Asociaţiile, ligile şi fundaţiile din judeţul Covasna, membre ale Forumului Civic al Românilor din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş (FCRCHM), au desemnat persoanele care, în acest an, vor primi titlul de „Cetăţean de onoare al comunităţii româneşti din Sfântu-Gheorghe”, „în semn de preţuire şi recunoştinţă pentru întreaga activitatea profesională, culturală şi civică depusă în slujba binelui public”.
În anul 2020, vor primi această distincţie onorifică următoarele persoane, membre ale comunităţii româneşti din Sfântu-Gheorghe:
1. Dorina Cucu, muzeograf, fost custode al Muzeului Spiritualităţii Româneşti de la Catedrala Ortodoxă din Sfântu-Gheorghe, membru al societăţii civile româneşti;
2. Virgil Florea, arhitect, managerul Societăţii de Proiectare şi Construcţii „Ambient”, proiectant al numeroase biserici ortodoxe din judeţul Covasna;
3. Maria Badiu, învăţătoare la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, membru al societăţii civile româneşti;
4. Octavian Popovici, tehnician, fost şef al Staţiei CFR Sfântu-Gheorghe, epitrop la Catedrala Ortodoxă, membru în conducerea unor asociaţii culturale şi civice româneşti;
5. Constantin Gheorghincă, ofiţer, manager al Grupului de Societăţi AFACOV - Consulting Group, unul din cele mai mari centre de formare şi evaluare a competenţelor profesionale din România, membru în conducerea unor asociaţii culturale şi civice româneşti.
Titlul de „Cetăţean de onoare al comunităţii româneşti”, instituit de către asociaţiile, ligile şi fundaţiile din judeţul Covasna, membre ale Forumului Civic al Românilor din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş (FCRCHM), este oferit anual, începând din 2003, în preajma sărbătorii Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.
Potrivit regulamentului, diploma „se acordă acelor persoane care în momentul premierii au depăşit vârsta de 60 de ani, cetăţeni de naţionalitate română cu domiciliu în Sfântu-Gheorghe sau în alte localităţi din Ţară şi din străinătate, care s-au distins prin activitatea profesională, culturală şi civică, contribuind astfel la bunul renume al comunităţii româneşti din municipiu”.
În contextul situaţiei deosebite pe care o parcurgem cu toţii, în acest an, s-a stabilit ca Diplomele să fie înmânate în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Catedrala Ortodoxă din Sfântu-Gheorghe, la o dată ce va fi comunicată din timp.