Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


older | 1 | .... | 48 | 49 | (Page 50) | 51 | 52 | .... | 129 | newer

  0 0
 • 08/01/11--13:04: Schimbarea la Față
 • 6 august

  În anul al treilea al predicării Sale, Stăpânul Hristos le-a vorbit adesea ucenicilor despre Patima Lui cea apropiată şi, de asemenea, despre slava Lui, care avea să urmeze chinului şi morţii Lui de pe Cruce. El le-a grăit acestea astfel încât Patima Lui cea de neocolit să nu-i înspăimânte pe ucenici, să nu le slăbească credinţa şi să nu îi lase să cadă în înşelarea că totul nu a fost decât un vis.
  El, Cel Atotînţelept, a voit să le dăruiască ucenicilor Săi vederea unei părţi măcar a slavei Lui şi aceasta înainte de Patimă şi de Înviere.

  citiţi mai departe


  0 0

  1-15 august

  De luni, 1 august, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, începe Postul Adormirii Maicii Domnului. Acest post este rânduit de Biserică spre aducere aminte de virtuţile alese ale Maicii lui Hristos şi de postul pe care ea însăşi l-a ţinut, după tradiţie, pregătindu-se pentru trecerea la cele veşnice.
  Ca vechime este cel mai nou post de durată al bisericii, originea lui fiind din secolul al V-lea, când cultul Maicii Domnului s-a dezvoltat şi când sărbătoarea Adormirii ei a început să primească o mai mare importanţă.

  citiţi mai departe


  0 0

  Luni, 15 august 2011, de Adormirea Maicii Domnului, Biserica Ortodoxă din Belin, judeţul Covasna, îşi sărbătoreşte Hramul. Astfel, duminică, în ziua premergătoare acestei sărbători, se ţin, cu începere de la ora 19, Vecernia, Litia şi Utrenia, şi se va cânta Prohodul Adormirii Maicii Domnului. Pe 15 august, la ora 8 are loc Sfeştania, urmată, la 8.30, de Taina Sfântului Maslu şi apoi, de Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur.


  0 0

  În fiecare an, la 29 iulie, în România se sărbătoreşte Ziua Imnului Naţional. Cu acest prilej, astăzi, în Garnizoana Sfântu-Gheorghe, judeţul Covasna, la fel ca în toată Ţara, se desfăşoară activităţi specifice evenimentului. Astfel, conform programului remis redacţiei noastre de comandantul Garnizoanei Militare Sfântu-Gheorghe, col. Vasile Cristea, începând cu ora 12, la Monumentul Ostaşului Român din municipiul reşedinţă de judeţ, va avea loc un ceremonial militar şi religios, după cum urmează:

  citiţi mai departe


  0 0

  „Pe aceşti valahi opincari trebuie să-i extirpăm, să-i ucidem ca pe duşmanii noştri… Preoţii predică iubirea poporului, dar aceasta este numai o momeală, fiindcă Dumnezeu nu ajută decât forţa brută şi această forţă brută noi cu toţii trebuie s-o întrebuinţăm pentru a ucide şi a extermina pe aceşti valahi… Vom organiza şi o noapte a Sfântului Bartolomeu… şi vom ucide şi copiii în pântecele mamelor lor” (Teroarea horthysto-fascistă în nord-vestul României, septembrie 1940 - octombrie 1944, Editura Politică, Bucureşti, 1985, pag. 56)

  citiţi mai departe


  0 0

  A greşi este omeneşte. Orice greşeală poate fi tratată cu îngăduinţă, fie şi a preşedintelui de ţară, dar o alianţă cu duşmanul statului nu poate fi calificată decât TRĂDARE. Trădare este tăcerea faţă de orice act ostil ţării, ostil poporului. Trădare înseamnă să stai coate-n coate cu ungurii participând la forumurile lor în contra ţării, iar la forumurile românilor pentru drepturile lor să lipseşti fără remuşcări. UDMR a devenit pentru Băsescu şi guvernul lui un fel de baston putred de care se sprijină să nu se prăbuşească. Halal putere!

  citiţi mai departe


  0 0

  Autonomia aşa-zisului „ţinut secuiesc“ se doreşte un prim pas spre autonomia Transilvaniei?!
  Motto : 1) „Firea ne-a aşezat în una patrie ca împreună să asudăm cultivând-o şi împreună să gustăm dulceaţa fructelor ei. Convingeţi- vă deplin că între noi şi voi armele nu pot hotărî” - Avram Iancu, 1848
  2) „Prezenta lucrare vorbeşte convingător şi despre inconsistenţa şi nocivitatea tuturor proiectelor care urmăresc constituirea unei enclave etnice în zona Covasna- Harghita, despre faptul că asemenea proiecte nu doresc binele nici al românilor şi nici al maghiarilor din Arcul intracarpatic” (Dr. Ioan Lăcătuşu - Postfaţă la cartea „Problema secuiască” - G. Badea-Lătuceanu, 2010)

  citiţi mai departe


  0 0

  Domnului Liviu Popa, chestor de poliţie,
  Inspector General al Inspectoratului General al Poliţiei Române


