Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


older | 1 | .... | 44 | 45 | (Page 46) | 47 | 48 | .... | 130 | newer

  0 0

  O nouă provocare la adresa Poporului Român a fost văzută pe ecranele televizoarelor. Spânzurarea în public a unui manechin ce-l reprezenta pe Avram Iancu înseamnă sfidarea şi scuiparea în faţă a unui popor întreg.

  citiţi mai departe


  0 0

  Comemorarea evenimentelor cruciale pentru Poporul Român, pentru menţinerea înseşi a fiinţei sale naţionale, ne îndeamnă şi ne determină să readucem în memoria generaţiilor prezente una dintre cele mai semnificative acţiuni de luptă ale ostaşilor noştri care, cu preţul jertfei supreme, au apărat glia străbună, Independenţa şi Suveranitatea Ţării şi au participat activ la reîntregirea ei.

  citiţi mai departe


  0 0

  De curând, la Sovata, judeţul Mureş, a avut loc cea de-a X-a ediţie a Sesiunii Ştiinţifice Internaţionale „Arhivele şi Cercetarea Istorică”, în organizarea prestigioaselor instituţii de tezaurizare, cercetare, ştiinţă şi cultură târgumureşene - Arhivele Naţionale, Universitatea „Petru Maior”, Institutul de Cercetări Socio- Umane şi Asociaţia Arhiviştilor „D. Prodan” -, care a reunit, în plen şi pe secţiuni, 55 de cercetători, directori ai filialelor judeţene ale Arhivelor Naţionale, arhivişti, profesori, muzeografi şi bibliotecari din ţară, Italia şi Ungaria.

  citiţi mai departe


  0 0
 • 06/07/11--23:51: ÎN DUH ŞI ADEVĂR
 • Stimaţi cititori, cea mai mare devoalare a activităţilor serviciilor secrete americane, datorate site-ului WikiLeaks, nu ocoleşte nici udemeriştii. Aceşti extraordinari de buni politicieni, cum îi cataloghează unii dintre politicienii şi jurnaliştii români, ce credeţi că făceau? Citind dezvăluirile WikiLeaks, ne dăm seama că unii dintre ei colaborau vajnic cu serviciile secrete americane, cărora le dădeau informaţii diverse. Exemple:

  citiţi mai departe


  0 0

  Preşedintele Traian Băsescu (foto) a declarat, joi, la TVR 1, că, dacă ar putea, „şi astăzi” ar adopta Statutul minorităţilor, „o colecţie de drepturi pentru toate minorităţile, nu numai pentru minoritatea maghiară”, potrivit Mediafax, preluat de Romanian Global News.

  citiţi mai departe


  0 0

  Unul dintre cei mai importanţi istorici contemporani, prof. univ. dr. Petre Ţurlea, fost deputat de Covasna şi colaborator al săptămânalului regional de atitudine şi cultură românească „Condeiul ardelean”, scoate la lumina tiparului, prin intermediul valoroaselor sale cărţi, al publicaţiei noastre şi a altor reviste, de specialitate, documente cutremurătoare, inedite, din Arhiva Istorică Centrală, despre cum au fost trataţi românii în vremurile jalnice ale ocupaţiei horthyste.
  Asta pentru ca să vadă cei de azi (adormiţi, naivi, creduli şi trădători, laolaltă), şi să noteze bine, ce îi aşteaptă dacă organizaţiile extremiste ungureşti,

  citiţi mai departe


  0 0

  Biroul de Presă al Patriarhiei Române ne informează:
  Astăzi, 19 mai 2011, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, s-au desfăşurat lucrările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, reunit în şedinţă de lucru în Sala Sinodală din Reşedinţa Patriarhală.
  După deschiderea lucrărilor, a avut loc şedinţa Sfântul Sinod pentru alegerea ierarhului titular în scaunul vacant de Arhiepiscop al Alba Iuliei, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului (foto, centru).

