Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


older | 1 | .... | 3 | 4 | (Page 5) | 6 | 7 | .... | 130 | newer

  0 0

  Proiectul legii învăţământului a fost adoptat ieri de Camera Deputaţilor. 181 de deputaţi au votat în favoarea noii legi, însă au existat şi 95 de voturi împotrivă, acordate de social- democraţi şi liberali. În urma unei dispute serioase, plenul a aprobat acel articol care prevede că minorităţile naţionale pot studia în limba lor maternă geografi a şi istoria României.
  Disputa cea mai vehementă a fost generată de articolul nr.


  0 0
 • 06/28/10--00:09: TURNEUL REGILOR
 • A patra ediţie a Turneului Regilor, care se dispută între 14-25 iunie la Mediaş, îl are drept cap de afi ş pe șahistul numărul 1 al lumii, norvegianul Magnus Carlsen. Prezenţa tânărului jucător de 19 ani, cu un rating FIDE de 2.813, constituie evenimentul şahist central al anului în România.


  0 0

  KRTSEV S.I.
  Original 1980


  Albul mută şi dă mat în două mutări (#2)

  Regele negru s-a ascuns în pădurea de pioni şi se pare că nu i se poate veni de hac chiar atât de repede.
  Aşa să fi e oare?
  Soluţia, în ediţia viitoare.


  Soluţia problemei din numărul trecut:
  JAKAB Arpad
  Good Companion 1922

  1.Rc3!


  0 0
 • 06/28/10--00:18: Imaginea săptămânii

 • Așa cum am precizat în ediţia precedentă a publicaţiei noastre, „Condeiul ardelean” continuă să vă prezinte cum Articolul 13 din Constituţia României - „În România, limba ofi cială este limba română” - este călcat, sistematic, în picioare, fără ca autorităţile competente, plătite din bani publici, să ia măsurile ce se impun!


  0 0
 • 06/28/10--00:21: Sub semnul echilibrului
 • Da, aşa este. Parcă mai mult ca niciodată, această a 19-a ediţie a Campionatului Mondial a debutat sub semnul echilibrului. Globalizarea adusă în fotbal de Sepp Blatter, preşedintele FIFA, se cunoaşte de la o poştă. Totuşi, în ciuda acestui fapt şi spre surprinderea multora, forţele s-au nivelat.

  Valoric vorbind, egalitatea dintre echipele cotate ca mari şi mici este tot mai adesea întâlnită.


  0 0

  Adevărul istoric a fost ascuns, sau falsifi cat, de regulă, timp de mai multe zeci de ani ori sute de ani şi chiar mai multe milenii. Abia la începutul mileniului III după Hristos, românii încep să afl e că sunt urmaşii Poporului Primordial şi că cea mai veche civilizaţie şi scriere din lume au existat pe teritoriul României Mari. Timp de peste 100 de ani a fost ascuns adevărul în legătură cu boala şi cauzele morţii Poetului şi Geniului Naţional Mihai Eminescu, la numai 39 de ani.


  0 0

  De 15 iunie a.c., când românii din ţară şi străinătate îl comemorau pe Poetul şi Geniul Naţional Mihai Eminescu, la împlinirea a 121 de ani de la asasinarea sa în urma unui lung „tratament” cu injecţii cu mercur, s-a dezbătut şi votat în Parlament Moţiunea de Cenzură a PSD şi PC, cu titlul „Opriţi genocidul social”. Zeci de mii de manifestanţi din toată ţara, inclusiv diplomaţi, au protestat în faţa Parlamentului, a celei mai frumoase şi mari clădiri din lume construită de Poporul Român, dar în care cetăţenii nemulţumiţi nu au avut acces.


  0 0

  Protestul civil lansat de mai mulţi intelectuali maghiari faţă de deschiderea la Târgu-Mureş a biroului europarlamentarului partidului Jobbik, Szegedi Csanad, susţine importanţa neamestecului unei terţe părţi în convieţuirea democratică dintre românii şi maghiarii târgu-mureşeni şi transilvăneni, şi a fost semnat de aproximativ 1.000 de persoane

  Protestul faţă de deschiderea la Târgu- Mureş sau oriunde pe teritoriul Transilvaniei a biroului europarlamentarului partidului „Jobbik Magyarorszagert Mozgalom” („Mişcarea pentru o Ungarie mai bună”),


  0 0

  Bogdan Diaconu, vicepreşedinte PC:

  În timp ce Slovacia le retrage cetăţenia locuitorilor săi care aplică pentru cetăţenia maghiară oferită provocator de statul ungar etnicilor maghiari din ţările vecine, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a dat semnalul că România nu are nicio problemă cu pretenţiile Ungariei şi acceptă legea atât a dublei cetăţenii oferite de Ungaria, cât şi declararea zilei de 4 iunie drept „Zi a unităţii naţionale maghiare”.


  0 0

  (1918-1920)

  Reproducem cuvântarea Episcopului Miron Cristea (foto), după textul apărut în Monitorul Ofi cial al României, text tipărit şi sub formă de pliant, pentru a putea fi răspândit şi cunoscut de cât mai mulţi cetăţeni ai Banatului şi ai întregii ţări, ca o recunoaştere a valorii sale excepţionale.