  Spre ştiinţă:
  Preşedinţiei României, domnului preşedinte Traian Băsescu
  Guvernului României, domnului prim-ministru Emil Boc
  Ministerului Administraţiei şi Internelor, domnului ministru Traian Igaş

  citiţi mai departe


  0 0

  Asociaţia „Noi Românii” solicită domnului chestor de poliţie Liviu Popa, Inspectorul General al Inspectoratului General al Poliţiei Române, eliberarea din funcţie a domnului comisar-şef Ioan Aron, inspector-şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna, pentru neîndeplinirea sarcinilor de serviciu, cu ocazia desfăşurării Zilelor Municipiului Sfântu- Gheorghe, în prima decadă a lunii mai 2011, când a tolerat faptele numitului Csibi Barna ce încălcau prevederile O.U.G. nr. 31 din 13 martie 2002 şi prevederile Codului Penal stipulate la art. 166^1, art. 236, art. 317, art. 324, art. 321.

  citiţi mai departe


  0 0

  Extremistul maghiar (foto), care în luna martie a spânzurat în centrul municipiului Miercurea-Ciuc (judeţul Harghita - n.n.) o păpuşă cu chipul lui Avram Iancu, s-a ales, vineri (19 iulie 2011 - n.n.), cu dosar penal, după ce a fost prins, la Universitatea de Vară Tusvanyos, comercializând produse cu caracter extremist.
  O echipă formată din poliţişti şi procurori l-a identificat pe Csibi Barna în incinta Universităţii de Vară de la Băile-Tuşnad, unde avea un stand cu produse ce conţineau inscripţii, lozinci şi simboluri cu caracter xenofob şi naţionalist- extremist.

  citiţi mai departe


  0 0

  Duminică, 24 iulie 2011, în Voineştii Covasnei, judeţul Covasna, s-a desfăşurat o nouă ediţie a Nedeii Mocăneşti. Intitulată Sântilia, manifestarea românilor covăsneni a demarat, ca de fiecare dată, din faţa Bisericii Ortodoxe „Înălţarea Domnului”. După binecuvântarea dată de părintele paroh Ioan Ovidiu Măciucă, voineştenii au pornit, cu mic, cu mare, în căruţe şi mai modernele trăsuri, trase de cai cu ciucuri tricolori şi „înarmaţi” cu stindardele naţionale, spre poiana din Valea Zânelor (foto sus), locul tradiţional în care are loc evenimentul.

  citiţi mai departe


  0 0
 • 08/01/11--13:42: DESTUL! PREA MULT S-A CEDAT!
 • Autor: 
  Lazăr Lădariu

  Aşadar, preşedintele României, Traian Băsescu, n-a mai fost, în acest an 2011, prezent la cea de-a XXII-a ediţie a Universităţii de Vară de la Băile-Tuşnad (Tusvanyos, după botezul autonomist de azi). Cum, oare, ar putea fi interpretată această absenţă prezidenţială? Să nu fi fost el invitat de vicepreşedintele Parlamentului European, Tokes Laszlo, pe care şeful statului l-a decorat cu cea mai înaltă distincţie - „Steaua României în grad de Cavaler”, pentru „meritele” acestui fost episcop de Piatra Craiului (acum rămas şi fără soţie, care a divorţat, sătulă de aventurile lui amoroase şi de comportamentul lui tiranic) de a arunca, de fiecare dată, din belşug, cu noroi pe ţara în care s-a născut, a cărei pâine a mâncat-o, mocicolind un întreg popor blând şi tolerant?

  citiţi mai departe


  0 0

  Consiliile Judeţene Covasna şi Harghita intenţionează să editeze, împreună cu ISJ Harghita, un nou manual despre istoria secuilor. Manualul le va fi adresat liceenilor.
  După cum se ştie, în momentul de faţă este în curs de elaborare manualul destinat elevilor de clasele VI-VII, care probabil va fi gata până în toamnă. Despre aspectele referitoare la Trei Scaune ale acestei iniţiative harghitene am discutat cu etnograful Nagy Balazs, membru din partea CJ Covasna al echipei de lucru.