  citiţi mai departe


  0 0

  Miercuri, 1 iunie 2011, a avut loc deschiderea oficială a biroului de reprezentare a aşa-zisului „ţinut secuiesc”, găzduit în mod gratuit în Casa Regiunilor Ungare din Bruxelles. Este vorba, după cum deja se ştie, de un birou a cărui existenţă este finanţată, din bani publici, de consiliile judeţene Harghita şi Covasna, adică de autorităţi ale Statului Român care au, de câteva luni de zile, şi cetăţenie maghiară.
  Consiliul Judeţean (CJ) Covasna a participat la eveniment cu o delegaţie formată din membri UDMR şi PCM, dar şi avându-l alături pe consilierul judeţean Aurel Bote.

  citiţi mai departe


  0 0

  Referitor la participarea consilierului judeţean Aurel Bote la ceremonia de deschidere a reprezentanţei din Bruxelles a unui ţinut din România care nu există, fiind o invenţie de marketing în scopul susţinerii autonomiei pe criterii etnice a judeţelor Covasna, Harghita şi Mureş, Asociaţia „Noi Românii” solicită Partidului Naţional Liberal să-l excludă din partid pentru a-i înceta de drept mandatul de consilier judeţean.

  citiţi mai departe


  0 0

  Stimaţi domni,
  Avizăm conducerile statelor membre că inaugurarea pe contul Statului Român, la Parlamentul European sau la Bruxelles, a unui birou, susţinut de domnul Laszlo Tokes (foto), al unui „Ţinut Secuiesc” nu îndeplineşte condiţiile legale de reprezentare ale organizării Statului Român aşa cum este el în cadrul Uniunii Europene.
  Motiv pentru care noi depunem acest protest şi vom sugera partidelor politice din România să boicoteze inaugurarea acestui act în Parlamentul European până la revenirea la starea de normalitate.

  citiţi mai departe


  0 0

  În timp ce extremiştii maghiari instigaţi şi finanţaţi de Ungaria, dar şi de fonduri româneşti, îşi bat joc de Statul Român deschizând o aşazisă reprezentanţă a aşa-zisului ţinut secuiesc în sediul regiunilor Ungariei de la Bruxelles, ambasadorul Ungariei la Bucureşti era „invitat” la sediul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) al României pentru discuţii.
  În cadrul întâlnirii, partea română şi-a exprimat preocuparea faţă de găzduirea aşa-zisei „Reprezentanţe a Ţinutului Secuiesc” în „Casa Regiunilor Maghiare” de la Bruxelles şi a solicitat clarificări în acest sens autorităţilor ungare.

  citiţi mai departe


  0 0

  Autor: 
  Dan Tanasă

  Consilierul judeţean Aurel Bote, membru PNL, prezent azi (31 mai 2011 - n.r.) la inaugurarea reprezentanţei aşa-zisului „ţinut secuiesc” de la Bruxelles! Crin Antonescu la Antena 3: ŢINUTUL SECUIESC NU EXISTĂ ÎN ROMÂNIA!
  Consilierul judeţean Aurel Bote, membru al PNL Covasna, va fi prezent azi la inaugurarea reprezentantei aşa-zisului „ţinut secuiesc” de la Bruxelles, organizată de către europarlamentarii iredentişti Sogor Csaba şi Gyula Winkler, şi preotul acuzat de soţia sa că ar fi c…r, Laszlo Tokes, vicepreşedinte al Parlamentului European.
  Din informaţiile vehiculate în presă, dar şi în culise, Bote ar avea mandat din partea colegilor săi români din CJ Covasna, şi a decis să meargă la Bruxelles în ciuda faptului că PNL s-a opus, informaţia fiind confirmată de Jurnalul Naţional.

  citiţi mai departe


  0 0

  Nu putem spune lucruri bune despre SZDSZ, protagonistul dispărut din viaţa politică. Xenofobia instinctivă a liderilor a fost atât de mare încât nu au făcut niciun compromis tactic în vederea interesului naţional. În loc de conceptul naţiune culturală au insistat asupra noţiunii de naţiune republicană, ceea ce îi exclude pe maghiarii de peste hotare. În domeniul politicii externe, sub titulatura de încredere anticipată, s-au grăbit să promoveze autocapitularea totală, au învelit servirea colonizatorilor ţării în sloganuri europene.

