat deşănţat şi cu trufie, în dispreţul dorinţei ei de bună înţelegere, de convieţuire în respect reciproc a membrilor săi.

  citiţi mai departe


  0 0

  Iubiţi fraţi în Hristos, Evanghelia după Ioan, în care este relatată convorbirea Mântuitorului cu femeia samarineancă, cuprinde o înşiruire de mărturisiri de credinţă despre Iisus Hristos, Cuvântul Tatălui şi dumnezeirea Sa; începând cu cea din Prologul Evangheliei că „Dumnezeu era Cuvântul”, continuând cu cea a Sfântului Ioan Botezătorul („iată Mielul lui Dumnezeu, Cel ce ridică păcatele lumii”, Ioan 1, 29); apoi continuând cu cea a lui Pilat pusă pe Cruce şi, în final, cu cea a evanghelistului, care mărturiseşte că „acestea toate s-au scris ca să credeţi că Ii

  citiţi mai departe


  0 0

  O pagină luminoasă scrisă de creştini prin sânge,
  Străluceşte peste veacuri poleită cu iubire.
  Trei veacuri de chinuri grele şi amară suferinţă,
  S-au stins cu-a Domnului vrere, mistuite de credinţă.

  Împăratul Constantin pregătindu-se de luptă,
  A văzut simbol divin, steagul sfânt de biruinţă.
  Prin acest semn vei învinge, răsuna chemarea lină,
  Şi botezul vei primi, bucurând lumea creştină.

  citiţi mai departe


  0 0

  Oţelul Galaţi a câştigat primul titlu din istoria clubului, dar şi din istoria fotbalistică a Moldovei. După un sezon pe care l-au dominat aproape de la un capăt la celălalt, elevii antrenorului Dorinel Munteanu (foto jos, centru) au izbutit ceea ce nici ei nu credeau, dar visau la începutul actualei ediţii de campionat, şi anume ocuparea primei poziţii la final. Marea performanţă a fost atinsă, iar titlul s-a dus la malul Dunării.

  citiţi mai departe


  0 0

  Prin amabilitatea domnului Iosif Gavril Baratoşi, antrenorul proaspătului campion mondial şcolar, revenim cu amănunte legate de participare.
  „Acum un an şi jumătate a venit la mine la club - CSŞ Târgu-Mureş - un băieţel de doar 5 ani şi jumătate, Mihnea- Ionuţ Ognean (foto), însoţit de bunicul lui, domnul Ioan Truţia, care, la rugămintea copilului, îl învăţase primii paşi în jocul de şah. Erau din Reghin, oraş aflat la 32 km de Târgu-Mureş.
  Acest an 2011 este Anul lui Mihnea, deoarece, chiar înainte de a pleca la Campionatul Mondial Şcolar, el a câştigat toate locurile I la concursurile la care a participat:

  citiţi mai departe


  0 0


  Albul mută şi dă mat în două mutări (#2)


  O problemă cu puţin material şi cu o „cheie” relativ simplă. Poziţia are, însă, un accentuat aspect practic, care contribuie la estetica ei.

  Soluţia problemei:

  citiţi mai departe


  0 0
 • 05/23/11--04:01: Imaginea săptămânii 217
 • Oare câte exemple mai trebuie aduse cu privire la modul în care se raportează majoritatea autorităţilor publice locale și judeţene din Covasna și Harghita la Statul Român, la Constituţia și legile lui, până când ceva se va întâmpla?! Sediul din imagine nu este al vreunei case particulare din comuna Ilieni, judeţul Covasna, ci chiar al Primăriei și, totuși, după cum se vede, pe frontispiciu nu are arborat steagul ţării în care se afl ă localitatea și nici pe cel al Uniunii Europene!!

  citiţi mai departe


  0 0

  În fondurile arhivistice administrative (în mod deosebit, în ale Prefecturii judeţului Treiscaune şi ale primăriilor oraşelor Sfântu- Gheorghe şi Târgu-Secuiesc), se află numeroase documente referitoare la unităţile militare din Garnizoana Sfântu-Gheorghe, în primul rând la relaţiile acestora cu administraţia publică locală. Printre aceste documente se află şi următorul document referitor la o filă din istoria Muzeului Militar Naţional, după reîntregirea Statului Naţional Unitar Român: „Cercul de Recrutare Braşov, în 8 august 1923, transmite Prefecturii judeţului Treiscaune, copia ordinului Marelui Stat Major, Secţia Istorică nr. 271/1923, cu precizarea că Domnul General Comandant doreşte ca prin investigaţiile întreprinse să fie cercetate cele ordonate de Marele Stat Major, înaintând rezultatul Comandamentului până la data de 5 octombrie 1923”.

