Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


older | 1 | .... | 46 | 47 | (Page 48) | 49 | 50 | .... | 129 | newer

  0 0

  Actualitatea ardeleană - Mureş

  Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor (foto), a declarat, sâmbătă (25 iunie 2011 - n.n.), la Târgu-Mureş, de la tribuna Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU), că Uniunea nu doreşte să creeze instabilitate politică şi că este o iluzie să creadă că dacă părăseşte Guvernul şi Coaliţia, în opoziţie va putea face mai multe.

  citiţi mai departe


  0 0

  Actualitatea ardeleană - Harghita

  Aproximativ 9.000 de hectare au fost împădurite de Direcţia Silvică Harghita în ultimii 12 ani, în condiţiile în care judeţul a fost afectat, de mai multe ori, de doborâturi masive de vânt.
  Potrivit unui material prezentat marţi (28 iunie 2011 - n.n.), în şedinţa Colegiului Prefectural, de şeful Direcţiei Silvice Harghita, Cătălin Mutică, din 1999 şi până în prezent, instituţia a împădurit 8.985 de hectare de teren forestier. Cele mai mari suprafeţe, de peste o mie de hectare, au fost împădurite în perioada 1999- 2001, după care acestea au scăzut la câteva sute de hectare.

  citiţi mai departe


  0 0

  Actualitatea ardeleană - Alba

  „Întrecerile Dacice” (foto) ale celei de-a V-a ediţii a „Festivalului Cetăţilor Dacice” desfăşurate, duminică (26 iunie 2011 - n.n.), la Cetatea de Baltă şi prezentate de Mihai Morar, secondat de Marina Dina, au fost câştigate de gazde, astfel încât viitoarea competiţie se va organiza tot în localitatea de pe Târnava Mică.

  citiţi mai departe


  0 0

  De Hramul „Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul”, sfântul lăcaş a fost luat cu asalt de miile de credincioşi veniţi din numeroase părţi ale Ţării

  Sfânta Liturghie Arhierească a fost ţinută de Înaltpreasfinţitul Ioan Selejan, Arhiepiscopul Covasnei şi Harghitei


  Nu greşim deloc dacă spunem că exact de un deceniu şi jumătate Mănăstirea „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul”, situată pe drumul judeţean 121 A, între comunele covăsnene Valea-Mare şi Barcani, reprezintă pentru mii şi mii de credincioşi din judeţ şi din Ţară,

  citiţi mai departe


  0 0
 • 07/05/11--08:17: Laudatio, Petre Ţurlea
 • Viitorul profesor, istoric, publicist şi om politic, Petre Ţurlea (foto), s-a născut la 17 iunie 1947, în localitatea Filipeştii de Pădure, judeţul Prahova. După absolvirea liceului va urma, între anii 1965-1970, cursurile Facultăţii de Istorie de la Universitatea Bucureşti, după care, datorită muncii sale rodnice de cercetare şi a talentului redacţional, va obţine titlul de doctor în ştiinţe istorice, după o scurtă perioadă de la absolvire, nefiresc pentru acele timpuri, la doar 32 de ani, la Universitatea ieşeană.

  citiţi mai departe


  0 0

  A treia ediţie a Colocviului Naţional al Grupului de Cercetare „I.I. Russu” pentru Studiul Sud-Estului Transilvaniei În cadrul ediţiei a XX-a a Zilelor Andrei Şaguna, în organizarea Episcopiei Ortodoxe a Covasnei şi Harghitei, Centrului Ecleziastic de Documentare „Mitropolit Nicolae Colan”, Muzeului Naţional al Carpaţilor Răsăriteni, Centrului European de Studii Covasna-Harghita, Despărţământului ASTRA Covasna- Harghita şi a Ligii Cultural-Creştine „Andrei Şaguna”, sâmbătă, 25 iunie 2011, la Centrul Ecleziastic de Documentare „Mitropolit Nicolae Colan” din Sfântu-Gheorghe, judeţul Covasna,

  citiţi mai departe


  0 0

  Ministerul Culturii şi Cultelor, iar după noua denumire Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, a publicat în 2004 şi 2010 o listă a monumentelor istorice de pe teritoriul ţării. Nicio problemă până aici. Problema apare în faptul că între lista din 2004 şi cea din 2010 există diferenţe în ceea ce priveşte denumirea unor monumente istorice de pe raza judeţului Harghita; practic este vorba despre traducerea acestora din română în maghiară. Ceea ce nu înţelegem este cum s-a putut face acest lucru, cu ce aprobări sau cine de la judeţ a trimis aceste noi denumiri.

  citiţi mai departe


  0 0

  „Trăim cu frenezie o flecăreală continuă, mulţumiţi că avem ce bârfi , fără să ne pese că ţara în care locuim ar putea fi părăsită de istorie” (Octavian Paler)

  Am primit, zilele trecute, o amabilă invitaţie din partea tânărului şi vrednicului preşedinte al cercului ASTRA „Ştefan Baciu” din Nadeş, judeţul Mureş, pentru a participa la o activitate culturală care urma să aibă loc în Duminica Tuturor Sfinţilor.

  citiţi mai departe


  0 0
 • 07/05/11--08:43: Nelinişte pe hartă...
 • Iarăşi e nelinişte pe hartă,
  Stau mai-marii Zilei să ne-nveţe,
  Stau mai-marii Zilei şi se ceartă
  Cum să mintă Ţara pe judeţe!