  citiţi mai departe


  0 0

  Actualitatea ardeleană - Cluj

  Deputatul PNL Horea Uioreanu susţine că Statul Român plăteşte zeci de milioane de euro pentru nerespectarea termenelor prevăzute în contractul cu Bechtel, referitor la autostrada Transilvania (foto).

  citiţi mai departe


  0 0

  Actualitatea ardeleană - Covasna

  Preşedintele UDMR Sfântu- Gheorghe, Antal Arpad, este de părere că majoritatea politicienilor români nu sunt de acord cu înfiinţarea regiunii „ţinutul şecuiesc” (?! - n.n.) din considerente electorale şi apreciază că 46 la sută din electoratul românesc este „antimaghiar”.
  Antal Arpad a declarat, miercuri (15 iunie 2011 - n.n.), că politicienii români ar trebui să izoleze acest segment şi să abordeze o atitudine europeană, menită să conducă la transformarea României într-o ţară modernă şi competitivă.

  citiţi mai departe


  0 0

  Actualitatea ardeleană - Mureș

  Preşedintele executiv al Filialei Mureş a Partidului Conservator (PC), Dinu Socotar, a declarat, miercuri (15 iunie 2011 - n.n.), într-o conferinţă de presă, că doleanţa UDMR de a avea o regiune formată din judeţele Mureş, Harghita şi Covasna este „o chestiune emoţională”, întrucât sub aspect economic nu este viabilă.
  „Ei (UDMR - n.r.) doresc o chestie care e emoţională. Nu cred că sub aspect economic o regiune Mureş - Covasna - Harghita este viabilă. Fondul problemei în aceste regiuni este faptul că ele sunt prost desenate.

  citiţi mai departe


  0 0

  Actualitatea ardeleană - Alba

  Deputatul democrat-liberal Clement Negruţ a declarat, vineri (10 iunie 2011 - n.n.), într-o conferinţă de presă, că, dacă tot se discută despre modificarea Constituţiei şi de reorganizarea administrativ-teritorială, se gândeşte să depună un amendament de modificare a articolului 14 din Constituţie, prin care capitala României să devină Alba-Iulia.

  citiţi mai departe


  0 0

  Actualitatea ardeleană - Maramureș

  Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, socialdemocratul Călin Matei (foto), consideră că cetăţenii judeţului trebuie consultaţi prin referendum în privinţa reorganizării administrativ- teritoriale.
  Acesta a declarat, marţi (14 iunie 2011 - n.n.), că, în cazul organizării unui referendum, chestionarul ar trebui să conţină două întrebări. Una să se refere la trecerea judeţului Maramureş în subordinea unei regiuni administrate cel mai probabil de Cluj-Napoca, iar a doua trebuie să-i chestioneze pe maramureşeni dacă sunt de acord cu actuala formă administrativ-teritorială.

  citiţi mai departe


  0 0

  Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş (FCRCHM) respinge orice variantă de reîmpărţire administrativ-teritorială a României care să contureze înfiinţarea unei enclave etnice autonome sub forma aşa-zisului „ţinut secuiesc”.
  FCRCHM respinge, de asemenea, proiectul de reorganizare a regiunilor de dezvoltare iniţiat de către UDMR care reconstituie virtual graniţele stabilite prin Dictatul de la Viena din 1940 şi solicită Camerei Deputaţilor respingerea acestuia în cel mai scurt timp.

  citiţi mai departe


  0 0

  Moment de importantă sărbătoare creştin ortodoxă s-a desfăşurat, de Rusalii şi de hramul Sfintei Treimi, duminică şi luni, în comuna Chichiş, situată pe drumul naţional 11 la limita ce uneşte judeţul Covasna de Braşov. Şi, mai mult decât atât, bucurie mare a însemnat pentru noi să vedem atâta puhoi de lume într-una din parohiile ortodoxe relativ mici ale judeţului Covasna.

  citiţi mai departe


older | 1 | .... | 44 | 45 | (Page 46) | 47 | 48 | .... | 130 | newer