  citiţi mai departe


  0 0

  Satul Araci, centrul comunei Vâlcele, este situat pe malul drept al Oltului, la limita dintre judeţele Covasna şi Braşov, la poalele sud-vestice ale Munţilor Baraolt (Munţii Hărmanului), la o altitudine de 506 m. Pe teritoriul localităţii s-au descoperit vestigii arheologice din neolitic şi din epoca bronzului. În satul vecin Ariuşd, sat component al comunei Vâlcele, se află o aşezare cu ceramică pictată de tip Ariuşd, aşezare care a dat denumirea cunoscutei culturi Ariuşd-Cucuteni. Cealaltă localitate vecină, Vâlcele, în secolele XIX-XX, a fost o cunoscută staţiune balneo-climaterică. Localitatea Araci a fost străbătută de vechiul drum roman care făcea legătura între Apullum (Alba-Iulia) şi Angustia (Breţcu).

  citiţi mai departe


  0 0
 • 05/23/11--04:08: Balada cununiei
 • Măriei Coratărului din Năneştii Maramureşului, dragostea copilăriei mele

  Acum, când strângi beteala, lângă piept
  Şi-numeri visele de bucurie,
  În vis te sorb cu-adâncă lăcomie
  Şi-ntunecat de gânduri, tot te-aştept…

  Mi-e mintea ca o toamnă pustiită
  De doliul iubirii, ce s-a stins;
  Dar raza ei ce-n mine s-a aprins
  Mă arde ca o veşnică ispită…

  citiţi mai departe


  0 0

  „Este suficient să aruncăm o privire pe hărţile Ardealului, dresate de străini, pentru a ne da seama de substratul „golurilor” de pe hărţile ungureşti. Absolut pe toate hărţile dresate la sfârşitul secolului trecut, ca şi pe acelea din secolul al XX-lea, frontiera etnică românească depăşeşte frontiera româno-ungară din 1920. Ne mulţumim a ne referi, în acest sens, la cele mai cunoscute hărţi, şi anume: la aceea publicată în 1889 de Institutul Geografic Austriac („Volker-Karte von Europa”),

  citiţi mai departe


  0 0

  Pentru a contracara indignarea opiniei publice germane faţă de politica antigermană din Ungaria, încă din secolul al XIX-lea a fost organizată dezinformarea (în care maghiarii vor ajunge maeştrii neîntrecuţi). La Budapesta se înfiinţează, în 1881, revista în limba germană „Ungarische Revue” (Revista ungară), cu scopul „de a prezenta judecăţii străinătăţii date sigure şi nefalsificate”.

  citiţi mai departe


  0 0

  Actualitatea ardeleană - Braşov

  luni seară (16 mai 2011 - n.r.), se ridică la 3,5 milioane de lei după evaluările făcute marţi, a declarat primarul municipiului, Radu Nistor (foto).
  „A fost foarte multă apă pentru că a plouat torenţial cu grindină timp de o oră. Paguba înregistrată la drumurile pietruite se ridică la suma de 2,5 milioane de lei, iar la cele asfaltate la un milion de lei. Pe lângă acestea, lucrători de la Compania Apa, ajutaţi de reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, lucrează de aseară la scoaterea apei din subsolurile, curţile şi grădinile a 350 de case.

  citiţi mai departe


  0 0

  Actualitatea ardeleană - Mureş

  Conducerea Consiliului Naţional Secuiesc (CNS) a anunţat, marţi (17 mai 2011 - n.r.), într-o conferinţă de presă, că îşi sfătuieşte simpatizanţii să se declare maghiari la Recensământul General al Populaţiei şi Locuinţelor din 22-31 octombrie 2011.
  „Îi sfătuim pe simpatizanţii noştri să se declare unguri, maghiari”, a afirmat Biro Zsolt, liderul Scaunului Mureş al Consiliului Naţional Secuiesc.
  La rândul său, Izsak Balazs (foto), preşedintele CNS, a arătat că a fi secui înseamnă o conştiinţă regională, că apartenenţa naţională a secuilor este cea maghiară şi că în formularul de recensământ a fost introdusă o rubrică discriminatorie, însă numai pentru maghiari.