  Ţara asta nu-i un tort anume
  Din care tai felie după plac,
  Din Cer mă strigă morţii ei pe nume,
  În Versul meu durut nu pot să tac!

  citiţi mai departe


  0 0
 • 07/05/11--08:55: Valeţii în acţiune
 • Perioada 14-26 iunie 2011 a fost plină de evenimente ce trebuie să ne dea de gândit mai profund cu capetele noastre. Am avut ocazia să vedem oameni, cu veleităţi, care nu au miez, fiind lipsiţi de conţinut, din nefericire. Am avut parte de consultări între preşedintele ţării şi partide ori organizaţii culturale, care, în dispreţul legii, sunt lăsate să facă politică - vezi UDMR. Am văzut o mediatizare excesivă a unei întruniri a structurii ilegale numită CRU, care chipurile ar reprezenta minoritatea maghiară din România.

  citiţi mai departe


  0 0

  Autor: 
  Lazăr Lădariu

  Am urmărit, pe rând, elucubraţiile autonomiste ale visătorilor să trăiască, izolaţi, în aluna otrăvită din inima României - aşa-zisul ţinut secuiesc. De fapt, mai corect spus, ţinut secuizat! Şi, ca român ardelean, am avut, de fiecare dată, ferma convingere că, pe Kelemen Hunor, actualul preşedinte al UDMR, pe popa Tokes Laszlo, preşedintele CNMT, vicepreşedinte al Parlamentului Europei, pe Tamas Sandor şi Borboly Csaba, preşedinţi ai Consiliilor Judeţene Covasna şi respectiv Harghita, pe Toro Tibor, preşedintele executiv al Consiliului Naţional Secuiesc, pe Szasz Jeno, liderul PCM, pe Marko Bela, fost preşedinte al struţo-cămilei udemeriste, nici organizaţie culturală, nici partid, şi pe alţi furioşi măcănitori separatişti, i-au făcut, din greşeală, o singură mamă, autonomistă, râvnitoare la teritorii româneşti în inimă de ţară.

  citiţi mai departe


  0 0

  Este deja arhicunoscut faptul că săptămâna trecută (miercuri, 22 iunie 2011), pe internet (youtube), a apărut un filmuleţ provocator, absolut fals, prin intermediul căruia românii erau chemaţi duminică, 26 iunie a.c., la o mare adunare naţională în Sfântu-Gheorghe, judeţul Covasna, în numele a numeroase organizaţii nonguvernamentale cultural-patriotice româneşti şi a două publicaţii, „Informaţia Harghitei” şi „Condeiul ardelean”. Atât cele două publicaţii, cât şi o mare parte din acele organizaţii, inclusiv Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, au dat imediat dezminţiri, deoarece niciuna, dar absolut niciuna, nu avea de-a face cu manifestarea.

  citiţi mai departe


  0 0

  Actualitatea Ardeleană - Harghita

  Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Borboly Csaba (foto), şi-a anunţat, luni (18 iulie 2011 - n.n.), într-o conferinţă de presă, intenţia de a candida pentru un nou mandat în fruntea acestui organism, la alegerile din 2012.
  Borboly Csaba, care este şi preşedinte al Organizaţiei Teritoriale UDMR Ciuc şi a preluat, pentru un an, şefia UDMR Harghita, a susţinut că rezultatele din ultimii trei ani, dar şi opiniile favorabile ale colegilor săi, ale primarilor şi ale cetăţenilor l-au determinat să ia hotărârea de a-şi continua activitatea.

  citiţi mai departe


  0 0

  Viaţa şi creaţia lui Octavian Goga (foto) au fost închinate continuu unei mari idei: ideea de unitate statală, de cuprindere între aceleaşi fruntarii a românilor din toate provinciile în care ei reprezentau populaţia majoritară. Două din dimensiunile activităţii sale rămân jalea de netăgăduit şi ele ar trebui să constituie nişte modele pentru contemporanii noştri: poezia şi publicistica, închinate mereu şi mereu ţelului salvgaldării, păstrării şi împlinirii fiinţei noastre naţionale. Chiar dacă este binecunoscută, ne permitem să reluăm (auto)definirea poetului de la Răşinari cât priveşte rolul şi rostul şi rostirea artistului, văzut ca suflet al Cetăţii: „(...) scriitorul trebuie să fie un luptător, un deschizător de drumuri, un mare pedagog al neamului din care face parte. (...)

