Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


(Page 1) | 2 | 3 | .... | 130 | newer

  0 0

  Un portal de limbă română (jurnalul.ro) a lansat, recent, noi acuzaţii la adresa unor importante instituţii de învăţământ maghiare şi organizaţii civile, mai exact la adresa Universităţii de Ştiinţe Maghiare din Transilvania - Sapientia, a Liceului Teoretic Nagy Mozes, a Tinerilor Maghiari din Transilvania (EMI) şi a Mişcării de Tineret 64 de Comitate. Reprezentanţii instituţiilor şi ai organizaţiilor sus amintite au făcut declaraţii în acest sens.


  0 0

  UDMR nu va vota efectuarea modifi cării constituţiei în modul în care să rezulte implementarea sistemului unicameral, întrucât acesta ar contribui la confi rmarea dogmei statului naţional şi contravine aspiraţiilor autonomiste - i-a declarat cotidianului nostru deputatul Marton Arpad. Acesta din urmă şi Varga Attila sunt reprezentanţii uniunii în cadrul comisiei pentru modifi carea constituţiei, care a fost înfi inţată în urma unei hotărâri adoptate marţi (n.t. - 20.04.2010), de către Parlament, şi cuprinde 25 de membri.


  0 0

  Deputatul Horia Grama, preşedinte PSD Covasna:
  Autor: 
  Violeta Caţa

  Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama (foto), a declarat recent, în cadrul unei conferinţe de presă, că „ţinutul secuiesc” nu există din punct de vedere administrativ, pentru că sintagma nu apare nicăieri în analele istoriei.


  0 0

  HOTĂRÂRE

  Consiliul Director al Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş (FCRCHM), întrunit în şedinţa de la Târgu-Mureş din 15 mai 2010, în urma dezbaterii problemelor, afl ate pe ordinea de zi, a adoptat următoarea hotărâre:
  1.


  0 0

  Consiliul Director al Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş (FCRCHM) consideră că această denumire nu mai corespunde realităţilor demografi ce actuale şi exclude, la nivel simbolic, aproape 40% (la sută) din totalul populaţiei actuale a judeţelor Covasna, Harghita şi Mureş.


  0 0

  Aşa arată ştampila reprodusă de către Consiliul Judeţean Covasna pe actele ofi ciale emise de această instituţie.


  0 0
 • 05/24/10--04:23: „Să muriţi bine!”
 • 19 mai 2010, Piaţa Victoriei - Protestatarii au scandat împotriva lui Băsescu şi Boc

  De la primele ore ale dimineţii de miercuri, peste 40.000 de oameni s-au strâns în Piaţa Victoriei, au scandat şi protestat îndârjit, până la orele 13. Nemulţumiţi de măsurile anunţate de Guvernul Boc, printre care reducerea cu 25% a salariilor din sectorul bugetar şi a pensiilor cu 15%, oameni din toată ţara s-au echipat cu pancarte, cădelniţe, tobe, fl uiere şi portavoci, şi au luat cu asalt spaţiul din faţa Guvernului.


  0 0

  Pe fi rmamentul culturii române, Mihai Eminescu străluceşte ca un luceafăr pe cerul unei nopţi senine.
  Valoarea operei eminesciene a trecut de mult graniţele ţării şi este apreciată de o lume întreagă.


  0 0

  Pe fi rmamentul culturii române, Mihai Eminescu străluceşte ca un luceafăr pe cerul unei nopţi senine.
  Valoarea operei eminesciene a trecut de mult graniţele ţării şi este apreciată de o lume întreagă.


  0 0

  „De ce, oare, oamenii noştri politici şi consilierii lor - se întreba academicianul Florin Constantiniu, pe la sfârşitul anului 2004 - nu înţeleg că, de vreme ce s-au angajat în politică, trebuie să-şi facă meseria cu profesionalism? De-ar trăi acum Ion Neculce, l-am auzi repetând: «Oh, oh, oh, săracă ţară a Moldovei, ce nărocire de stăpâni c-aceştia ai avut! Ce sorţi de viaţă ţ-au cădzut!


  0 0

  Cum au fost testate şi verifi cate pe spinarea românilor aceste „principii”, se cunoaşte. Neamurile şi religiile recepte şi-au construit din bani publici palate şi şcoli, inclusiv superioare cu rang de universitate. Românii nu aveau nicio şcoală superioară, niciun ban public nu era atribuit în folosul lor. S-au pierdut atâtea şanse de afi rmare a românilor în cultură - cea mai cumplită pierdere pentru o naţiune. În această „Europă avant la lettre” se înălţau spânzurători pentru românii iobagi supuşi arbitrariului nemilos al stăpânilor de moşie care-i legau de pământ.