  citiţi mai departe


  0 0

  Actualitatea ardeleană - Mureş

  Preşedintele Casei Româno- Chineze, Nicolae Vasilescu, a declarat, vineri (13 mai 2011 - n.r.), că are în vedere o serie de proiecte pentru Sighişoara, care le vor fi prezentate investitorilor chinezi.
  „Am gândit câteva proiecte. Ni s-a părut utilă o parcare pentru Sighişoara şi dacă tot nu au fost fonduri dedicate acestui proiect, ne-am gândit că el ar trebui prezentat investitorilor chinezi, să promovăm aceste idei ale primarului către comunitatea de afaceri chineză”, a afirmat Nicolae Vasilescu, la masa rotundă cu tema „Oportunităţi de afaceri şi investiţii în municipiul Sighişoara”.

  citiţi mai departe


  0 0

  Actualitatea ardeleană - Covasna

  Organizaţiile PSD şi PNL Covasna vor ca, la viitoarele alegeri locale, să meargă pe liste separate de candidaţi la Consiliul Local (CL) Sfântu-Gheorghe şi la Consiliul Judeţean (CJ) Covasna, apreciind că astfel ar putea obţine rezultate mai bune decât dacă ar merge împreună sub sigla Uniunii Social Liberale.
  Preşedintele filialei PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a declarat joi (12 mai 2011 - n.r.), într-o conferinţă de presă, că propunerea a venit din partea liderilor PNL Covasna şi a fost argumentată prin faptul că cele două formaţiuni politice au electorat diferit, care nu s-ar putea regăsi în alianţă.

  citiţi mai departe


  0 0

  Actualitatea ardeleană - Covasna

  Conducerea UDMR Covasna le recomandă secuilor şi ceangăilor să se declare maghiari la recensământul general al populaţiei din toamna acestui an, pentru a se evita „fragmentarea statistică” a comunităţii.
  Preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor (foto), a declarat miercuri (11 mai 2011 - n.r.), într-o conferinţă de presă, că Uniunea va derula în vara şi toamna acestui an o campanie de informare a comunităţii maghiare cu privire la recensământ, în cadrul căreia le va recomanda membrilor acesteia să-şi declare identitatea naţională şi nu pe cea regională.

  citiţi mai departe


  0 0

  Miercuri, 18 mai 2011, cu prilejul Zilei Internaţionale a Muzeelor, a avut loc, în judeţul Covasna, „un regal muzeistic ”, ce a constat în inaugurarea Primei Şcoli Româneşti din Sfântu-Gheorghe (foto sus) şi a Casei Memoriale „Romulus Cioflec” din Araci, în urma unei investiţii de peste două milioane de lei, dar şi a expoziţiei de la sediul central al Muzeului Naţional al Carpaţilor Răsăriteni (M

  citiţi mai departe


  0 0

  Bună ziua,
  Am primit documentul din partea asociaţiei pe care o reprezentaţi.
  Doresc să vă aduc o serie de clarificări. Amplasarea plăcuţei nu a fost omisă de executantul restaurării, ci nu a fost inclusă în proiectul vizat de neschimbare şi aprobat atât de către Consiliul Local Cluj-Napoca, cât şi de către finanţatorii lucrărilor, cele două ministere ale Culturii din România şi Republica Ungară. Prin urmare, starea actuală a statuii (fără plăcuţă) este cea pe baza căreia s-a făcut recepţia lucrărilor de restaurare, motivaţia fiind că s-a dorit revenirea la forma iniţială a statuii de la momentul inaugurării.

  citiţi mai departe


  0 0

  Asociaţia „Noi Românii”
  Solicitare

  Stimate domnule primar,
  Asociaţia „Noi Românii” se raliază, cu toată fermitatea, memoriului ce v-a fost trimis de către prestigioşi academicieni ai Academiei Române şi de cadre universitare, istorici, pictori, scriitori, ingineri din ţară, în care se cere repunerea pe soclul statuii regelui Matei Corvin a textului istoricului Nicolae Iorga, demontat la începutul renovării grupului statuar şi care a fost uitat să mai fie remontat.

  citiţi mai departe


older | 1 | .... | 42 | 43 | (Page 44) | 45 | 46 | .... | 130 | newer