Domnule Guruianu, De mai multă vreme, vrând-nevrând, v-am urmărit traiectoria politică, prezenţa dumneavoastră în viaţa publică din judeţul Covasna.
Cum nu obişnuiesc să port polemici, poate doar răspunsuri, am lăsat la latitudinea cetăţenilor să vă aprecieze, sau nu, în funcţie de cum vă percep atitudinile, faptele, vorbele.
Dar aprecierile dumneavoastră privind alegerile locale, autoproclamarea ca „adevăratul lider al comunităţii româneşti”, precum şi atacul incalificabil la adresa altor oameni politici, m-au determinat să vă adresez câteva rânduri.
Am înţeles că, de fapt, sunteţi un om care nu ştie şi nu poate folosi sloganul liberal „prin noi înşine”, om care pentru a avansa are nevoie să denigreze pe cei din jur cu scopul de a ieşi în evidenţă şi de a-şi crea o imagine decalată de realitate, o imagine virtuală a cărui suport unic este presa, vorbele.
La venirea dumneavoastră în judeţ exista şi viaţă politică, şi viaţă culturală, şi viaţă socială.
V-aţi remarcat doar prin dublarea unor proiecte culturale deja existente, prin însuşirea proiectelor unor consilieri locali, ale Primăriei Sfântu-Gheorghe sau ale altor persoane, pe care le-aţi prezentat, în mass-media sau pe internet, ca fiind rezultatele eforturilor dumneavoastră.
Sub aparenţa cuvântului „multiculturalitate”, sunteţi, de fapt, amicul liderilor UDMR.
Visurile de mărire, aspiraţia la postul de viceprimar, le ascundeţi sub cuvinte frumoase: „Este de bun simţ să existe un viceprimar român - adică eu”. Într-adevăr, ca un act de normalitate, de democraţie şi de respect pentru cetăţenii români ai municipiului, plătitori de taxe şi impozite, ar trebui să fie un viceprimar român. Dar ce vă recomandă cu adevărat? Ce calităţi profesionale aveţi? Credeţi că tricoul galben, strângerea de mână şi interviul DUNA TV ajung? Vă va răsplăti vreodată UDMR-ul eforturile? (De data asta nu a fost cazul, stimabilul Guruianu fiind lăsat, cum era de aşteptat, cu buza umflată de prietenul Arpi, care are majoritatea în consiliu - n.r.)
În democraţie, lupta politică şi construcţiile politice se fac cu fapte: audienţe cu cetăţenii pentru identificarea problemelor lor, proiecte de hotărâri ale consilierilor şi punerea în dezbatere în cadrul comisiilor şi a Consiliului Local.
Imaginea decalată pe care v-o creaţi se bazează pe lipsa exerciţiului democratic al concetăţenilor noştri! Dar eu am încredere în ei! Mai curând decât speraţi, vor şti să ceară transparenţa! Transparenţa care va permite identificarea clară a muncii fiecăruia, a contribuţiilor fiecăruia şi a coerenţei între promisiuni electorale şi acţiuni politice în investitură!
În încheiere, recomand cititorilor să urmărească procesele verbale ale comisiilor Consiliului Local Sfântu-Gheorghe şi cele ale şedinţelor în plen (în acces liber pe site-ul Primăriei), atât pe cele din ultimii patru ani, cât, de asemenea, pe cele viitoare! Sunt convinsă că vor şti să-şi formeze o opinie politică pe baza unor documente factuale şi nu pe baza unor aprecieri personale exprimate într-un text oarecare.
prof. ing. Maria Peligrad,
17 iunie 2012
Aparut in :