  0 0
 • 05/24/10--04:43: Imn femeii
 • Directoarei Marina Cucu, din Vâlcele, judeţul Covasna

  Eşti pentru soţ tu caldă-mbărbătare
  Şi pentru prunc tot bulgărul de soare,
  În valul viu de vise pari icoană,
  Un chip de heruvim eşti dragă mamă.

  Albastră mare de mărgăritare
  E în privirea ta mângâietoare,
  Ţi-s gândurile salbe de rubine,
  Izvoarele luminii se zbat în tine.

  Mireasă, mamă şi bunică - toate
  Sunteţi izvorul plin de bunătate
  La care vin şi cerbi şi căprioare
  Să ia puteri de viaţă-noitoare.


  0 0

  Epoca memorandistă

  „În 1881, la Conferinţa de la Sibiu, Partidul Naţional Român din Transilvania îşi revizuieşte programul de până atunci, înscriind în fruntea revendicărilor româneşti, autonomia Transilvaniei.


  0 0

  Poate că cea mai convingătoare dovadă a situaţiei reale a maghiarimii din România o reprezintă continuarea maghiarizării - cu precădere prin şcoală şi biserica catolică - a şvabilor sătmăreni, împotriva voinţei Statului Român şi a celor vizaţi, între cele două războaie mondiale; şi desăvârşirea asimilării lor, după al doilea război, în timpul comunismului (Dr.


  0 0

  Hitler a hotărât să zdrobească Iugoslavia din punct de vedere militar şi statal, ordonând comandamentului armatei de uscat şi celui al aviaţiei militare să facă pregătirile militare corespunzătoare (cf. Andreas Hillgruber). Forţele aliate destinate acestei operaţiuni erau 56 de divizii, italiene, ungare şi bulgare, cărora, teoretic, li se puteau opune 31 divizii iugoslave şi 21 divizii greceşti.


  0 0

  de Ioan Străjan

  Întreaga evoluţie istorică a omenirii demonstrează că, fi e el barbar sau pretins civilizat, orice ocupant de teritorii şi populaţii străine urmăreşte, cu încăpăţânare, dominarea, exploatarea şi, dacă se poate, asimilarea celor supuşi. Metodele şi mijloacele sunt variate. Scopul rămâne constant. Exemplele ni le oferă atât trecutul, cât şi prezentul.


  0 0

  Comunicat de presă

  Miercuri, 19 mai 2010, în Camera Deputaţilor din Parlamentul României, cu ocazia votării articolelor Legii Educaţiei, s-a produs un act de trădare naţională a Neamului Românesc! Parlamentarii PD-L, UDMR, şi UNPR - partid ce nu a participat la alegeri, format din transfugi de la actualele partide din opoziţie - au votat ca elevii minorităţilor naţionale să înveţe Istoria şi Geografi a în limba lor maternă şi nu în limba ofi cială a statului, limba română.


  0 0
 • 05/24/10--05:03: Soluţia Voiculescu
 • « 10.000 de cadre din Ministerul Apărării pot fi detașate sub autoritatea miniștrilor Blaga și Vlădescu pentru combaterea economiei subterane»

  Senatorul Dan Voiculescu respinge teoria Băsescu conform căreia trebuie ales între reducerea pensiilor şi salariilor sau creşterea taxelor şi impozitelor, şi propune o variantă alternativă.
  «Există şi o a treia cale: combaterea economiei subterane şi optimizarea veniturilor. Economia subterană depăşeşte în acest moment 40 de miliarde de euro. Aceste sume se află deja în România, trebuie doar să avem voinţa politică şi inteligenţa de a le aduce în zona fi scalizată.


  0 0

  Comunicat de presă

  Asociaţia „Noi Românii”, cu sediul în judeţul Covasna, luând cunoştinţă de Hotărârea adoptată de Consiliului Director al Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş (vezi pagina 8), întrunit în şedinţa de la Târgu-Mureş din 15 mai 2010, a decis să răspundă chemării adresată la punctul 8 din susnumita hotărâre.


  0 0
 • 05/24/10--05:09: Balada bocului
 • (pamfl et folcloric)

  De sub Muntele Vlădeasa
  Un-şi-a pierdut naiba coasa
  A pornit la drum cioc-poc
  Peste plai un sfert de boc.
  Gură lungă, scurt în stat,
  Capul şui - butuc pătrat...
  Cum trecu peste-un părău
  Dădu-n cale de-un ciurgău
  Unde un pirat saşiu
  Cu-n bărdac sorbea rachiu
  - Bună vreme, măi pirate!
  - Unde-alergi de zor fârtate?
  - Pe ăst drum cu gropi, cu bruj
  Fug că mi-s primar la Cluj...!
  Fug de-ntrec chiar ghezăşul
  Să nu-mi fure scaunul...
  - Lasă Clujul, hai cu mine
  Să te-nvăţ a trăi bine!


(Page 1) | 2 | 3 | .... | 130 | newer