  citiţi mai departe


  0 0

  Autor: 
  Lazăr Lădariu

  Conform paginii învolburate a istoriei, membrii „Parlamentului de la Budapesta, majoritar fascist, reunit, în luna august 1920, pentru ratificarea Tratatului de Pace de la Trianon”, din 4 iunie acelaşi an, „care stipula actele de justiţie istorică înfăptuite de popoarele victime ale habsburgilor anului 1918”, au clamat, sacadat, prelung reluat, sloganul: „Nem, nem, soha!” („Nu, nu, niciodată!”). Data de 4 iunie a fost declarată „zi de doliu naţional”, au fost înfiinţate „brigăzile de luptă pentru renaşterea Ungariei milenare, cărora Iosif de Habsburg (...) le-a înmânat drapelul de luptă însoţit de ordinul:

  citiţi mai departe


  0 0

  Autor: 
  Dan Tanasă

  „Am primit şi eu, nu din Spania, ce-i drept, ci de aici din România, această informare de luni. Am discutat-o şi noi ştim că nu avem un consilier judeţean la Covasna, dacă totuşi există aşa ceva, omul va fi exclus din PNL fără niciun fel de discuţie”, a declarat joi, 2 iunie 2011, preşedintele PNL, Crin Antonescu. Conform documentului de mai jos, emis de către Consiliul Judeţean Covasna, consilierul judeţean Aurel Bote, membru PNL, a fost prezent la Bruxelles la inaugurarea biroului aşa-zisului „ţinut secuiesc”.

  citiţi mai departe


  0 0

  Autor: 
  Dan Tanasă

  Prefectura Covasna a comunicat Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, la presiunea subsemnatului şi la mai bine de patru luni de zile de la investirea cu titlu executoriu, o copie a sentinţei civile nr. 806/08.10.2009 prin care a fost anulată autorizaţia de construcţie a panoului instalat de CJ la Aita-Mare, în mai 2008. Prefectura Covasna a avut nevoie de patru luni de zile să comunice această sentinţă în condiţiile în care clădirea Prefecturii Covasna se află imediat lângă clădirea Consiliului Judeţean Covasna.

  citiţi mai departe


  0 0

  Autor: 
  Dan Tanasă

  Consiliul Judeţean Covasna, condus de UDMRistul Tamas Sandor (foto), mi-a comunicat, în urma procesului pierdut definitiv şi irevocabil, care sunt sumele pe care le-a vărsat, în perioada 2006-2010, în conturile Asociaţiei Tinerilor Maghiari din Covasna (EMI), o asociaţie extremistă maghiară condusă de angajatul CJ Covasna, Nemes Elod.

  citiţi mai departe


  0 0

  Autor: 
  Dan Tanasă

  Anularea definitiv şi irevocabil, de către Curtea de Apel Braşov, a concursului pentru ocuparea postului de director al Bibliotecii Judeţene Covasna, organizat în septembrie 2008 de către preşedintele CJ Covasna, UDMR-istul Tamas Sandor, va avea urmări penale atât pentru Tamas Sandor, cât şi pentru fostul director Szonda Szabolcs.
  Motivele sunt cât se poate de simple şi clare. Prefectura Covasna, conform documentului de mai jos, a atacat numirea lui Szonda Szabolcs la conducerea Bibliotecii Judeţene Covasna, în contencios administrativ, la data de 30.04.2009. Prevederile legale în vigoare sunt cât se poate de clare:

  citiţi mai departe


  0 0

  Lumea actuală, cu toate conflictele ei, cu toată brutalitatea ei distructivă, cu toată agresivitatea ei nu este mai bună, nici mai frumoasă decât lumea trecută. Nici omul nu s-a prea schimbat faţă de cel din vechime, este tot atât de brutal, violent, agresiv, avid de lucruri materiale şi, mai ales, competitiv. El, omul, şi-a construit o societate după măsura acestor trăsături, la care s-au adaptat foarte bine chiar şi românii. După părerea mea, nu este un semn de sănătate să fii bine adaptat la o societate profund bolnavă, cum este astăzi lumea în general şi, deci, şi societatea românească. O nouă criză va lovi lumea şi România, care nu mai este doar o criză economică, ci şi o criză a conştiinţei omului.

  citiţi mai departe


older | 1 | .... | 46 | 47 | (Page 48) | 49 | 50 | .... | 129 | newer