  0 0
 • 06/28/10--00:52: Fragment
 • Doamnei Veronica Micle

  … M-aş mai întoarce încă-odată
  Pe lângă casa ta în drum
  Să-ţi prind din geam profi lul dulce
  Şi farmecele toate-acum.

  Robit de vraja lor adâncă
  Să rătăcesc iar seri întregi
  Sub ploaia razelor de stele
  Şi să mai cred că mă-nţelegi…


  0 0
 • 06/28/10--00:56: Dictatura nulităţilor
 • Vlad Hogea, autorul lucrării Dictatura nulităţilor (apărută la Editura Samizdat şi distribuită de „Business Adviser”), este doctor în Istorie, lector universitar, editor al revistelor „Business Adviser” şi „Business Point”, colaborator al săptămânalului regional de atitudine şi cultură „Condeiul ardelean”, dar şi om politic (fost deputat şi euro-observator). A publicat atât cărţi, cât şi studii istorice, juridice şi de politologie, articole, eseuri şi interviuri.


  0 0

  Activitatea lui Ştefan Şperchez pe plan confesional şi naţionalpolitic a fost foarte bogată. Ca un adevărat intelectual al acelor timpuri, vorbea bine patru limbi: româna, germana, maghiara şi sârba. Numeroase articole îi sunt publicate în presa timpului, printre care „Graiul Românesc” din Panciova sau Calendarul „Nădejdea” din Vârşeţ, fi ind în anumite perioade şi membru în redacţia săptămânalului cu acelaşi nume, care a început să apară la Vârşeţ în anul 1927.


  0 0

  „În România decurge împotriva minorităţii maghiare un proces de purifi care etnică, la fel ca în Bosnia, doar că mijloacele întrebuinţate sunt mai subtile” (Tokes Laszlo, Washington, februarie 1993).


  0 0

  Italia

  „Chiar şi în Italia, legată de Austro- Ungaria prin pactul Triplei Alianţe, s-au ridicat voci în favoarea condamnaţilor de la Cluj. Astfel, renumitul arheolog, profesorul Angelo de Gubernatis, scria la 22 iunie 1894: „Ungurii nu au meditat îndeajuns istoria. Ei n-au ţinut seama de posibilităţile unei renaşteri. Au intrat în Europa ca un popor războinic de cuceritori şi au parvenit în cursul a secole de mizerie şi de barbarie, să aservească ţărani care lucrau pământurile lor.


  0 0
 • 06/28/10--01:19: "Multiculturalii" noştri
 • A trebuit să treacă multă vreme pentru a-mi da seama de faptul că istoria se repetă şi că unele personaje din literatură nu sunt decât în mică măsură fi ctive. Ele se găsesc în jurul nostru şi nu trebuie decât să deschizi ochii puţin mai larg pentru a le recunoaşte: demagogul, parvenitul, trădătorul, mitocanul, licheaua. Această din urmă categorie, combinaţie nefericită a celor dinainte, se naşte, nu se face. Sunt convinsă că aşa cum „geniile se nasc”, după cum susţinea Titu Maiorescu, la fel şi lichelele „se nasc”.


  0 0

  Deşi partidul l-a lăsat cu buza umfl ată după ce a anunţat îngheţarea alegerilor din PD-L, eu mă ţin de cuvânt şi, după cum am promis, redau mai jos, din arhiva cotidianului
  „Observatorul de Covasna”, câteva caricaturi publicate în paginile ziarului pe vremea când actualul vicepreşedinte al PD-L Covasna, veterinarul Dan Manolăchescu, era mare ziarist deontolog şi comentator la această publicaţie, pe care o patrona


  0 0

  Sub pretextul programelor culturale, 1,7 milioane de euro, din fonduri publice, doar pentru un ansamblu de dansuri

  Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) este singura formaţiune politică din România care este fi nanţată, anual, cu sute de mii de euro, atât în baza Legii nr. 43/2003 a fi nanţării activităţii partidelor politice, cât şi ca ONG reprezentativ al comunităţii maghiare din România.


  0 0

  Mă adresez cititorilor într-un caz petrecut în familia mea, cu scopul evitării unor eventuale fraude asemănătoare prin informarea opiniei publice. Este vorba despre transferul fraudulos al unui intravilan cu construcţii (în continuare, pe scurt - imobil) din comuna Sânzieni în proprietatea domnului Pall Laszlo Levente. Imobilul în cauză a constituit proprietatea comună tabulară a străbunicului şi a străbunicii mele până în anul 1995, conform cărţii funciare Nr. 2.395 - Sânzieni.


  0 0
 • 07/05/10--02:29: Duminica a 5-a după Rusalii
 • Alungarea demonilor modernităţii - deprimarea şi nervozitatea

  „Şi trecând El dincolo, în ţinutul Gadarenilor, L-au întâmpinat doi demonizaţi, care ieşeau din morminte, foarte cumpliţi, încât nimeni nu putea să treacă pe calea aceea. Şi iată, au început să strige şi să zică: Ce ai Tu cu noi, Iisuse, Fiul lui Dumnezeu? Ai venit aici mai înainte de vreme ca să ne chinuieşti?”
  (Matei 8, 28-29)

  citiţi mai departe


older | 1 | .... | 3 | 4 | (Page 5) | 6 | 7 | .... | 130 | newer