  citiţi mai departe


  0 0

  La mai bine de un an şi patru luni de când Prefectura Harghita, condusă de UDMR-istul Ladany Laszlo Zsolt, mi-a comunicat faptul că cele două indicatoare rutiere, inscripţionate mai întâi în limba maghiară, instalate de primarul de Miercurea- Ciuc, UDMR-istul Raduly Robert, pe raza municipiului, sunt ilegale şi a solicitat Primăriei îndepărtarea lor, cele două indicatoare rutiere nu au fost înlocuite de Primăria Miercurea- Ciuc cu unele inscripţionate legal.

  citiţi mai departe


  0 0

  Autor: 
  Dan Tanasă

  Cu privire la afirmaţiile făcute de primarul Antal Arpad Andras, preşedinte al UDMR Sfântu-Gheorghe, în legătură cu ameninţările şi intimidările la adresa mea şi a familiei mele, fac următoarea declaraţie de presă.
  „Nu este bine ce face fiul dumneavoastră pentru că îşi face mulţi duşmani.” Aceasta este doar una din ameninţările proferate de primarul Antal Arpad Antal în casa părinţilor mei, într-o zi de joi, în jurul orelor 20.30.

  citiţi mai departe


  0 0

  Autor: 
  Dan Tanasă

  Stimate domnule Preşedinte, Îndrăznesc să vă supun atenţiei declaraţiile primarului municipiului Sfântu-Gheorghe, domnul Antal Arpad Andras, preşedinte al UDMR Sfântu-Gheorghe, apărute astăzi în mai multe publicaţii de limba română şi limba maghiară din judeţul Covasna, prin care primarul Antal Arpad Andras îi îndeamnă pe nişte cetăţeni români, locuitori ai municipiului, să plece din oraş pentru simplul fapt că nu sunt maghiari, secui sau unguri şi pentru că ar fi fost „colonizaţi” în oraş în perioada comunistă.

  citiţi mai departe


  0 0

  Autor: 
  Dan Tanasă

  Noul sediul al Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Covasna şi al Serviciului Public Comunitar Judeţean de Evidenţă a Persoanelor Covasna, Compartimentul de Stare Civilă, a fost inaugurat, în vara acestui an, în prezenţa preşedintelui CJ Covasna, UDMR-istul Tamas Sandor (foto), a vicepreşedintelui CJ Covasna, UDMR-istul Demeter Janos, a consilierilor judeţeni şi a primarului din Sfântu- Gheorghe, UDMR-istul Antal Arpad.
  La inaugurarea noii clădiri a fost tăiată o panglică ce reprezenta drapelul României şi drapelul...Ungariei!

  citiţi mai departe


  0 0

  Actualitatea ardeleană - Covasna

  Primăria Întorsura-Buzăului a câştigat o finanţare în valoare de 200.000 de euro printr-un proiect ce are ca scop promovarea turistică a zonei.
  Primarul oraşului Întorsura-Buzăului, Leca Băncilă (foto), a declarat, marţi (6 septembrie 2011 - n.n.), că acest proiect se înscrie în strategia de dezvoltare turistică a zonei, ale cărei rezultate se vor vedea peste trei - patru ani.
  „Am gândit această strategie în trei paşi: primul va fi promovarea obiectivelor şi oportunităţilor turistice din zonă prin intermediul acestui proiect pentru care am obţinut deja o finanţare de 200.000 de euro din fonduri europene.

  citiţi mai departe


  0 0

  Actualitatea ardeleană - Covasna

  Liderul PC Covasna, Dan Suciu, a anunţat, marţi (30 august 2011 - n.n.), că a depus recent o plângere penală împotriva preşedintelui Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, şi a fostului director al Bibliotecii Judeţene din Sfântu-Gheorghe, Szonda Szabolcs, pe considerentul că cei doi ar fi săvârşit infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice, respectiv uzurparea de calităţi oficiale.

  citiţi mai departe


  0 0

  Actualitatea ardeleană - Mureș

  Membrii Consiliului Naţional al Partidului Civic Maghiar (PCM) reuniţi, sâmbătă (3 septembrie 2011 - n.n.), la Târgu-Mureş, au adoptat o serie de hotărâri, printre care şi una de „Întărire a identităţii naţionale maghiare din Transilvania”, care prevede că cei care se consideră secui sau ceangăi trebuie să-şi asume apartenenţa la comunitatea maghiară la recensământul populaţiei.
  „Orice ungur din România care se consideră secui sau ceangău trebuie să-şi asume apartenenţa la comunitatea maghiară din Transilvania, din România, pentru ca să fim o comunitate puternică şi numeroasă şi în viitor”, se arată în hotărâre.

  citiţi mai departe


older | 1 | .... | 48 | 49 | (Page 50) | 51 | 52 | .... | 129 | newer